Priveşte în interior!
Autor: Ph. Yancey  |  Album: Biserica, frustare şi împlinire  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Priveşte în interior!

   Bill Leslie, pastorul bisericii LaSalle  nu a obosit niciodată să vorbească despre Har, poate ca reacţie la copilăria lui petrecută în legalism. El îşi recunoaşte propria nevoie nesfârşită de a avea har, predica despre har aproape în fiecare duminică şi îl oferea din belşug tuturor celor din jurul lui în moduri foarte practice. Fiind părtaş lucrării lui duminică de duminică, am absorbit treptat harul, parcă prin osmoză. Am ajuns să cred, să cred cu adevărat, că Dumnezeu mă iubeşte nu pentru că o merit, ci pentru că El este un Dumnezeu al harului. Dragostea lui Dumnezeu este gratuită, fără condiţii. Nu pot face nimic pentru ca Dumnezeu să mă iubească mai mult, dar nici mai puţin.

   Harul, am tras eu concluzia, a fost factorul care a lipsit, în modul cel mai evident, din biserica unde am copilărit. Dacă biserica ar putea transmite harul unei lumi a competiţiei, a judecării altora şi a împărţirii pe statute sociale - o lume a lipsei de har - atunci biserica ar deveni un loc unde oamenii ar veni singuri, fără exercitarea unei presiuni, la fel cum nomazii deşertului se îndreaptă spre oaze. Acum, când frecventez biserica, privesc în interior şi Îi cer lui Dumnezeu să mă cureţe de otrava rivalităţii şi criticismului şi să mă umple cu har. Acum caut biserici caracterizate de o stare de har.

   Am învăţat o lecţie durabilă despre ceea ce este harul din reacţia bisericii mele faţă de Adolphus, un tânăr negru cu o privire sălbatică şi furioasă în ochi. Fiecare biserică din astfel de zone ale oraşelor are câte un Adolphus. Al nostru fusese câţiva ani în Vietnam şi probabil că necazurile lui au început acolo. Nu-şi putea păstra un loc de muncă prea mult. Excesele sale de furie şi nebunia lui l-au dus în câteva rânduri la ospiciu.

   Dacă îşi lua medicamentele duminică dimineaţa, te puteai înţelege cu Adolphus. Altfel... ei bine, biserica era un loc mai plin de activitate ca în alte ocazii. Începea din spate şi sărea peste bănci până ajungea în faţă. În timpul unei cântări îşi ridica mâinile şi făcea gesturi obscene. Alteori avea căşti la care asculta muzică rap şi bătea ritmul, în loc să asculte predica.

   În cadrul serviciului de închinare, biserica LaSalle avea un timp numit "Rugăciunile oamenilor". Ne ridicam şi mai mulţi oameni se rugau în mod spontan, pentru pacea din lume, pentru vindecarea bolnavilor, pentru dreptate în comunitatea din jurul bisericii. "Doamne, Te rugăm să ne asculţi rugăciunea" spuneam toţi în unison după fiecare rugăciune. Adolphus şi-a dat repede seama că "Rugăciunea oamenilor" era o şansă ideală pentru a-şi exprima grijile.

   "Doamne, Îţi mulţumesc că ai creat-o pe Whitney Houston şi trupul ei magnific", s-a rugat el  într-o dimineaţă. După starea de confuzie produsă, câţiva au şoptit: "Doamne, Te rugăm să ne asculţi rugăciunea."

   "Doamne, Îţi mulţumesc că săptămâna trecută am semnat un contract important pentru a ne înregistra cântecele şi pentru toate lucrurile extraordinare care se întâmplă în formaţia mea", s-a rugat Adolphus. Cei care-l cunoşteau, ştiau că fabulează, dar alţii au spus din inimă: "Doamne, Te rugăm să ne asculţi rugăciunea."

   Cei care frecventau regulat biserica au început să se aştepte la orice de la rugăciunile lui Adolphus. Vizitatorii nu ştiau ce să creadă: îşi deschideau ochii şi îşi ridicau capul cât puteau de mult pentru a localiza sursa rugăciunilor neobişnuite.

   Adolphus a invocat judecata divină asupra tuturor oamenilor albi din biserica noastră care i-au produs atât de mult stres primarului H.Washington încât acesta a făcut infarct. S-a ridicat împotriva lui George Bush care a trimis trupe în Irak în timp ce oameni albi erau omorâţi pe străzile din Chicago. Ne ţinea la curent cu progresele făcute de trupa lui de muzicieni. Unele dintre rugăciunile lui erau urmate de tăceri stânjenitoare. O dată Adolphus s-a rugar ca "pastorii albi ai acestei biserici să-şi vadă casele arse în săptămâna care urmează". Nimeni nu l-a însoţit cu expresia obişnuită la acea rugăciune.

   Adolphus fusese deja alungat din trei biserici. El prefera să participe la o biserică mixtă pentru că îi putea face pe albi să se simtă stânjeniţi. La o clasă de Şcoală duminicală pe care am condus-o, s-a ridicat şi a spus:"Dacă aş avea o puşcă M-16 v-aş ucide pe toţi din această sală." Albii s-au simţit tare neliniştiţi.

   Un grup de oameni din biserică, inclusiv un doctor şi un psihiatru, şi-au asumat rolul de a se ocupa de el. De fiecare dată când făcea câte o criză, îl luau de o parte şi vorbeau cu el, repetând des cuvântul "nepotrivit". "Adolphus, poate că mânia ta este justificată. Dar există moduri potrivite şi moduri nepotrivite de a o exprima. Rugăciunea ca să ardă casa pastorului este un mod nepotrivit."

   Am aflat că Adolphus uneori venea pe jos aproape opt kilometri ca să ajungă la biserică, pentru că nu avea bani pentru autobuz. Membrii bisericii au început să-l ducă uneori cu maşina. Unii l-au invitat la masă. Cele mai multe Crăciunuri le-a petrecut cu familia pastorului asistent.

   Lăudându-se cu talentul muzical, a cerut să fie primit în grupul muzical care cânta la Cina Domnului. Aşa cum s-a dovedit, Adolphus nu avea nici urmă de talent muzical. După ce l-a "testat", dirijorul a ajuns la un compromis cu el: putea sta alături de ceilalţi şi putea să cânte, dar numai când chitara lui electrică nu era conectată. De fiecare dată când cânta grupul, Adolphus se ridica alături de grup şi cânta, dar, spre uşurarea noastră, chitara lui nu producea nici un sunet. În general acest compromis a dat roade, cu excepţia duminicilor când Adolphus nu-şi lua medicamentele şi se credea Joe Cocker care făcea mişcări energice pe platformă în timp ce noi primeam trupul şi sângele lui Cristos.

   A venit şi ziua când Adolphus a cerut să fie primit ca membru al bisericii. Prezbiterii i-au examinat convingerile, nu au găsit prea multe lucruri încurajatoare şi au hotărât să-l supună unei perioade de încercare. Putea deveni membru al bisericii dacă dovedea că înţelege ce înseamnă a fi creştin, au decis ei, şi după ce va învăţa să se poarte civilizat în biserică.

   Împotriva tuturor probabilităţilor, povestea lui Adolphus a avut un sfârşit fericit. În timp s-a liniştit. A început să solicite ajutorul celor din biserică când simţea că se apropie o criză de nebunie. A ajuns chiar să se căsătorească. Când a încercat a treia oară să devină membru al bisericii, a fost acceptat. Harul vine la oamenii care nu îl merită şi pentru mine Adolphus a ajuns să reprezinte harul. Niciodată în viaţa lui nimeni nu a investit atât de multă energie şi preocupare în el. Nu avea familie, nu avea loc de muncă, nu avea stabilitate. Biserica a devenit pentru el singurul loc stabil. L-a acceptat în ciuda a tot ceea ce a făcut ca să merite să fie respins.

   Biserica nu a renunţat la Adolphus. I-a dat a doua, a treia şi a patra şansă. Creştinii care au experimentat harul lui Dumnezeu i l-au transferat lui Adolphus şi acest har stăruitor, de nestins m-a făcut să înţeleg ce trebuie să suporte Dumnezeu pentru că a hotărât să iubească oameni ca mine. Acum caut biserici care răspândesc acest fel de har.

Adevărat și minunat har. Sper din toată inima că sunt biserici care pot să arate acest har (eu încă n-am găsit una) dar mă străduiesc să arat eu har și să trăiesc prin harul lui Dumnezeu răspândind harul de care El îmi face parte. Adevărat spune autorul aici că o adunare care arată un astfel de har n-are nevoie de multe ,,servicii de Evanghelizare” pt. că oamenii vin singuri ca la o fântână cu apă proaspătă și răcoroasă! Minunate și deosebit de ziditoare aceste eseuri! Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze veșnic!
Adăugat în 21/04/2012 de Ioanhapca
ce minunat este acest articol! Ce putere mare are Dumnezeu şi de câtă dragoste dispune! Cu adevărat poţi spune- harul Domnului e nesfârşit, e minunat. Domnul este minunat! El face lucruri minunate şi prin puterea harului Său, El poate schimba pe cel mai îndărătnic.
Fii binecuvântată sora Florica şi Domnul să îţi răsplătească munca.
Adăugat în 21/04/2012 de 1954adina.9mai
HarulDomnului ca si pocainta nu le primesti de la nici o persoana de aproape sau de departe decit de la Domnul!Daca s-ar putea transmite pe cale genetica n-ar mai fi nevoie de jertfa sfinta a Domnului Christos!Parintii ar fi cei mai inventivi in a obtine viata vesnica pentru copiii lor,dar slava domnului ca n-a venit mintuirea de la oameni si nici n-a fost lasata la indemina lor!Harul este un drum cu un singur sens.El vine de la Domnul si nu se intoarce inapoi!adica de la om la Dumnezeu,slava Domnului si pentru aceasta! Ca sa nu se laude nimeni caci ar avea vreo implicare in procesul salvarii.Harul a fost dat tutror oamenilor in biserica indiferent de rasa sau alte diferente sociale[pregatire intelectuala,educatie]El atinge pe cei in legatura sfinta cu Domnul!Autorul descrie o situatie a unei biserici in care se gasea personajul negativ de mai sus facindu-ne sa intelegem prin aceasta ca;mai ales in biserica toti suntem egali si toti avem acces la har.Adolphus era tot al Domnului si a fost lasat intentionat de Domnul in acea biserica pentru a deschide ochii spirituali ai bisericii.Asa se intimpla si in familiile obisnuite.Domnul lasa pe cite unul dintre membrii ei sa fie mai deosebit d p d v comportamental dar pentru ca este in familie il iubesti asa cum este!Este al tau! tie ti l-a dat Dumnezeu!Daca este copilul tau il iubesti!Asa-i? daca este sotul sau sotia TREBUIE sa-l iubesti caci ai jurat in fata Domnului dragostea ta pentru el sau ea,Daca sunt parintii tai sau ai lui TREBUIE! sa-i iubesti caci asa -ti cere Biblia sa-ti iubesti parintii ca sa fi binecuvintat!Si uite asa ne da Domnul toate prilejurile de''a iubi ''cum a iubit El ca sa mostenim cerul impreuna cu El.ASa ne invata Domnul sa ne iubim intre noi,cind mergem in casa Lui caci fiecare avem Adolphusii nostri pusi de Domnul intre noi ca sa devenim iubitori cum ne-a iubit El , sa fim toleranti,rugativi pentru ei si intelepti Numai prin acest comportament dumnezeisc se vindeca familiile si biserica Domnului.Slavit sa fie Domnul care ne-a creat pe toti si ne -a iubit pina la moarte de cruce!Fi binecuvintata Flori[sarut mina pentru masa !]
Adăugat în 21/04/2012 de sanda_tulics
Prin harul Domnului fac parte dintr-o astfel de biserică unde se află o "Adolphă" care acum are peste 60 de ani iubită de toţi mici şi mari, sprijinită şi neuitată, neabandonată, se roagă şi plânge împreună cu noi şi cel mai minunat lucru este că trăieşte de ceva timp nesusţinută de medicamentaţie ci doar de dragostea şi harul Domnului! Fiţi binecuvântaţi!
Adăugat în 23/04/2012 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1272
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni