Bartimeu, a vrut să vadă!
Autor: Ioan Hapca  |  Album: Fericiri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Ioanhapca in 04/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Bartimeu, a vrut să vadă!

 

   Bartimeu, din întunericul orbirii lui nu putea să facă nimic pentru el, cu atât mai puțin pentru alții... Nu putea fi de vreun folos cuiva... Poate era încă tânăr, poate era frumos, poate era deștept, dar s-a născut orb, condamnat să trăiască nefericit într-o lume de întuneric, în sărăcie lucie, în mizerie, în praful de pe drum, în dizgrația și batjocora tuturor... Poate foamea și necazul l-a împins să cerșească la Poarta Sinagogii, unde a auzit citindu-se Scripturile. A auzit poate pe mulți vorbind de Dumnezeu, a auzit despre Isus...
   Și Bartimeu trage o concluzie ,,acest Isus Care face astfel de minuni, Care aduce pace, bucurie, eliberare și iertare chiar și de păcate: El trebuie să fie Cel făgăduit de Dumnezeu; Împăratul veșnic din seminția lui David. El este Cel ce vindecă neputințele poporului, eliberează pe cei înrobiți de duhuri necurate, El dă lumină orbilor....
   Eu am nevoie de El!'' Și începe să strige ,,Isuse...'' (Deși Isus mergea la Ierusalim foarte sigur și conștient de tot ce avea să pătimească... Deși poate, era normal să fie preocupat de situația Lui, de ceea ce urma să sufere...) Isus Se oprește și Se arată mai îngrijorat de starea, suferița și problema acestui om. Și îi pune o întrebare simplă, aparent naivă, dar extrem de pătrunzătoare și concretă: ,,Ce vrei să-ți fac?'' Și Bartimeu, mai concluzionează o dată: ,,Doamne, eu vreau să văd!''
   Tu, ce ai vrea să-ți facă Isus? Bartimeu avea mai multă nevoie poate ca oricare dintre noi de casă, de bani, de haine... Dar își lasă și propria-i haină în drum și bățul în care se sprijinea și strigă către Isus ,,(Isuse, fiul lui David  (ÎMPĂRATE...), (STĂPÂNE), eu vreau să-mi deschizi ochii!...să văd!'' Doamne, eu vreau să văd: lumina Ta, slava Ta, împărăția Ta; vreau să gust din bunătatea Ta, vreau să mă hrănesc cu Pâinea vieții; vreau Apa vieții!...
   Tu, ce vrei să-ți facă Isus?!
   Bartimeu a vrut să vadă și și-a căpătat imediat vederea. Apoi, a mers după Isus...
   Isus, S-a oprit pentru Bartimeu... Și pentru tine Se oprește! L-a ascultat pe Bartimeu, și pe tine te ascultă! Și-a făcut timp pentru Bartimeu; Și pentru tine Își face timp! L-a izbăvit pe el; Și pe tine vrea să te izbăvească!
   Bartimeu era orb; nu putea face nimic, nici pentru el… Dar aceasta nu-l descalifica de la a chema Numele Domnului. Toți aceia care nu văd nevoia aceasta impetuoasă sunt mai orbi ca Bartimeu! Și toti care cheamă Numele Domnului, nu vor fi dați de rușine: Vor primi binecuvântarea de care au nevoie pentru a fi fericiți veșnic!
   Oricât de îndurerată ar fi inima Domnului, oricât de ocupat ar fi El... Este și mai preocupat și îndurerat pentru starea fiecărui păcătos, ca să-l izbăvească!  Este și mai preocupat de tine să-ți împărtășești nevoia, să te asculte și să-ți dea lumină, vedere și fericire veșnică!
   Vrei să fii fericit? Trebuie ca Isus să Se atingă de ochii tăi; să-i deschidă, să vezi! Vrei să vezi cum a suferit El pentru tine? Vrei să vezi cum te-a iubit El mai întâi? Vrei să vezi Împărăţia Sa? Vrei să privești ,,bunurile viitoare''? Vrei să privești ,,Lucrurile de sus''?....Vrei să vezi cum este fericirea și să trăiești fericit?!....Ce vrei să-ți facă Isus? ..... Nu vrei să-ți deschidă ochii?!
   Deschide-ți urechea credinței și ascultă pașii Domnului... El vine curând... Este mai aproape ca atunci când L-ai auzit prima dată și ai stat nepăsător...Și fericirea ta este în mâna Lui plină de milă, har, dragoste, iertare și binecuvântare. Răsplata Lui este cu El… Doamne, vino! Aleluia! Slăvit este și va fi în veci Numele Lui!!!
Maranata! Amin.
Eu una, vreau ca Domnul să-mi dea vedere în fiecare zi, în fiecare clipă! slăvit să fie Domnul căci doar El poate da adevărata lumina - ca în lumina Lui să putem vedea Lumina! fiţi binecuvântat şi pentru acest deosebit îndemn, fie ca el să deschidă mulţi ochi prin puterea revarsăsată de Sus.
Adăugat în 04/03/2012 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1489
  • Export PDF: 12
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni