Interventie Chirurgicala
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de gvnob in 19/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

PREDICAREA COMPARATA CU O INTERVENTIE CHIRURGICALA.

 

Daca medicul inainte de a opera o persoana, petrece cel putin 22 ani de studiu, se spala pe maini cel putin 15 minute, sapuninduse pe maini de cel putin cinci ori, luandusi echipament sterilizat ca si imbracaminte si trusa pentru intervenitie speciala si sterilizata; de ce un predicator ar trebuii sa mearga la anvon pentru a efectua interventii chirurgicale spirituale, mai putin pregatit.

Problema cea mai mare este ca multi predicatori, din comoditate, lipsa de responsabilitate, lene, nestiinta, invidie, dorinta de afirmare s.a.; folosesc replica: “predicatorii cu schita sunt lipsiti de inspiratie.”  Oare chiar asa sa fie? Pana si macelarii, inainte de a lucra fac o pregatire; spalandusi mainile, luand o imbracaminte curata si folosind scule adecvate. Diferenta stiti care este? Ce taie macelarul ramane fara viata, iar medicul taie pentru a imbunatatii viata.

Intrebarea care se pune este: oare este Dumnezeu limitat in cunoastere si har. Este El rau cu cel care isi da silinta petrecand ore in rugaciune si studierea Cuvantului si il priveaza pe un astfel de om de har si putere? Da Dumnezeu in schimb har si putere celor care din comoditate, confort, lene s.a. nu studiaza si nu sta in prezenta lui Dumnezeu pentru a primi un mesaj pentru cei carora le slujeste? Asta ar insemna ca Dumnezeu incurajeaza lenea, comoditatea, lipsa de responsabilitate...

De ce ar fi mai inspirat un mesaj spontan, care nu a fost deloc pregatit, comparativ cu un mesaj pentru care te rogi, stai in prezenta Domnului, asculti, ceri lumina?

 

Exista pacate mari si pacate mici? Care este plata pacatului? De ce oameni spun ca unele pacate sunt mari si altele mici?

Pe buna dreptate unele pacate au un grad ridicat de gravitate. Cu cat un pacat afecteaza mai multe relatii, putem spune ca pacatul este mai grav.

 

Cum reuseste pacatul sa ne amageasca? Pacatul intotdeauna iti arata ce castigi, dar niciodata nu iti arata ce pierzi. Ex. Eva in gradina. Ce ia aratat satan? Geneza 3:6  Femeia a vãzut cã pomul era bun de mâncat ºi plãcut de privit, ºi cã pomul era de dorit ca sã deschidã cuiva mintea.

Inchipuitiva acum ca iar fi aratat si pierderile; vei fi izgonita din gradina, vei naste cu suferinta, te vei trudi toata viata ta, te vei certa cu barbatul, vei fi subjugata, vei avea doi fii, iar cel mai mare il va omora pe cel mai mic, vei lucra din greu pamantul pt a-ti procura hrana, vei fi pribeaga, vei suferi de frig, de cald, de boli....; ar mai fi mancat Eva? A meritat placerea de o clipa?

 

Sa luam unul din cele mai atractive, si amagitoare pacate ale zilelor noastre.

 

1.                          Curvia. Si pentru ca este cel mai folosit argument si scuza pt a  comite acest pacat o sa luam exemplul lui David. Pana si copii stiu mai nou despre pacatul lui David. La multi le e frica sa vorbeasca de aceasta, pentru a nu incuraja acest pacat. Atunci cand oameni nu studiaza pentru a cunoaste toata istoria lui David, pot sa ajunga victime ale unor incurajari negative.

Dupa scurta placere au inceput problemele. Sa vedem cateva din costul pe care la platit David. Desigur nu era o problema pentru David valorile materiale, fapt pt care nici nu a platit material. Sa trecem in revista cateva din consecintele pacatului savarsit. Moartea copilului nascut. Necinstirea lui Tamar fica imparatului de Amnon fiul imparatului fratele ei din o alta mama. (daca tatal lor a facut un pacat asemanator, de ce ei ar trebui sa fie mai buni decat el) Moartea lui Amnon, omorat de fratele sau Absalom. David incepe sa-l urmareasca pt al pedepsi. Cinci ani sta certat cu fiul sau si il tine departe de el. Acceptat la palat acesta incepe sa ii intinda curse. Se face imparat si incepe urmarirea tatalui sau pt a-l omora ca sa ramana el imparat. In fuga lui este hulit, batjocorit, blestemat de cei din familia lui Saul. Ajunge pribeag, rabdand de foame, sete, caldura... Ii moare al treilea si cel mai frumos fiu pe care il avvea. Seba intoarce inima celor 10 semintii impotriva lui David. Razboi cu filistenii, aduce urgia lui Dumnezeu prin numararea poporului. Adonia al patrulea fiu al imparatului unelteste impotriva lui David unganduse imparat. Cu toate ca a trait o viata lunga, David a avut parte de multa suferinta, razboi, framantari si multe neplaceri dupa cuvantul Domnului rostit prin proroc. 2 Samuel 12:10  Acum niciodatã nu se va depãrta sabia din casa ta, pentru cã M-ai dispreþuit, ºi pentru cã ai luat de nevastã pe nevasta lui Urie, Hetitul.” 11  Aºa vorbeºte Domnul. „Iatã, din casa ta voi ridica nenorocirea împotriva ta...

Acesta este doar un singur exemplu di biblie despre consecintele pacatului. Exista multe alte exemple atat in Scriptura cat si in viata cotidiana.

Daca esti ispitit a avea o aventura amoroasa, sau te framanta ganduri sexuale inafara casatoriei tale, oprestete o clipa si fati socotelile. Priveste la ce iti ofera aceasta aventura si care sunt costurile. Daca tot ai fi dispus sa platesti costul aici jos pe pamant, dami voie sa iti spun ca sar putea se coste mult mai mult decat am spus pana acum. Acest pacat ar putea fi o capcana care sa te duca departe de Dumnezeu si sa nu mai fie cale de intoarecere. A petrece vesnicia departe de Dumnezeu, in focul iadului, pentru o aventura care iti ofera placere de o clipa, este un cost care numai un om fara minte ar putea sa-l ignore.

Daca esti constient de problema pacatului din viata ta, Dumnezeu mai ofera azi sanse. El este medicul care are mila si mai face interventii chirurgicale la nivelul sufletului tau. El te poate elibera, taind si scotand acest rau din viata ta, pentru a deveni un om liber si sanatos.

Indrazneste si cere-I aceasta, si nu vei fi dezamagit.

ANI DE ZILE AM ASCULTAT PASTORI CARE AU FOST INSPIRATI DE DUHUL SFINT FAR SA FI AVUT VREO NOTITA SAU SCHITA IN FATA DUPA CARE SA SE GHIDEZE ACESTI PASTOTRI NU SI FACEAU SCHITELE INAINTE SA VINA LA AMVON CI STATEAU NECURMAI INAINTEA DOMNULUI CU POST SI RUGACIUNE,DUMNEZEU I A INSOTIT FARA CA EI S AFIE NEVOITI SA CAUTE SUBIECTE ATRACTIVE SI INTERESANTA IN COMENTARIILE FACUTE DE EI SAU ALTI PASTORI , ACEST TIMP PETRCUT DE MINE IN BISERICA A FOST CEL MAI MINUNAT SI DEOSEBIT TIMP DE PARTASIE ,DE CERCETARE DE POCAINTA ADEVARATA SI DE UMPLERE DE INTELEPCIUNE SI ASCULTARE , MI E DOR NESPUS DE ACELE TIMPURI MINUNATE CIN IMPREUNA CU BISERICA SI PASTORUL FRAMINTAM CU LACRIMI RUGACIUNEA LA CARE SE FACEAU ELIBERARI SI VINDECARI MINUNATE. ACEST TIMP A PUS BAZELE ADEVARATEI POCAINTE DE CARE MI E ATIT DE DOR IN BISERICILE LUI DUMNEZEU IN ZIUA DE AZI.
Adăugat în 19/02/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 995
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni