Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Limbajul sinelui
Autor: Ravi Zacharias  |  Album: Strigătele inimii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 15/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

   Întocmai cum ne vorbeşte Cuvântul lui Dumnezeu, la fel trebuie să ne vorbim şi noi înşine. Oricât de ciudat ar părea, aceasta este o verigă împortantă în strădania noastră de a învinge impulsul sentimentului. Oswald Chambers spune fără ocolişuri în clasica lui lucrare, Ce am mai bun pentru Cel Preaînalt

   "Există anumite lucruri pentru care nu trebuie să ne rugăm: de exemplu, pentru indispoziţie. Indispoziţia nu pleacă niciodată prin rugăciune, indispoziţia pleacă atunci când este dată afară din viaţa noastră. Indispoziţia îşi are aproape întotdeauna originea în condiţia fizică, nu în cea morală. Este un efort continuu a nu asculta de indispoziţiile care izvorăsc din condiţia fizică. Nu te lăsa cuprins de ele niciodată, nici măcar o secundă. Trebuie să ne apucăm de ceafă şi să ne scuturăm, şi vom descoperi că putem face ceea ce am crezut că nu putem. Problema celor mai mulţi dintre noi este că nu vrem. Viaţa creştină este o viaţă de hotărâre şi curaj spiritual trăite într-un trup omenesc.

   Dacă nu ne controlăm emoţiile ele ne vor conduce pe noi, şi vom fi înrobiţi de orice impuls sau reacţie trecătoare. Dar odată ce credinţa este exersată ca să controleze emoţiile şi ştie cum să lupte cu slăbiciunile caracterului, o cale de intrare pentru îndoieli este închisă pentru totdeauna. Multe dintre necazurile noastre ca creştini nu sunt cauzate de păcat, ci de faptul că ignorăm legile propriei noastre naturi."

   Iată cum enunţă Martin Lloyd-Jones ideea aceasta:

   "Arta cea mai înaltă în viaţa spirituală este să ştii cum să te porţi cu tine însuţi. Trebuie să te iei singur de mână. Trebuie să-ţi vorbeşti, să îţi predici, să îţi pui întrebări. Esenţa problemei este să ştim că acest sine al nostru, că omul dinăuntrul fiecăruia, trebuie să fie condus. Nu asculta de el, împotriveşte-i-te, vorbeşte-i, condamnă-l, critică-l, încurajează-l, aminteşte-i ceea ce ştii, în loc să asculţi pasiv şi să îi dai voie să te tragă în jos şi să te deprime."

   Prima noastră reacţie este să ne împotrivim la ce spune el (sinele) şi să ne întrebăm dacă nu avem de-a face doar cu o simplă autosugestie!

   Sună toate acestea ciudat şi străin? Oare nu a practicat şi Pavel această disciplină?

   Într-adevăr, dacă îndemnul apostolului Pavel de a vorbi între noi prin psalmi, cântări de laudă şi cântări duhovniceşti are drept scop încurajarea şi influenţarea noastră, acelaşi efect se produce şi atunci când ne vorbim nouă înşine - când cântăm Domnului în inima noastră, găsim cuvinte de încurajare pentru sufletele noastre. (fragment)

Foarte bun şi acest articol, este ca un fel de psihoterapie, doar că această psihoterapie o poţi face fără a te duce la psihoterapeut, ci a sta în părtăşie cu Domnul, de a vorbi cu El, de a-I spune Lui tot ce doare, ce te deranjează, de a-I da Lui toate poverile exact cum ne învaţă Biblia şi garantat primim mult mai mult de la El decât de la oameni. E adevărat că singuri, noi nu putem face nimic dar ,,pot totul în Cristos care mă întăreşte" şi ce este şi mai frumos, El te şi învaţă cum să faci toate aceste lucruri.
Fii binecuvântată. Harul Domnului fie peste tine.
Adăugat în 15/02/2012 de 1954adina.9mai
Trebuie să cunoaștem cum să ne purtăm cu noi înșine și aceasta ne învață Biblia Domnul să vă binecuvinteze.
Romani 15:1
Noi, care suntem tari, suntem datori să răbdăm slăbiciunile celor slabi şi să nu ne plăcem nouă înşine.

....pentru ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care învie morţii.


2 Corinteni 4:5
Căci noi nu ne propovăduim pe noi înşine, ci pe Domnul Hristos Isus.
Adăugat în 15/02/2012 de COSTELMARYA
Ca să poți învinge sinele trebuie să ai cunoaștere de sine apoi voință și hotărâre demnă dea-l învinge și credință în Dumnezeu Care-ți va da biruință! Dar, cum el nu moare înaintea ta, va trebui ca tu să nu-l hrănești niciodată și să-l răstignești în fiecare zi. Aceasta înseamnă:,,să-ți ei crucea în fiecare zi și așa să-L urmezi pe Hristos”!
Adăugat în 17/02/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1040
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni