[...] a venit într-o dimineaţă mohorâtă şi rece şi mi-a încălzit inima!
Autor: Madalina Ene  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de mada6584 in 24/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
[...] a venit într-o dimineaţă mohorâtă şi rece şi mi-a încălzit inima!

Astăzi, locuitorii de peste Ocean sărbătoresc Thanksgiving Day, aceasta a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, de primii colonişti sosiţi în Lumea Nouă, ca semn de recunoştinţă faţă de recolta miraculoasă obţinută în condiţii climatice dure. Este o sărbătoare a mulţumirii, iar mulţumirea întotdeauna conduce la o atitudine de recunoştinţă!!

În agitaţia cotidiană toţi vorbim despre starea gravă a economiei, despre banii pierduţi, locuri de muncă, politicieni corupţi, oameni bogaţi, celebri care se sinucid. Oare putem spune ceva afirmativ, pozitiv?

Am citit despre un om, William Stidger, căruia, cu câteva săptămâni înaintea unei astfel de sărbători, i-a venit un gând, şi anume: spune ceva pozitiv, un mulţumesc acelor oameni care ţi-au influenţat viaţa. Şi-a amintit de profesoara care l-a învăţat să iubească literatura şi să scrie. I-a trimis o scrisoare de mulţumire şi apreciere. La puţin timp a primit răspuns de la distinsa profesoara.

“Dragă Willy,

Nu pot să îţi explic ce a însemnat scrisoarea ta pentru mine. Am peste 80 de ani, trăind singură ca o frunză îngălbenită toamna, aşteptând desprinderea. Am predat peste 50 de ani şi aceasta este singura scrisoare de apreciere pe care am primit-o. A venit într-o dimineaţă mohorâtă şi rece şi mi-a încălzit inima.”


Sunt atâţia oameni care ne-au marcat viaţa într-un mod frumos, de la părinţi, familie, bunici, mentori, prieteni, colegi, până la doamna vânzătoare de la magazinul din cartier care ne zâmbeşte de fiecare data, oare este greu să spunem un cuvânt de apreciere?

[...]şi mai mult de atât, este un efort extraordinar să ne înălţăm privirea spre cer şi să spunem un mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate frumuseţile pe care le primim în fiecare zi?!

Să ne facem un obicei din a le spune celor dragi că îi iubim. Să le spunem cât de mult îi apreciem şi cât de recunoscători suntem că există, astăzi este un dar!!!! mâine de multe ori a însemnat şi poate însemna prea târziu.

 

un zâmbet cald, Mădă

sursă foto: corbis.com

Un frumos comentariu..dar..ce pacat sunt atit de putini oameni care pot oferi acest zimbet,aceasta mina calda...luma e rece ,natura e in ceata iar noi oamenii pierduti in supravietuire...
Adăugat în 24/11/2011 de amalia-mohorea
Statistici
  • Vizualizări: 1273
  • Comentarii: 1
Opțiuni
Din același album
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”