Valoarea binelui
Autor: Madalina Ene  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de mada6584 in 23/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Valoarea binelui

“Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui″

 

Bunătatea este o raritate? Mi-aş dori să ştiu şi părerea voastră, experienţe [...]

Am întâlnit persoane care nu numai că nu le costă nimic să facă binele, ci le este la îndemână şi totuşi refuză. De ce?!, nu cunosc răspunsul, mereu a fost enigmă pentru mine acest fenomen.

 

Am întâlnit persoane care au făcut şi fac un bine, cu inima atât de strânsă, însă cu gândul că poate li se va întoarce. Mai mult sărăcesc. Compasiune.

 

Am întâlnit persoane care au făcut şi fac un bine doar pentru imagine şi pentru cosmetizarea eul-ui propriu. Se mint singure. Din nou, compasiune.

 

Am întâlnit persoane care afirmă că a fi bun este un semn de slăbiciune. Oare? Nu cumva este cea mai mare dovadă de putere? Este uşor să fii nervos, să jigneşti, să acuzi, să dai vina pe alţii, să porţi ranchiună, să fii violent, să fii indiferent, să nu te implici, să fii pasiv[...], dar în schimb foarte greu câteodată, dacă nu mereu să dai dovadă de opusul acestora. Cred că îţi trebuie curaj să oferi bunătate în condiţii grele sau în situaţii limită. Denotă, în opinia mea, o foarte mare tărie de caracter. Începe să fii bun, tu care crezi că bunătatea este semn de slăbiciune!

 

Am întâlnit persoane care au făcut şi fac binele din toată inima, oricare ar fi circumstanţele. Emană atâta căldură şi frumuseţe, linişte şi pace, împlinire, este uimitor. Se hrănesc cu bucuria şi fericirea celorlalţi. Preafericiţii!

 

Înainte să vă spun vouă cititorilor, imi spun mie, să fii bun ar trebui să fie un mod de viaţă, să se manifeste prin grijă pentru cei din jurul nostru, să aduci alinare, să dai încredere unui deznădăjduit, să-l ridici pe cel căzut, să cureţi şi să bandajezi răni, să aperi, să nu dai curs certurilor ci să taci, să-i respecţi pe cei în vârstă, să oferi un zâmbet, să nu dai curs răzbunărilor, să ierţi, să vorbeşti cu blândeţe, să plantezi flori şi în “grădina” searbădă a vecinului. Este sublim! Eşti mai bogat, mai fericit, mai împlinit!

Valoarea binelui? Adjudecat! Incomensurabilă.

 

 

sursa foto: corbis.com

http://madalinaene.wordpress.com/

Să fi ceea ce simți că Domnul vrea să fi!
Fi binecuvântată de Domnul și El să-ți răsplătească!
Adăugat în 23/11/2011 de cost_ana
Statistici
  • Vizualizări: 1973
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Din același album
Isaia 58:11 Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă.