Biserica Capitalistă
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de stefanpham in 07/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

Trăim într-o societate capitalistă în care cei care au "capital" au trecere în toate domeniile.

În bisericile zilelor noastre au trecere cei tari, cu influenţă, cei cu bani, descurcăreţii veacului şi omul zilei.

Sunt păstori care sfătuiesc pe tinerii bisericii să facă şcoli cât mai bune să ajungă cât mai sus în societate, chipurile să schimbe societatea. Dar realitatea este că lumea cu principiile ei intră în biserică. Astfel cei care au o afacere de succes, cei care îşi stropşesc mintea sau isi risipesc anii ca să dobândească un titlu academic cât mai înalt, sunt vazuti ca oamenii lui Dumnezeu care au primit binecuvantarea.

La fel cum în societatea capitalistă banii dictează ce anume are valoare cam tot la fel se întâmplă şi în biserica din ziua de astăzi. S-au format astfel cântăreţi creştini care merg în misiune acolo unde este "valoare". Sunt păstori care au primit har de la Dumnezeu să propovăduiască Cuvântul, dar din păcate tot mai mulţi au un preţ în bani pentru a merge în misiune.

Avraam când şi-a riscat viaţa sa şi a slujitorilor săi ca să salveze viaţa nepotului său Lot, avea tot dreptul să ia prada de război dar a ridicat mâinile "goale" spre cer şi nu a luat nimic pentru el. Ilie nu avea nici măcar mâncarea de zi cu zi, a trebuit ca corbii şi o văduvă foarte săracă să-l hrănească. Elisei care se pare că conducea o şcoală a fiilor prorocilor nu a acceptat niciun dar de la Naaman, nici măcar nu a ieşit să vorbească cu el. Câţi păstori din ziua de astăzi nu intra în cârdăşie cu politicieni şi folosesc influenta asupra maselor care îl au pentru a câştiga foloase pământeşti chipurile pentru înaintarea Evangheliei.

Fii prorocilor nu aveau nici hrană nici locuinţe de ajuns. Dacă Elisei ar fi avut mentalitatea păstorilor noştri ar fi putut să ia câţiva talanţi de argint de la Naaman ca să le facă fiilor prorocilor nişte colibe măcar. Ei au trebuit să împrumute o secure cu care să se ducă la Iordan să taie bârne ca şi facă locuinţa.

Dumnezeu a ales pe cei slabi ca să-i facă părtaşi înţelepciunii dumnezeieşti. Dar în unele biserici au trecere cei bine educaţi cei din familii alese, cei cu portofelul gros.

Domnul sa ne pazeasca!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 856
  • Export PDF: 3
Opțiuni