Povestea unui Tata 2 !
Autor: Daniel Rozini  |  Album: Dialog in empireu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de danro85 in 15/10/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Povestea unui Tata 2 !

Tatal a acordat iertarea celor doi tineri care ii omorasera fiul desi il durea inima de dorul fiului sau.Dupa ce tinerii au fost eliberati batranul tata i-a luat la el acasa si cu timpul a ajuns din nou sa ii considere ca proprii lui copii.Timpul a trecut peste casa batranului, si tinerii nostrii au ajuns acum oamenii maturi capabili sa isi intemeieze o familie si sa isi i-a viata in propriile maini

Unul dintre ei strapuns in inima de putere de iertare a acestui tata si cuprins de remuscari si regrete pentru ce facuse era mai tot timpul trist si abatut.Intr-o zi batranul il chema la el si il intreba de situatia lui, de ce e trist si apasat iar tanarul raspunse: "- Imi pare nespus de rau ca impreuna cu fratele meu am facut aceasta fapta oribila si l-am omorat pe singurul tau fiu pe care il iubeai asa de mult. Matale ai aratat atata bunatate fata de noi de cand eram mici si ne-ai crescut aproape ca un tata, si noi ca drept rasplata ti-am adus aceasta nenorocire." atunci batranul cu lacrimi in ochii ii raspunse :- " Dragul meu stiu ca ceea ce voi a-ti facut a fost gresit, si aceasta fapta m-a umplut de durere dar de asemani tu sti ca v-am iertat deplin si acum eu va consider copii mei chiar daca sunteti infiati." Intelegand acest tanar ca tatal adoptiv nu mai avea nici un fel de resentimente fata de ei si intelegand ca i-a iertat deplin incepu sa il iubeasca pe batran din ce in ce mai mult.Il respecta si il ajuta in toate, dupa un timp se si casatori cu o fata din sat si avura impreuna un copilas care il umplu de bucurie pe batran, acest mic odor ii lumina zilele si il facea fericit.

Celalat tanar sa purtat frumos o perioada de timp dupa care a inceput incetul cu incetul sa nu il mai respecte cum se cuvine pe batranul care il iertase si ii oferise practic viata in dar.Cu fiecare zi care trecea se facea mai rau si incepu sa nu se mai inteleaga nici chiar cu fratele sau.Umbla toata ziua prin sat si nu ii placea munca iar cand fratele sau ii spunea ca ei amandoi ii datorau vietile lor bunului tata , acesta se supara si zicea :-''Lasa ca daca ne-a iertat odata o sa ne ierte mereu" si astfel continua cu faptele lui rele. Cu timpul sa apucat si de bautura si intr-o zi beat fiind a savarsit o neleguire si a fost arestat din nou de catre autoritati.De data aceasta nu a mai depins de batran sentinta lui si Judecatorul l-a condamnat la inchisoare pe viata. Astfel el a pierbut beneficiile iertarii si in loc sa-si traiasca viata in belsug si fericire la casa tatalui sau adoptiv a trait o viata plina de durere si mizerie.

Celalalt tanar care a apreciat iertarea primita si si-a indreptat viata a primit de mostenire tot ce a apartinut batranului si dintr-un criminal a ajuns un om bun si un stalp al societatii.

 

 

Dragul meu care citesti aceste randuri si eu si tu am fost doi criminali, din cauza pacatelor noastre a murit singuru fiu al lui Dumnezeu, Isus Hristos. Si vina mea si vina ta au strigat atunci la Golgota :- la moarte" . Iertare am primit toti de la Dumnezeu pentru vina si pacatul nostru.Dumnezeu Tatal nu numai ca ne-a iertat dar ne-a facut si copii ai sai.Dar cu iertarea primita depinde de fiecare din noi ce o sa facem cu ea, depinde de noi daca vrem sa ramanem laga Tatal sau ne intoarce la viata de pacat. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne binecuvateze pe fiecare in parte !

amin.Multumiri fie aduse Domnului Dumnezeului nostru pentru harul pe care il da tuturor copiilor Sai si in Numele Domnului iti multumesc pentru continuarea povestirii. Este foarte frumoasa si Domnul ti-a dat un final plin de invataminte. Complimenti pentru felul cum poti insirui cuvintele, ai un adevarat har de a povesti. Practic am stat cu sufletu la gura asteptind finalul pentru ca ii citeam unei prietene, sora de credinta, amindoua eseuri.
Domnul sa te binecuvinteze cu mult har şi înţelepciune.cu multa apreciere sora Adina
Adăugat în 15/10/2011 de 1954adina.9mai
Multumesc frumoa sora Adina. Meritele pentru tot ceea ce scriu sunt ale Celui ce are visteria plina, ale lui Dumnezeu. Fara inspiratia lui acestea ar fi cuvinte seci.Dumnezeu sa va binecuvateze si pe dumneavoastra. AMIN !
Adăugat în 15/10/2011 de danro85
foarte frumos eseul acum am citit si continuarea; da asa este totul are legatura cu fiecare din noi! cred ca il voi citi si eu in biserica la programul cu tinerii de duminica dupa amiaza; sunt multe invataturi pe baza CUVANTULUI; binecuvantari fara de sfarsit!
Adăugat în 17/10/2011 de floridinmaracineni
Multumesc pentru comentariu. Dumnezeu sa va binecuvanteze si daca macar o singura persoana va fi atinsa de acest eseu e bine, oricum puterea lui Dumnezeu este mare ! AMIN !
Adăugat în 17/10/2011 de danro85
Statistici
  • Vizualizări: 1757
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni