Adevărul şi minciuna
Autor: Daniel Rozini  |  Album: Dialog in empireu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de danro85 in 19/09/2014
    12345678910 0/10 X
Adevărul şi minciuna

La început, când Dumnezeu l-a creat pe om, acesta stătea în adevăr şi cunoştea pe deplin adevărul: "La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu... . . Cuvântul Tău este adevărul''.

Apoi a apărut în peisaj diavolul: '' Diavolul de la început a fost ucigaş şi nu stă în adevăr pentru că în el nu este adevăr, ori de câte ori spune o minciună vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii'' şi diavolul a pus prima întrebare care pune la îndoială adevărul lui Dumnezeu: " Şarpele a zis femeii: Oare a zis Dumnezeu cu adevărat să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină?" şi astfel în lumea omului a pătruns neadevărul, de atunci în lume nu a mai existat adevărul absolut, ci cel relativ.

Oamenii au ajuns să iubească mai mult minciuna şi de aceea condamnarea lui Dumnezeu nu a întârziat să apară: " Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înabuşă adevărul în nelegiuirea lor." Omul căzut a continuat să se afunde tot mai mult neadevăr pe toate planurile: " Căci au scimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul făcătorului."

În aceată lume a neadevărului mai străluceau şi oameni care iubeau adevărul, ecourile lor se aud prin toată scriptura: Saul a zis Domnului: Dumnezeul lui Istrael arată adevărul" iar David se ruga: "Povăţuieşte-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă". Totuşi majoritatea oamenilor nu mai cunoşteau adevărul. Dar Dumnezeu care a dat legea să condamne neadevărul şi minciuna a dat oamenilor şi Harul de a cunoaşte din nou Adevărul curat: " Caci legea a fost dată prin Moise dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos". Astfel în lumea minciunii s-a coborât Adevărul: " Isus a zis: Eu sunt calea, adevărul şi viaţa" şi de atunci încoace fiecare om are posibilitatea să aleagă între adevăr şi minciună: " Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: Dacă rămâneţi în cuvântul meu sunteţi în adevăr ucenicii mei, veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi."

Unii au ales adevărul, alţii, deşi au stat în faţa Domnului Isus, nu l-au cunoscut: " Pilat I-a zis: Ce este Adevărul?": Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor care cred în numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu." Şi dacă am primit Adevărul suntem sfătuiţi: " Copilaşilor, să nu iubiţi cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul". Și, de asemeni, suntem îndemnaţi" Staţi gata, dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii".

Amin

va invitam cu drag sa vizitati si pagina noastra: https: //dardinlemn. wixsite. com/dardinlemn

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2176
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni