Îndrăzneala
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 18/06/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Îndrăzneala

A5

1 Ioan 3:21-22. „Preaiubiţilor, dacă nu ne osândeşte inima noastră, avem îndrăzneală la Dumnezeu. Şi orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui. Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său Isus Cristos, şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El.”

Cuvântul lui Dumnezeu ne îndeamnă să venim întotdeauna înaintea Scaunului de Domnie al lui Dumnezeu, cu îndrăzneală.

Dar nu cu o îndrăzneală tupeistă, nu cu o îndrăzneală obraznică, ci cu o îndrăzneală cu sfială.

Am putea defini îndrăzneala, sau curajul cu dorinţa de a spune şi a înfăptui tot ce înseamnă binele nostru şi al aproapelui nostru, indiferent de preţul pe care îl plătim pe acest pământ.

Spre exemplu, dacă vorbeşti cuiva despre mântuirea prin jertfa Domnului Isus, sau săvârşeşti o faptă în Numele Domnului şi ştii că aceasta îţi aduce durere şi suferinţă în suflet, atunci cu adevărat îţi trebuie mult curaj, îţi trebuie multă îndrăzneală.

Avem un exemlpu în Faptele Apostolilor în cap. 20:29-30 unde se spune: „Ştiu că după plecarea mea, se vor vârâ între voi lupi răpitori care nu vor cruţa turma; şi se vor scula din mijlocul vostru oameni, care vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor.”

Dar „Tu fii treaz în toate lucrurile, adică: îndăzneşte în Numele Domnului şi împotriveşte-te unor asemenea învăţături, rabdă suferinţele, pe care ţi le v-a aduce această îndrăzneală, fă lucrul unui evanghelist, şi împlineşte-ţi bine slujba.” spune apostolul Pavel în 2 Timotei 4:5.

Fii curajos!

A avea curaj înseamnă să nu te temi să faci binele.

A avea îndrăzneală înseamnă a avea picioarele bine ancorate în Stânca cerurilor.

În 2 Cronici 32:7 Cuvântul Domnului spune: „Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă, să nu vă temeţi, nici să nu vă înfricoşaţi de faţa regelui şi de faţa întregului neam care este cu el, căci cu noi sunt mai mulţi decât cu el.”

Cu noi este Domnul oştirilor, care ne spune în textul de bază în versetele 21 şi 22 că dacă nu ne osândeşte inima atunci putem să venim înaintea Lui cu îndrăzneală şi orice Îi vom cere vom primi de la Tatăl pentru ca prin aceasta să-L proslăvească pe Fiul.

Aşadar, nu din pricina îndrăznelii noastre, Tatăl se apleacă spre cel nenorocit, aşa cum spune în Psalmul 40:1 şi-i răspunde, ci din pricina Fiului Său pe care-L iubeşte şi prin care ne iubeşte şi pe noi.

Tocmai de aceea ne spune Mântuitorul în Ioan cap. 16:33 „ În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, veniţi la Mine, pentru că Eu am biruit lumea” şi vă voi da şi vouă biruinţă.

Astăzi, te invit suflete drag să îndrăzneşti înaintea Tronului de milă şi de îndurare şi să nu asculţi şoapta celui rău care îţi spune: eşti un păcătos şi nu ai dreptul să îndrăzneşti.

Diavolul caută să ne îndepărteze de Domnul prin orice mijloace.

Nu-l lua în seamă. Este un învins.

Domnul Isus este biruitorul şi prin cuvintele acestea îţi spune: „îndrăzneşte pentru că Eu am biruit lumea.”

Cere-I Domnului iertare pentru orice păcat l-ai săvârşit şi El este drept să te ierte şi să-ţi elibereze inima de această povară şi astfel poţi să îndrăzneşti să ceri de la Tatăl în Numele Fiului tot ce doreşti şi făgăduinţa Lui este că-ţi va da. Amin.

Statistici
  • Vizualizări: 2900
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni