Domnul îţi răspunde
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de virgilvirsta in 27/03/2011
    12345678910 9.50/10 X
Media 9.50 din 2 voturi
Domnul îţi răspunde

   Ioan 16:24-33. „Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu; cereţi şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină. V-am spus aceste lucruri în pilde. Vine ceasul când nu vă voi mai vorbi în pilde, ci vă voi vorbi desluşit despre Tatăl. În ziua aceea, ve-ţi cere în Numele Meu, şi nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi. Căci Tatăl Însuşi vă iubeşte, pentru că M-aţi iubit, şi aţi crezut că am ieşit de la Dumnezeu. Am ieşit de la Tatăl, şi am venit în lume; acum las lumea, şi Mă duc la Tatăl.” „Ucenicii Săi I-au zis: „Iată că acum vorbeşti desluşit, şi nu spui nici o pildă. Acum cunoaştem că ştii toate lucrurile, şi n-ai nevoie să Te întrebe cineva; de aceea credem că ai ieşit de la Dumnezeu.” „Acum credeţi?” le-a răspuns Isus. Iată că vine ceasul, şi aşi venit, cănd ve-ţi fi risipiţi fiecare la ale lui; şi pe Mine Mă veţi lăsa singur; dar nu sunt singur, căci Tatăl este cu Mine. V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”

   Nu vreau să propovăduiesc o Evanghelie a bunăstării, pentru că Însuşi Domnul Isus a zis: în versetul 33 ”... în lume veţi avea necazuri...” Cât timp veţi fi în lume, nu veţi fi scutiţi de boli, de lupte, de suferinţe, de lipsuri... Dar Eu, le-am biruit pe toate , zice Domnul!

   Într-o lume care a devenit tot mai ostilă omului în general, şi credinciosului în mod special, Domnul Isus ne spune: „veniţi la Mine”. Căutaţi-Mă pe Mine, urmaţi-Mă pe Mine şi Eu zice Domnul vă voi da odihnă şi linişte sufletului dar şi trupului vostru. V-am vorbit destul în pilde! Acum vă vorbesc desluşit. Şi tocmai pentru că vă vorbesc clar, desluşit, voi nu mai puteţi adăuga nimic, nu mai puteţi interpreta cuvintele Mele după cum voiţi, zice Domnul, V.25. Iar versetele 26-27 spun clar că: „de acum, veţi veni înaintea Tatălui cu cererile voastre, şi Tatăl se va pleca spre voi ca să vă asculte şi să răspundă cererilor voastre, nu numai pentru că Eu voi mijloci pentru voi, nici nu va fi nevoie, pentru că Însuşi Tatăl vă iubeşte fiindcă voi M-aţi iubit pe Mine, şi aţi crezut că sunt Fiul Său!” Iar ultimul verset, v. 33, spune aşa: „V-am spus aceste lucruri tocmai ca să staţi liniştiţi la adăpostul Meu" pentru că Zice Domnul: „ în lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, spuneţi-Mi Mie tot ce v-apasă şi Eu împreună cu Tatăl voi rezolva problemele voastre pentru că Sunt Biruitorul lumii” - În lume veţi avea lipsuri de tot felul, dar pământul cu tot ce cuprinde el, este al Meu, spune Domnul Dumnezeu în Psalmul 24, tocmai de aceea pâinea de pe masa voastră nu va lipsi niciodată, niciodată! -În lume veţi avea multe lupte dar voi să staţi liniştiţi la umbra aripilor Mele, şi Eu voi lupta pentru voi. Exod 14:14.( „Domnul se va lupta pentru voi; dar voi staţi liniştiţi.”) -În lume veţi avea suferinţe, veţi avea dureri, veţi avea boli, dar să ştiţi că şi pe acelea le-am biruit şi le-am luat cu Mine pe cruce. Le-am purtat Eu în locul vostru, şi încă le mai port! De aceea vă zic: Îndrăzniţi! Spuneţi-mi Mie durerea voastră şi Eu voi turna leac alinător.

   O cântare zice: „Nu mai spune a ta durere frate nimănui” Spune-i-o Domnului! Spune-Mi Mie, zice Domnul, necazul tău, suferinţa ta, durerea ta. Şi Eu, Cel ce am biruit lumea cu necazurile, cu bolile, cu suferinţele, cu ispitele şi cu păcatele ei, Eu îţi voi da biruinţă şi ţie. Nu-ţi cer altceva în schimb, decât CREDINŢA zice Domnul în versetul 31. Şi zic: Domnul să ne mărească credinţa.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1155
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni