Liniştit în mijlocul furtunii
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 04/03/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Liniştit în mijlocul furtunii

Psalmul 29.

   De multe ori suntem tentaţi să ne plângem, înspăimântaţi, de vremea rea ce se abate asupra pământului. Însă David ne dă o pildă deosebită în acest psalm. Pe când privea furtuna dezlănţuită care se întindea de la Marea cea mare, Marea Mediterană, peste munţii Libanului şi peste pustia Cades, cuprinzând întreaga ţară, o furtună grozavă cu tunete şi fulgere, o furtună care despuia pădurile şi făcea ca cedrii Libanului să cadă frânţi la pământ, aşa cum de multe ori se întâmplă şi la noi, David în loc să se plângă înspăimântat, priveşte spre cer cu credinţă, parcă străpungând norii grei de furtună cu privirea, el Îl laudă din toată inima pe Cel ce locuieşte dincolo de nori, pe Cel ce-Şi are locuinţa dincolo de stele, pe Dumnezeul Cel Viu şi Atotputernic.

   Şi ne îndeamnă şi pe noi să ne plecăm astăzi înaintea măreţiei cereşti şi să vestim slava lui Dumnezeu.

   Să ne închinăm înaintea Măreţiei Sale cu „aurul” ascultării şi cu „tămâia” rugăciunii în smerenie, adorându-L pe Creator. Numele lui este Isus şi este Domnul!..... V.10-11 „Domnul stătea pe scaunul Lui de domnie când cu potopul, şi Domnul împărăţeşte în veci pe scaunul Lui de domnie. Domnul dă tărie poporului Său, Domnul binecuvintează pe poporul Său cu pace.”

   Furtuna a venit şi furtuna a trecut, însă Domnul rămâne veşnic! Marea se înfurie şi apoi se linişteşte, furtuna se dezlănţuie şi apoi se potoleşte, dar Tronul de slavă al lui Dumnezeu rămâne în veac şi în veci de veci neclintit, oricât de mari s-ar ridica valurile. Stânca rămâne!

   Chiar şi în faţa potopului, Domnul stă liniştit pe Tronul Său de Dumnezeu. Dumnezeul nostru este statornic. El este acelaşi ieri, acelaşi astăzi şi acelaşi mâine şi în vecii vecilor. El este deasupra tuturor! El are control asupra universului! El are control asupra mea şi are control asupra ta! El este tărie! El este putere! El este dragoste!

   Şi în dragostea Lui cea mare, Domnul dă tărie tuturor celor ce se încred în El. Psalmul acesta ne sugerează o imagine minunată a sufletului care deşi trece prin încercări şi prin necazuri, rămâne liniştit, pentru că a învăţat că Dumnezeu dă tărie poporului Său.

   Puneţi astăzi nădejdea în Domnul şi El te va acoperi cu „penele” Sale până trece furtuna. Şi zic: Domnul să te binecuvinteze!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1218
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni