Primeşte pacea lui Dumnezeu!
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 01/03/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Primeşte pacea lui Dumnezeu!

Ioan 14:15-27

   Domnul Isus, înainte de a se urca la cer, le spune ucenicilor: „să nu vi se tulbure inima, aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine, adică rămâneţi în pace, pentru că Eu Mă duc la Tatăl”

   Să nu vă întristaţi pentru că nu voi lăsa singuri. Mă voi întoarce la voi şi voi rămâne cu voi până la sfârşitul veacului. Dar până atunci vă voi trimite Duhul Sfânt care vă va fi mângâietor în toate zilele. Mângâietorul, adică Duhul Sfânt făgăduit de Domnul Isus, şi trimis la Cincizecime, (la patruzeci de zile de la înălţarea Sa la cer şi la cincizeci de zile de la învierea Lui din morţi), cu adevărat ne dă liniştea şi pacea pe care de multe ori nici nu o sesizăm.

   De multe ori punem pe seama noastră liniştea din suflet. De multe ori spunem: „M-am liniştit”, uitând să privim spre Cel ce cu adevărat ne dă pacea, mângâierea şi liniştea deplină, adică Duhul Sfânt, care este în noi. Uitaţi-vă cu băgare de seamă la cei din lume: Ei nu au linişte, nu au pace, nu mai ştiu ce să mai facă, se sperie de orice zvon, se frământă pentru toate lucrurile, pentru că lumea nu are un mângâietor aşa cum avem noi pe Duhul Sfânt.

   De altă parte zice Domnul Isus în versetul 27: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu vi se înspăimânte.” Aici Domnul Isus ne promite o pace gata pregătită pentru noi. Nimic nu mai trebuie să adăugăm la pacea Domnului Isus, doar să-L primim pe El ca Domn în vieţile noastre şi El vine cu pacea Sa. Cine are pe Domnul are pacea. Pentru că El este cf. Isaia 6:9. „Domnul Păcii”. Şi El împarte pacea Sa, cui voieşte. O vrei şi tu? Spune-I Domnului: da vreau şi eu pacea Ta Doamne.

   Şi El îţi va da o pace care întrece orice pricepere.

   O pace care îţi aduce linişte în furtună.

   Ex. Furtuna pe mare: Domnul dormea. Avea pace. O pace pe care vrea să ţi-o dea şi ţie în dar. O pace care măreşte credinţa. O pace care îţi dă linişte în mijlocul necazurilor, în mijlocul tuturor zvonurilor, în mijlocul valurilor. O pace care nu durează o zi, o săptămână sau o lună, ci o pace care dăinuieşte veşnic. Pentru că niciodată Domnul nu ia înapoi ceea ce oferă cu atâta plăcere.

   Suflete drag, te invit, acuma după ce ai parcurs această pagină, să-ţi pleci genunchii înaintea Domnului Isus şi să-ţi încredinţezi viaţa în mâna Lui bună. Şi vei primi făgăduinţa făcută de Însuşi Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus: Pacea Sa! Domnul să te binecuvinteze!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1232
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni