Eben-Ezer e steaua mea
Autor: Emilia Pop  |  Album: fara album  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de ameliap in 29/10/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe
Eben-Ezer e steaua mea

            O stea stingheră lucește tainic pe cerul ușor luminat de zorile ivindu-se palid după noaptea umbrită de mistere calde, adânci, și vise dulci. Pâlpâirea ei vie îmi răscolește sufletul, mi-l atinge blând și mi-l înalță.

   Stelele, stelele s-au stins ! E dimineață doar ! Și totuși, mai e ea, atât de solitară, de umilă? Profunde înțelesuri se-ascund sub plinul ei. O simt ! Lucirea ei nu face decât să mi-o arate. Pe-ntinsul bolții ‘nalte ce prinde ‘ncet culoare și lumină, eu o privesc pe ea. Și simt că-i pentru mine.

            O stea, e doar o stea, si totusi... Avem Același Creator ! Când o privesc pe ea, Îl văd pe El. Și gândurile mele deodată se aprind la flacăra fierbinte-a focului aprins. Aici e cheia ! Această stea, această stea a mea, e-un strop din steaua cea de sus, ce a vestit odată nașterea Domnului Isus ! Iar magii i-au primit mesajul ! La fel și eu  voi soarbe stropul, doar e un strop ce picură de sus. El încă dragostea-Și revarsă asupra mea cu mâna și inima largă și-aprinsă Lui dorinta e să mă știe pe deplin a Lui.

   Iar steaua-mi aduce aminte de multele-I semne-ale dragostei divine. Și când îmi îndrept inima-mi spre ele și spre El, « Eben-Ezer » îmi vine lin în gând, purtat de vânt. Ca Samuel odată în vechime și ca mulți alți copii ai Domnului și frați ai mei, pun piatră de aducere aminte a binecuvântărilor sublime și zic pătrunsă-n suflet: Până aici Dumnezeu m-a ajutat !

   Iar piatra mea e-o stea !

   E-o stea ce-mi amintește că viața-mi este dată-n dar de El. Și eu, străpunsă de iubirea-I, răspund umil chemării:

   « Fiule, dă-mi inima ta Mie ! ».

   Și steaua tot mai pal străluce. Mesajul ei a fost primit.

   E-o stea ce cu multă blândețe ochii-mi deschide larg, spre slăbiciunea mea și măreția Lui.

   E-o stea ce-mi amintește lin, că eu sunt nimic și totu-I El.

   E-o stea, ce cu-a ei pâlpâire, un val de binecuvântări mi-aduce-n gând și mi-l revarsă-n inimă, umplându-mă de pace, iubire și o profundă recunoștință față de Cel ce m-a săpat în palmele Lui.

   E-o stea cu-atâtea și atâtea înțelesuri...

   E steaua Lui ... și-a mea : »Eben-Ezer » !

           

 

   « ... Uită-te spre cer, și numără stelele ... »  (Genesa 15 :5)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1537
  • Export PDF: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Eclesiastul 11:9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată.