Scrisoare către Dumnezeu
Autor: Stoica Paul Beniamin  |  Album: fara album  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de Beniamin_8 in 30/08/2010
    12345678910 0/10 X
Scrisoare către Dumnezeu

 Doamne Tată, îţi mulţumesc pentru că m-ai ajutat să înţeleg că dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se gândeşte la rău, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

Mântuitorul meu, cu această dragoste adevărată şi jertfitoare m-ai iubiu Tu pe mine, ştiu că trebuie să iubesc şi eu pe aproapele meu în acelaşi fel cum ai făcut-o Tu.

Iisus, cu ruşine recunosc că abia pot să rabd când ceva nu îmi place, iar de îndelunga răbdare nici nu pot vorbi, cu toate că este o temelie a dragostei. Dragostea este plină de bunătate şi de puţine ori am putut să fac un bine fără să aştept ceva în schimb fără să aştept mulţumiri sau recunoaşteri pentru binele care l-am făcut.

Tată, dragostea nu pizmuieşte  şi nu de puţine ori am pizmuit pe aproapele meu, provocând durere în urma vorbirii mele de rău.

Dragostea nu se umflă de mândrie şi eu adeseori sunt plin de mândrie, crezând că dacă sunt cineva sau am ceva, e pentru că eu merit, fără să-mi dau seama că toate vin din milostenia Ta.

Doamne Dumnezeule, de multe ori m-am purtat necuviincios cu cei din jurul meu, m-am supărat şi nu am avut puterea să-mi recunosc greşeala şi să-mi cer iertare. Dragostea nu se bucură de nelegiuire şi eu în multe ocazii am închis ochii la nedreptăţi, deşi puteam schimba unele situaţii de nedreptate şi n-am făcut-o şi acum am înţeles că dragostea se bucură de adevăr, nicidecum de nelegiuire.

Iisus, Dragostea, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul...Dar eu? Eu nu pot să acopăr totul, nu pot să cred totul, nu nădăjduiesc îndeajuns, şi mult mai puţin sufăr totul.

Acum, Dumnezeul meu atotputernic, îţi cer să pui această dragoste şi în inima mea. Dar vreau o dragoste adevărată, o dragoste pură, o dragoste care să scrâşnească din izvorul tau ceresc. Nu e intenţia mea doar să arăt că am dragoste, vreau să o simt, căci dacă doar aş arăta, aş fi un ipocrit şi nu aş putea să îndeplinesc toate aceste caracteristici ale dragostei.

De aceea, Tată, te rog să pui cu adevărat această dragoste în inima mea şi să mă ajuţi să o transmit celor din jurul meu. În numele domnului Iisus, te rog, pune adevărata dragoste în sufletul meu!



foarte frumos! Domnul sa va binecuvanteze! Citind aceasta scrisoare am citito ca pe o rugaciune ce am inaltato din toata inima spre tronul Tatauil Sfant!
Adăugat în 14/09/2010 de dorotheea_clau
Statistici
  • Vizualizări: 5611
  • Export PDF: 1
  • Recomandări email: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni