Incredere
Autor: Ruben Gavriliuc  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de doubleM in 18/07/2010
    12345678910 0/10 X
Incredere

Incredere

Psalmul 84:12

“Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!”

Tuturor ne place sa fim pusi undeva sus. Sefi! Sa conducem, sa fim cei de care depind multi. De fapt treaba cu responsabilitatea e pentru altii.

E greu sa te lasi condus, pentru ca ti-e frica, nu stii ce are de gand sa faca.

Increderea pe care ar trebui sa o avem in Dumnezeu.

Ne este sa frica sa ne lasam purtati de Dumnezeu. Cand ne e bine, Dumnezeu conduce, cand suntem in necaz, noi conducem.

Incredere deplina in Dumnezeu!

Versetul 12 din psalmul 84 spune: “… ferice de omul care se increde Tine.” Omul care se increde in Dumnezeu e fericit!

Misiunea lui Iona

” Cuvântul Domnului a vorbit lui Iona, fiul lui Amitai, astfel: “Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, şi strigă împotriva ei. Căci răutatea ei s-a suit până la Mine!” Şi Iona s-a sculat să fugă la Tars, departe de Faţa Domnului. S-a pogorât la Iafo, şi a găsit acolo o corabie care mergea la Tars. A plătit preţul călătoriei, şi s-a suit în corabie ca să meargă împreună cu călătorii la Tars, departe de Faţa Domnului. “

….

El le-a răspuns: “Luaţi-mă, şi aruncaţi-mă în mare, şi marea se va linişti faţă de voi! Căci ştiu că din vina mea vine peste voi această mare furtună!” Apoi au luat pe Iona, şi l-au aruncat în mare. Şi furia mării s-a potolit.

Misiunea lui Iona era clara si fara prea multe indicatii: “… du-te la Ninive… si striga impotriva ei.” Lui Iona nu ii era frica pentru ca trebuia sa duca Cuvantul Domnului in Ninive cetate mare , el era pregatit. Asa ca si atunci pe mare. Iona stia ce are de gand sa faca Domnul in privinta cetatii Ninive, asa cum spune in cartea Iona capitolul 4:

S-a rugat Domnului, şi a zis: “Ah! Doamne, nu este aceasta tocmai ce ziceam eu când eram încă în ţara mea? Tocmai lucrul acesta voiam să-l înlătur fugind la Tars. Căci ştiam că eşti un Dumnezeu milos şi plin de îndurare, îndelung răbdător, şi bogat în bunătate, şi că Te căieşti de rău!

Sa nu deviem drumul pe care suntem pusi sa mergem!

Misiunea noastra?

Tot ce ne cre Dumnezeu este sa ne punem increderea in El. Sa ne lasam purtati de El, ca apoi sa ne poata folosi pe campul sau.

Exod 3:12

Dumnezeu a zis:… Eu voi fi negresit cu tine.

Exod 14:14

… Domnul se va lupta pentru voi; dar voi, stati linistiti

Stai linistit! Domnul te are sub paza si ocrotirea sa.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1729
Opțiuni