Femeia ideală pentru un pastor
Autor: Andrei T  |  Album: fara album  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de carmelimltd in 13/07/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Femeia ideală pentru un pastor

Soţia ideală pentru pastor este o femeie care trebuie să aibă câteva calităţi deosebite.

1. Iubeşte oamenii. Dacă o femeie nu iubeşte oamenii, să nu-şi ia ca soţ un pastor sau un alt slujitor în Biserică. Dacă nu-i prea pasă de oameni, de misiune, de nevoia de predică, de evanghelizare, să-şi caute orice, dar nu un slujitor. S-ar putea ca soţul să fie plecat cu săptămânile sau cu lunile în slujba Domnului.

2. Nu iubeşte banii, căci s-ar putea ca soţul să nu facă mulţi. Să-şi facă bine socoteala, ca nu cumva să fie dezamagită mai târziu, să cârtească şi să rupă legământul. În cazul acesta, nu doar că-i face rău soţului, dar strică şi lucrarea lui Dumnezeu şi El o va judeca pentru aceasta. Am auzit odata o vorbă spusă de soţia unui slujitor: "Eu nu vreau pastor, ci vreau patron" - şi, la o supărare, a plecat cu un patron, rupând legământul.

3. O soţie de slujitor crede în răsplata dată de Dumnezeu dincolo de mormânt şi nu se uita doar la răsplăţile trecătoare de pe pământ.

4. Nu este supărăcioasă, posesivă şi cicălitoare. Nu este guralivă şi iubeşte adevărul. Se roagă necontenit pentru soţ şi copii, iar uneori şi posteşte pentru ei.

5. Caută umplerea cu Duhul Sfânt şi iubeşte lucrarea Duhului Sfânt. Nu dispreţuieşte prorociile, ci judecă şi păstrează ce este bun.

6. Îşi îndreaptă soţul cu dragoste şi prin exemplu personal cand acesta greşeşte sau nu-şi dă seama ce face.

7. Nu poartă haine scumpe şi nu este preocupată de lucruri fără valoare. Nu merge toată ziua prin vecini.

8. Nu este isterică, ci blândă şi supusă în tot ce este bine. Este harnică; mănâncă cu echilibru, ca să nu exagereze cu kilogramele.

9. Se aşteaptă oricând să găzduiască oaspeţi la masă sau să-i găzduiască câteva zile.

10. Nu se bagă în toate discuţiile despre biserică, despre membrii ei şi despre părerile contradictorii.

11. Nu iubeşte mai mult locul unde locuieşte, decat soţul şi lucrarea Domnului. Este dispusă să-şi urmeze soţul oriunde este nevoie, asemeni Sarei, care l-a urmat pe Avraam cu bucurie peste tot.

Destul de utopica descrierea.

Este o vorba (din punctul de vedere al unei femei): nu exista barbatul perfect; iar daca ar exista, sigur nu s-ar uita la mine, pentru ca eu nu sunt femeia perfecta. Se aplica si invers.

Intr-adevar, atunci cand cauti partenera/partenerul de viata, trebuie sa te uiti la calitatile acesteia/.acestuia si la dedicarea ei/lui pentru Domnul si pentru ceea ce cere Cuvantul Lui. Dar sa nu cautam perfectiunea, pentru ca nici noi insine nu suntem perfecti.

Bless you
Adăugat în 26/07/2010 de ioananka
Aceasta este sotia mea!
Cand am cunoscut-o am intrebat-o "...daca este gata sa fie misionara?
Intrebare fara bun simt... ne cunosteam doar de cateva zile, dar si raspunsul i-a fost pe masura intrebarii, si totusi ne-am casatorit. Va intrebati care i-a fost raspunsul?
- NU! Dar, daca stiu ca sotul meu va fi in ascultare de Dumnezeu voi fi gata sa-l urmez!

Dupa ce ne-am casatorit mi-a fost sponsorul principal pe durata a 4 ani de studii... apoi a fost 4 ani sotie de pastor si m-am uitat bine la aceste calitati enumerate... le-am regasit pe toate in sotia pe care mi-a incredintat-o Domnul..., iar acum dupa 8 ani de casatorie suntem misionari in Africa, impreuna cu copii pe care ni I-a incredintat Tatal Ceresc.
Aceasta este sotia mea si nu ma pot lauda decat cu ceea ce am, prin harul Lui!
Adăugat în 15/06/2011 de pascalaup
Stim cu totii ca singurul Om perfect este Isus, trebuie ca fiecare dintre noi sa cautam sa fim cat mai perfecti. In 1 Petru 1:16, Dumnezeu ne cheama sa ne sfintim. Nu trebuie sa stam nepasatori, gandindu-ne ca suntem imperfecti si nici cel de langa noi nu e perfect.
Adăugat în 10/03/2012 de sorinlaury
Daca esti cu adevarat indragostita de Christots,nu-ti va fi greu sa indeplinesti toate aceste conditii!
Adăugat în 28/04/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 3504
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
Opțiuni