Beţivul şi cel ce se dedă la îmbuibare nu ajung bine
Autor: Andrei T  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de carmelimltd in 09/02/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Beţivul şi cel ce se dedă la îmbuibare nu ajung bine

23:21 „Căci beţivul şi cel ce se dedă la îmbuibare sărăcesc, şi aţipirea te face să porţi zdrenţe.”

 

 

   Nu aţi văzut oameni în zdrenţe de la băutură? Eu am văzut din nefericire nu puţini. Ce fac mulţi când îi văd în starea aceasta? Râd de ei, „ce să le faci dacă-s proşti”-zic ei.  Poate chiar prietenii lor de pahar sau cei care le-au vândut băutura zic de multe ori aşa.

   Nenorociţi şi loviţi din toate părţile, nu mai aşteaptă nimic decât să le vină sfârşitul. Cu siguranţă că ei nu şi-au propus să ajungă acolo, dar păcatul te duce întotdeauna unde nu vrei şi unde nu te-ai gândit vreodată că vei ajunge. Ce ferice însă când astfel de oameni se întâlnesc cu oameni ai lui Dumnezeu, cu vreo biserică vie de credincioşi care nu râd, ci au milă de ei, se roagă pentru ei, le explică dragostea Mântuitorului şi-i ajută să fie eliberaţi din ghiarele morţii.

   Îi îndeamnă să se pocăiască de acest păcat şi prin viaţa lor le arată că se poate trăi foarte bine fără să pui picătură de alcool în gură. Nici îmbuibarea nu este bună. Se poate trăi foarte bine fără să mănânci tot ce-ţi poftesc ochii, n-ai să fii mai sănătos dacă mănânci tot ce pofteşti. Din contră, s-ar putea să te îmbolnăveşti de la prea multe calorii pe care n-ai unde să le consumi. Aici versetul mai vorbeşte şi despre cel care toată ziua numai ar dormi. Luptă-te cu tine, caută-ţi ceva de lucru, lasă descurajarea că Dumnezeu are alte lucruri bune pentru tine.

Ne place sa citim/scriem eseuri de rebilitare. Eseuri care sa descrie bunatatea din inimile crestinilor care sunt gata sa ajute, sa simta cu cei cazuti..dar unde sunt acei crestini cu mana intinsa sa te ridice de jos..
o sa imi spui ca in biserici:? o spun cu durere ca eu i-am cautat dar nu i-am gasit..
ce ii cel mai dureros ca punem accent pe atatea lucruri care zicem noi ca dovedesc ca suntem crestini si uitam esentialul crestinismului, si acesta e sa iubesti pe cel de langa tine asa cum te iubesti pe tine.
Daca am implini asta celelalte lucruri ar veni de la sine ..
Asta vad eu ca lipseste crestinilor de azi, suntem plini de cunostinte biblice doxa de teorie dar unde am uitat iubirea nu stiu eu sunt in cautarea ei vreau sa invat in primul rand sa iubesc asa cum ma invata biblia
Adăugat în 10/02/2008
Da, este corect. Primii trebuie sa fim noi. Pavel ii spunea lui Timotei "Fii o pilda pentru credinciosi...".
Adăugat în 11/02/2008
cu mult timp in urma vedeam si eu un betiv pe linga care trecem cind mergeam la biserica .mi era mila de el si ma gindeam la suferinta lui,ma gindeam cum plinge domnul pentru el si eu nu puteam sa fac nimic.as fi vrut sa il ingrijesc,sa i duc haine sa merg sa il arat unui frate sa se ocupe de el,dar nu am facut nimic.sotul meu e nepocait si nu am avut curaj sa ii spun sa il ajut...am vrut stiu faptele vorbesc si nu voi avea nici o scuza inaintea domnului ca de fel pentru multe alte incercari,,,ar fi minunat ca grupe de crestini sa ajute si aceste persoane..dar evangheliuzarile se fac cu oameni destepti,, spalati curati ,in restaurante,pe categorii sociale diferite,,,unde sa incapa un betiv,nespalat,.am fost invitata la o nunta in biserica si un frate din conducere ii spune sotului meu vezi la noi oamenii nu au ochii rosii de bautura ca la altii,,,nu va spun decit raspunsul meu in gind...citeodata au inima rosie...
Adăugat în 25/12/2008
Statistici
  • Vizualizări: 2779
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni