Dumnezeu va purta de grijă
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 18/03/2024
    12345678910 0/10 X

                                Dumnezeu va purta de grijă

                                        Geneza 22:6-8

            „Avraam a luat lemnele pentru arderea de tot, le-a pus în spinarea fiului său Isac, și a luat în mână focul și cuțitul. Și au mers astfel, amândoi împreună.

            Atunci Isac, vorbind cu tatăl său Avraam, a zis: „Tată!” „Ce este fiule?” i-a răspuns el. Isac a zis din nou: „Iată focul și lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?”

         „Fiule”, a răspuns Avraam, „Dumnezeu însuși va purta de grijă de mielul pentru arderea de tot.”

Și au mers amândoi împreună înainte.”

            Cuvintele acestea nu sunt întâmplătoare și nu sunt scrise doar ca să aflăm mai multe lucruri despre Avraam, sau despre experiențele lui cu Dumnezeu, sau despre cum a avut sau nu a avut necazuri, ci cuvintele acestea sunt scrise pentru învățătura noastră și pentru încurajarea noastră în credință.

            Este adevărat că la cea mai mică încercare suntem clătinați în credință.

          De aceea, vreau să împărtășesc cu dumneavoastră ce am înțeles eu din cuvântul lui Dumnezeu și anume că înainte de a merge la Biserică, la părtășie, trebuie să pregătim de acasă „lemnele” și „focul” pentru altar.

            „Avraam a luat lemnele pentru arderea de tot, le-a pus în spinarea fiului său Isac, și a luat în mână focul și cuțitul. Și au mers astfel, amândoi împreună.”

            Altarul din odăiță este foarte important și de mare valoare înaintea lui Dumnezeu (Matei 6:6), însă acolo unde se adună frații împreună și „clădesc” altare, Domnul Dumnezeu aduce „jertfa”.

            Dar, ca și Avraam, cu lemnele și focul, trebuie să pornim de acasă cu credință și cu rugăciune și așa să urcăm la „muntele” lui Dumnezeu.

            În felul acesta trebuie să urcăm la templul lui Dumnezeu, Casa de rugăciune și aici să clădim altarul, să punem „lemnele” (credința), să punem „focul” (rugăciunea) și apoi, să așteptăm răspunsul lui Dumnezeu. Pentru că de jertfă se ocupă Domnul Dumnezeu, din cer.

         „Fiule”, a răspuns Avraam, „Dumnezeu însuși va purta de grijă de mielul pentru arderea de tot.”

            Dacă ești bolnav, Domnul Dumnezeu îți pune pe altar vindecare, ca jertfă de bun miros.

            Dacă ai o întristare în sufletul tău, Domnul Dumnezeu îți pune pe altar înviorare și bucurie.

            Dacă cineva ți-a făcut o nedreptate, Domnul Dumnezeu îți va face dreptate și pe toate acestea, ți le va pune pe altar, ca o ardere de bun miros înaintea lui Dumnezeu.

            Ce trebuie să facem noi?

            Să venim întotdeauna pregătiți cu „focul” și cu „lemnele” de acasă, adică, cu credință și cu rugăciune, să clădim altarul, să punem rugăciunea pe altarul credinței și Domnul se va îngriji de jertfă.

            „Încredințează-ți astfel, soarta în mâna Domnului și El va lucra.”

              Domnul Dumnezeu să se uite cu plăcere la „altarele” noastre. Amin!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 143
  • Favorită: 1
Opțiuni