Puterea Cuvântului lui Dumnezeu - Evrei
Autor: Doru Lungu  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de dorulungu in 15/01/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Dragostea lui Dumnezeu pentru ființa umană nu s-a limitat doar la profeții care transmiteau mesajul Lui, ci “la sfârșitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul” (Evrei 1:2). Domnul Isus a venit în lumea noastră fiind Cuvântul care era la început, era cu Dumnezeu și era Dumnezeu (Ioan 1:1). Personificarea Cuvântului venit în lumea noastră dă o extraordinară notă de putere comunicării dintre Dumnezeu și om. Cuvintele Lui pline de putere creatoare, de autoritate și grijă părintească îmbracă o dimensiune fizică: „deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele” (Evrei 2:14). Astfel, Cuvântul lui Dumnezeu, viața și lucrarea Domnului Isus devin expresia voinței divine pentru făptura umană, astăzi revelată în Scriptură.

Nimic în lumea aceasta nu e mai tare, mai de temut și mai sigur ca moartea biologică. Chiar dacă se investesc sume inimaginabile și foarte multe resurse pentru a afla secretul nemuririi, moartea rămâne consecința păcatului cea mai groaznică. Oamenii fug de ea. Se zbat să scape de această robie a fricii de moarte, dar fără nicio șansă prin propriile resurse. Însă Cuvântul lui Dumnezeu este atât de puternic încât toți cei care au fost curățați de păcatele lor sunt eliberați de frica morții, au viață din belșug și o speranță tare în veșnicia alături de Părintele ceresc. Doar puterea Cuvântului lui Dumnezeu poate elibera omul de frică și toți cei care au experimentat această putere au pace în fața morții.

Scrisoarea către Evrei prezintă o listă a eroilor credinței. Ce fapte mărețe, ce trăiri puternice, ce vieți extraordinare au trăit aceștia! Dacă ne întrebăm ce anume a fost determinant în existența lor, vom observa că puterea Cuvântului lui Dumnezeu a stat la baza credinței lor. Cuvântul neschimbat, cel viu și lucrător (Evrei 4:12), care a dat formă lumii văzute (Evrei 11:3), care a clătinat pământul (Evrei 12:26-27), care s-a auzit și a lucrat în multe feluri și chipuri în vechime (Evrei 1:1) a fost Cel care a făcut din niște oameni simpli, eroi.

Puterea Cuvântului a făcut-o pe Sara să nască, pe Avraam să plece din țara lui în țara promisă, pe Moise să accepte eliberarea israeliților, pe alții să învie, să cucerească împărății și pe alții să sufere prigoane. Acești eroi s-au agățat cu toată puterea lor de promisiunile, poruncile și învățăturile lui Dumnezeu și ele le-au marcat și transformat viața. Puterea Cuvântului care ține tot ceea ce există în viață, moleculele împreună și lucrurile în ordine în univers (v. 1:3), aceasta are tăria de a lucra în viața noastră.

Da, și azi tot ceea ce este scris în Biblie este Cuvântul plin de putere a lui Dumnezeu. El nu devine mai slab sau mai tare în funcție de mine. Cuvântul nu se schimbă și nici nu își pierde nimic din puterea Lui dacă eu cred sau nu în El. Acest Cuvânt este etern. Când totul în lumea asta va fi clătinat de glasul lui Dumnezeu pentru a doua oară (Evrei 12:26-27), acest Cuvânt va rămâne tare și nicio literă din El nu se va schimba. Va continua să existe, să fie viu și lucrător pentru că El nu poate fi separat de Cel care-L rostește și este veșnic, Dumnezeu.

Lista oamenilor care vor să se încreadă în atotputernicul Dumnezeu, în puterea Cuvântului Lui, este deschisă încă. Este probabil ca imaginea eroului de azi să nu coincidă deloc cu cea a Scripturii, dar să nu fim dezamăgiți. Nu suntem chemați să fim eroii acestei lumi, ci fiii ascultători ai Tatălui nostru ceresc. El continuă să scrie lista.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 452
Opțiuni