Care sunt lucrurile care atrag mânia lui Dumnezeu?
Autor: Doru Lungu  |  Album: Mântuiți de mânia lui Dumnezeu  |  Tematica: Păcat
Resursa adaugata de dorulungu in 09/07/2022
    12345678910 0/10 X

Te-ai gândit vreodată la lucrurile care atrag mânia lui Dumnezeu? Sau care sunt păcatele care fac ca ea să vină? În Noul Testament întâlnim câteva nelegiuiri care-o ațâță, o provoacă și o atrag. De aici nu putem trage concluzia că restul păcatelor sunt lipsite de vinovăție, iar pedepsirea lor e evitată. Categoric NU. Taote, peste absolut toate păcatele va veni mânia lui Dumnezeu. Însă găsim în mod special în Scriptură anumite nelegiuiri în care ar putea fi înglobate toate.

Pentru a fi ușor de urmărit le-am grupat în patru categorii. Iată-le:

1. Necinstirea lui Dumnezeu - Romani 1:18a. Cu siguranță că aici ar putea intra toate celelalte păcate, dar pentru cei care ați studiat acest text ați observat că sunt mai multe nuanțe. Indiferent de ce și cum am defini acest termen, mânia lui Dumnezeu se va dezlănțui împotriva oricărei  necinstiri a Lui. Daţi cinste Fiului, ca să nu Se mânie şi să nu pieriţi pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toţi câţi se încred în El! Psalmul 2:12. Prin gândurile, vorbele și faptele noastre El trebuie să fie glorificat.

2. Păcatele sexuale - Efeseni 5:3-6, Coloseni 3:5-6. Curvia, perversitățile sexuale, patima, pofta rea (intră în categoria mădularelor care sunt pe pământ și care trebuie omorâte, distruse), toate acestea ațâță mânia lui Dumnezeu mai ceva ca telefonul curiozitatea. În cele trei texte în care se vorbesc că mânia Lui va veni, de patru ori păcatele sexuale sunt menționate ca motiv. Păcătuirea împotriva trupului e de departe cel mai puternic factor de provocare a mâniei lui Dumnezeu.

3. Cuvinte stricate - Efeseni 5:4. De multe ori suntem ispitiți să credem că dacă doar spunem ceva, păcatul nu e așa de grav, mare și cu influență veșnică. În mod contrar cuvintele au același grad de vină ca și o faptă. Glumițe cu dublu sens sau nevinovate, cuvinte urâte, vorbe lipsite de înțelepciune, glume porcoase și orice intră în această categorie provoacă furia desăvârșită a lui Dumnezeu. De aceea îndemnul sfânt rămâne Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia. Coloseni 4:6.

4. Lăcomia de avere - Efeseni 5:3, Coloseni 3:5. Astăzi nu mai sunt așa de evident idoli, zei la care să se închine modernitate, ar putea spune cineva. Cu toate acestea lăcomia de a avea, posesiuni materiale, e o închinare pură la idoli. La fel cum Dumnezeu era mâniat pe poporul Său care se închinau și slujeau idolilor fizici, azi Creatorul e înfuriat la maxim de oamenii care aleargă după bogății. Noi știm că bogăția o dă Domnul, iar cei care-i sunt credincioși primesc și abilitatea de a se bucura de ea.

După ce am studiat aceste texte acestea mi-am dat mai mult seama de măreția desăvârșită a caracterului pe care doar Dumnezeu singur îl are, caracter ce merită din plin glorificat. Opusul actului de voință care Îl cinstește prin viața sexuală, cuvinte și atitudinile inimii, e o viață care în mod natural va atrage mânia Lui desăvârșită.

Speranță există. Mânia Lui nu s-a dezlănțuit încă. El are îndelungă răbdare și așteaptă, sfătuiește și poruncește oamenilor să se întoarcă de la căile lor rele. Adică în bunătatea Lui, El încă mai trage semnale de alarmă, mai trimite notificări de tot felul la tot pasul. Mai este har!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 450
Opțiuni
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.