Unde este bogatia ta?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Efraim00 in 19/09/2023
    12345678910 0/10 X

"Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra!"Matei 6:21

Oamenii investesc in ceea ce se vede, dar Dumnezeu investeste in ceea ce nu se vede. Ceea ce face pe cineva sa se stabileasca intr-o anumita regiune este tocmai bogatia sau proprietatile lui. Fie locul de munca pentru care a muncit mult, fie casa in care a investit sume mari pentru construire sau renovare, fie si familia sau biserica in care a crescut sau s-a format spiritual. Toate aceste bogatii sau comori ne imobilizeaza uneori. Domnul Isus a cunoscut principiul acesta dovedit in firea pamanteasca: Inima noastra se leaga!

Crestinii sunt chemati sa fie misionari, dar uneori se schimba vocala si devin milionari. Chemarea la misiune e o chemare la dezlegare, dezradacinare, o renuntare deplina la vointa si la toate. Calatori fiind, trebuie sa avem inima lepadata de placerile acestei lumi, sa traim ca si cand nu ar fi ale noastre, ca si cand doar le administram. Ce mare sacrificiu presupune asta!

"Arunca, dar, aurul in tarana, arunca aurul din Ofir in prundul paraielor!"Iov 22:24

In acest context aurul primeste o conotatie pacatoasa. Se pare ca Iov este acuzat de un pacat care implica aurul. Poate era motivul pentru care si Iacov face reforma de lepadare a bijuteriilor sau poate face aluzie la o iubire de bani, o incredere pusa in avutie. Crestinul trebuie sa caute aprecierea lui Dumnezeu. Aspectul fizic trebuie sa fie in standardul lui Dumnezeu, iar nu dupa chipul acestui veac. Nu dupa ceea ce este cool sau vip, ci o decenta care sa arate unde este inima ta. Purtarea de bijuterii este un pacat, un detaliu semnificativ pe Templul Duhului Sfant, care suntem noi.

Apoi, nu iti pune increderea in aur. Deseori ceea ce avem, venitul lunar ne confera o oarecare siguranta, ne creeaza un mediu confortabil si fara prea multe ingrijorari. Iesirea din acest mediu sau sistem poate sa ne duca la ingrijorare si frica. In viata acesta increderea sa se bazeze pe omniscienta si omnipotenta lui Dumnezeu. Deslipeste-te si spune: Dumnezeu imi va purta de grija in orice moment al vietii. Si daca va trebui sa renunt la locul de munca, o voi face, caci El imi va da altceva. Atunci cand ai inima legata nu vei vedea alta solutie, nu vei putea sa dai totul pentru El, ci vei ajunge sa il dai pe El pentru lucrurile tale.

"Si atunci Cel atotputernic va fi aurul tau, argintul tau, bogatia ta.

Atunci Cel atotputernic va fi desfatarea ta, si iti vei ridica fata spre Dumnezeu. Il vei ruga si te va ascultas, si iti vei putea implini juruintele"Iov 22:25,26, 27

Abia dupa ce te desparti de pamant, inima ta devine libera cu adevarat. Libera pentru cer, pentru misiune, pentru jertfirea totala, pentru voia Lui Dumnzeu. Dumnezeu te va asculta pentru ca tu ceri cu credinta, indoiala dispare, tu nu ai nimic pe pamant care sa induca indoiala. Vei trai pentru El, comoara vietii tale, vei fi ajutat in vreme de nevoi, cand Il vei chema, te va asculta.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 198
  • Export PDF: 1
Opțiuni