Este Isus Hristos Dumnezeu, a doua persoana a Trinitatii?
Autor: Racz Elisei-Florin  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Elisei_Florin04 in 12/01/2023
    12345678910 0/10 X
Este Isus Hristos Dumnezeu? Cititi integral inainte sa comentati! Astept feedback-ul vostru!
Sa vedem ce ne spune biblia cu privire la divinitatea Domnului Isus...
1. Ioan 1:1 "la inceput a fost Cuvantul, Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu"O obiectie as numi-o eu slaba la acest pasaj fiindca mi se evident ca vorbeste despre o fiinta anume Dumnezeu, este că Cuvantul nu este Isus Hristos, hai sa vedem cine este "Cuvantul"Apocalipa 19 n confirma: 12 ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărăteşti, şi purta un nume scris, pe care nimeni nu -l ştie, decît numai El singur. 13 Era îmbrăcat cu o haină muiată în sînge. Numele Lui este: , , Cuvîntul lui Dumnezeu"
2. Biblia ne spune in Lege astfel: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa ii slujesti"Daca Isus nu ar fi fost Dumnezeu cu siguranta nu ar fi permis ca oamenii sa i se inchine precum vedem că magii i se inchina, leprosii i se inchina, Maria Magdalena i s-a inchinat, fiintele vii si cei 24 de batrani i s-au inchinat precum s-ar inchina lui Dumnezeu si si-au aruncat cununele la picioarele "Mielului"Daca Isus nu era Dumnezeu, Dumnezeu nu ar fi permis inchinare la nici o creatura precum cea cuvenita Lui.
3. Biblia il numeste pe Domnul singurul mantuitor-Isaia 43:10Daca Isus Hristos nu ar fi fost Dumnezeu nu putea fi Mantuitorul nostru, daca inca cineva are dubii cu privire la faptul ca Isus este Mantuitor il invit sa citeasca versetul urmator: "in nimeni altul nu este mantuire" fapte 4:12 aici Petru are un discurs despre Mantuitorul Hristos, el poate fi Mantuitorul nostru fiindca este Dumnezeu!
4. Biblia il numeste pe Isus DumnezeuTit 2:13- "Asteptand si grabind venirea Marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos" aici Isus este numit de catre Pavel Dumnezeu si Mantuitor! Isaia 9:6- "il vor numi DUMNEZEU TARE, Minunat, sfetnic, Parintele vesniciilor, Domnul pacii" nimeni altul nu este vesnic decat Dumnezeu, nimeni altul nu poate fi numit Domnul pacii decat Dumnezeu, nimeni altul nu este "DUMNEZEU TARE" decat Dumnezeu, iata alta dovada ca el e Dumnezeu! Evrei 1:8 "Pe cand Fiului i-a zis "Scaunul Tau de Domnie Dumnezeule este unul de dreptate"Aici insusi Tatal isi numeste Fiul a doua persoana a trinitati Dumnezeu. Acestea sunt cele mai clare dovezi ca el este Dumnezeu!

Fie ca Fiul lui Dumnezeu sa semene samanta inimile fiecaruia din noi!

"Ve-ti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi"
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 244
  • Export PDF: 1
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”