Este Duhul Sfant Dumnezeu, a treia persoana a Trinitatii?
Autor: Racz Elisei-Florin  |  Album: fara album  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de Elisei_Florin04 in 12/01/2023
    12345678910 0/10 X
Este Duhul Sfant Dumnezeu, a treia persoana a Trinitatii?

Este Duhul Sfânt Dumnezeu? Să analizăm la rece această afirmație, va rog cititi înainte să comentați!"Domnul este Duhul"- 2 Corinteni 3:17„Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei? 4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.” -fapte 5:3-4Duhul vorbește deci nu este o putere impersonală: "Pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis: „Puneți-Mi deoparte pe Barnaba și pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat"-fapte 13:2Duhul Sfânt se intristeaza, deci are sentimente, pe când o putere impersonală nu ar putea avea: "Să nu întristați pe Duhul Sfânt""Duhul Sfânt mijlocește pentru om, o putere impersonală nu ar putea mijlocii: Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră, căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite" - Romani 8:26Hula împotriva Sa nu va fi iertată fiindcă este Dumnezeu și ca membru al trinității el lucra cel mai mult spre convertirea oamenilor: De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat, dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor. -Matei 12:31-32
 Duhul Sfânt împarte daruri, fiecare om primește de la Duhul un dar diferit după cum afirmă Pavel, daca Duhul ar fi decât o putere fiecare ar trebui sa primească același dar, intrând în câmpul unei forțe active cum ar fi curentul nu ai decât șansa să te curentezi și nu vei primi alt tratament, exact așa ar trebui sa fie și cu Duhul intrând în câmpul lui sa primim fiecare acel tratament pe care îl exprimă acea putere activă, dar El împarte daruri fiindcă este Dumnezeu!

Duhul Sfânt are raţiune şi lucrează prin ea. - Învaţă pe credincioşi (Ioan 14:26)

- Cercetează toate lucrurile lui Dumnezeu (1Cor 2:10-11); - mărturiseşte despre Isus(Ioan 15:26); - călăuzeşte în tot adevărul (Ioan 16:13); - dovedeşte lumea vinovata în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata (Ioan 16:7,8); - ajută (Rom 8:26); - îndrumă (Fapte 8:29)

Acestea ar fi cele mai relevante versete si argumente pe care le-am creat si auzit, fiecare dintre noi sa fie calauzit de Duhul Sfant ca sa cunoastem adevarul.

''Ve-ti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi"

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 202
  • Export PDF: 1
Opțiuni