Misiunea pentru homosexuali – Emisiuni pe tema homosexualității cu Teofil Gavril
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 22/12/2022
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Misiunea pentru homosexuali – Emisiuni pe tema homosexualității cu Teofil Gavril

Pornim această ediție a emisiunii Ora de consiliere de la două întrebări venite pe adresa noastră din partea ascultătorilor. Acestea sunt: Este adevărat că homosexualitatea nu are vindecare? Și a doua: Dacă m-am născut homosexual, de ce Dumnezeu mă condamnă și îmi cere să mă schimb? Sunt două din întrebările la care vom încerca să dăm răspuns în seara aceasta, deși subiectul este foarte vast și va necesita probabil o emisiune dedicată lui.

Este o temă delicată, despre care creștinii nu prea au tragere de inimă să vorbească, dar, din păcate, procentul persoanelor care se confruntă cu homosexualitatea e în creștere alarmantă și nu vom mai putea fi indiferenți multă vreme. Vă propun ca în această seară să privim echilibrat, fără patimă sau dușmănie spre fenomenul acesta, în încercarea de a arăta voia lui Dumnezeu și privitor la o astfel de categorie de oameni. Cu siguranță o să aflați lucruri pe care nici nu le bănuiți despre acest fenomen.

Teofil Gavril – Homosexualitatea. Prima parte (12.01. 2015)

Pentru a asculta sau downloada, clic aici.

Continuăm această a doua ediție a emisiunii Ora de consiliere pe tema homosexualității și avem de răspuns la alte două întrebări, venite pe adresa noastră din partea ascultătorilor. Acestea sunt: „Ce înseamnă vindecare pentru un homosexual, nu va mai avea atracții deloc față de același sex, ci doar față de parteneri de sex opus?” Și a doua: „Cât la sută din vindecare e supranaturală și cât la sută e efort personal?” Sunt două din întrebările la care vom încerca răspuns în seara aceasta.

Este o temă delicată, despre care creștinii nu prea au tragere de inimă să vorbească, dar, din păcate, procentul persoanelor care se confruntă cu homosexualitatea e în creștere alarmantă și nu vom mai putea fi indiferenți multă vreme. Vă propun ca în această seară să privim echilibrat, fără patimă sau dușmănie spre fenomenul acesta, în încercarea de a arăta voia lui Dumnezeu privitor și la o astfel de categorie de oameni. Cu siguranță o să aflați lucruri pe care nici nu le bănuiți despre acest fenomen.

Teofil Gavril – Homosexualitatea. Partea a doua (19.01. 2015)

Pentru a asculta sau downloada, clic aici.

Iată-ne la ultima parte a acestei teme delicate și deloc de neglijat – homosexualitatea. În această ultimă parte vom încerca să vorbim despre lucrurile neapărat de făcut, de către cei care se luptă cu homosexualitatea și care vor să renunțe la ea. Sunt câteva lucruri care împlinite le ușurează bătălia, le construiesc un fundament sănătos pentru viață și pot contribui la vindecarea lor. Care sunt aceste lucruri?

Vă invit în această seară – 26 ianuarie 2015, la Ora de consiliere, la o discuție de mare ajutor pentru oamenii ca sunt hotărâți să se împotrivească ispitei și să spere. Există speranță și pentru cei ce se luptă cu acest păcat, există vindecare, există izbăvire.

Teofil Gavril – Homosexualitatea. Partea a treia. Ce este de făcut (26.01. 2015)

Pentru a asculta sau downloada, clic aici.

Extrase din partea a treia

Ia o Biblie şi începe să citeşti, mai ales Noul Testament. Vei vedea cum Dumnezeu a hotărât să-i izbăvească pe oameni, să-i scape de osânda păcatului. Asupra ta atârnă osânda păcatului, iar singura modalitate de a scăpa de această osândă este prezentată în Cuvântul lui Dumnezeu. De aceea, oricât de mizerabil te-ai simţi, oricât de murdar ai fi, ia Scriptura în mână şi citeşte. Şi nu te lăsa de cititul Scripturii, pentru că în ea este putere. Nu spunem că Scriptura are ceva magic. Dar cititul Scripturii, cu siguranţă, te ajută să-ţi descoperi identitatea, să afli cine eşti tu, cine este Dumnezeu şi, de fapt, vei descoperi că poţi fi eliberat de păcatul tău.

O altă recomandare utilă este: „Evită compătimirea! ” Nu spune, pentru nimic în lume: „Vai, săracul de mine!” Nici măcar în mintea ta. „Ce-am ajuns, cum am ajuns, eu nu mai am scăpare, eu nu mai reuşesc, eu sunt blestemat.” Nu, nu eşti. Eşti perfect la fel ca ceilalţi oameni. Există diferenţe între noi ca indivizi, dar cei care au atracţii homosexuale nu sunt mai nenorociţi decât alţii, pentru că ar avea ceva în plus de dus. Cum ai tu bătălii, au şi ceilalţi oameni bătălii. Cum ai tu ispite, au şi ceilalţi oameni ispite. Cu alte cuvinte, nu te compătimi, nu-ţi plânge de milă. Pentru că în momentul în care îţi plângi de milă, nu ai timp să acţionezi.

Cei care vor să facă ceva cu privire la viaţa lor trebuie să plătească un preţ. Iar în preţul acesta, nu ai timp să te plângi, să spui: „Vai, săracul de mine, ce cruce grea mi-a dat Dumnezeu!” Această compătimire niciodată nu-ţi va face bine, ci te va sili să te complaci în starea respectivă. Într-un fel, deplângi starea în care ai ajuns, dar în alt fel, găseşti o plăcere deosebită în a te plânge de starea în care eşti şi niciodată nu vei ieşi de acolo. Dacă vrei să scapi de homosexualitate, nu te mai plânge. Acţionează!

Un alt sfat. Nu te resemna! Nu spune: „Am încercat tot ce a fost posibil şi am epuizat toate soluţiile.” Nu le-ai epuizat pe toate. Câtă vreme încă trăieşti şi respiri, soluţiile nu s-au terminat. Dacă le-ai terminat chiar pe toate, le iei iarăşi de la capăt. Nu ai încotro. Viaţa pe pământul acesta este o luptă şi pentru tine, şi pentru ceilalţi. Ei au lupte la un anumit capitol, tu ai lupte la un alt capitol. Aceasta nu înseamnă că tu eşti mai nenorocit, iar ei mai puţin nenorociţi. Da, tu s-ar putea să fii mai nenorocit din cauză că deja ai muşcat din păcatul acesta şi poate ai vreo boală cu transmitere sexuală, sau poate ai tot felul de afecţiuni pricinuite de stilul de viaţă pe care l-ai adoptat. Dar bătălia este aceeaşi. Luptă! Cei care nu se resemnează, nu se dau bătuţi, nu se compătimesc, ci iau decizii radicale cu privire la viaţa lor, pot să-şi uşureze extraordinar de mult bătălia şi pot să o câştige.

Un alt lucru de făcut este automotivarea. Automotivarea înseamnă opusul a ceea ce spuneam mai înainte, compătimire şi resemnare. Automotivarea înseamnă: pot, cu siguranţă pot. Visează la viaţa sănătoasă şi eliberată, gândeşte-te la ea. Ea să fie dorinţa permanentă din inima ta. Gândeşte-te cât de bine este să fii un bărbat curat la capitolul acesta, neimplicat, fără să ai tot felul de zbateri în mintea ta şi tot felul de pofte care să te chinuiască. Este o viaţă extraordinară, mult mai uşoară decât bătălia pe care o ai acum de dat.

Trebuie să fii un om care se automotivează. Pentru că riscul în viaţa ta este să te dai bătut. Riscul este să te resemnezi, să cazi într-o pantă a autocompătimirii şi să nu mai ieşi de acolo. Fugi de asta! Caută automotivarea. Uită-te pe You Tube, decât să te uiţi pe tot felul de canale pornografice, şi caută filme motivaţionale. Vei găsi oameni care nu au mâini şi nu au picioare, totuşi se aruncă şi învaţă să înoate, conduc maşini şi pilotează avioane, predau la universitate, scriind cu piciorul la tablă, dau concerte şi cântă cu picioarele la orgă sau pian. Vei găsi oameni extraordinari, care luptă pentru viaţa lor. Iar tu ai şi picioarele, ai şi mâinile, aşadar ai avantaje faţă de ei. Nu te lăsa dus încoace şi încolo că nu se poate, spunându-ţi că bătălia este pierdută. Nu există aşa ceva. Atâta vreme cât vrei, atâta vreme cât Îl chemi şi pe Dumnezeu în ajutor, reuşita este garantată.

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci este să ieşi din mediul homosexual. Nu rămâne în acel mediu, cât timp nu-ţi face bine pentru sănătatea ta, pentru psihicul tău, pentru spiritul tău. Ieşi din mediul care te provoacă la păcat, te ispiteşte, te poate îmbolnăvi, îţi întreţine homosexualitatea. Da, este greu. După ce te-ai obişnuit o anumită perioadă într-un asemenea mediu, după ce ţi-ai construit viaţa pe relaţii cu oameni dintr-un asemenea mediu, după ce poate ţi-ai găsit un serviciu, anumiţi doctori, dacă ai contractat şi o boală, să ieşi, să te duci într-o altă localitate, într-un alt loc este un gest colosal, este ca aruncarea în necunoscut. Dar este un gest absolut necesar.

Când păcatul te înfăşoară şi te strânge şi vezi că nu mai ai încotro, când vezi că bătălia este imensă şi grea, fă tot ce poţi ca să ieşi din mediul acela. Da, s-ar putea ca aceasta să însemne ani de zile de trăit la limita existenţei, s-ar putea să trebuiască să construieşti relaţii noi, să dai socoteală unora de ce ai dispărut şi unde ai dispărut. Sunt lucruri care nu sunt comode deloc. Dar, pentru sănătatea ta, trebuie să faci un asemenea gest. Şi nu oricum, nu te arunca înainte în orice condiţii, ci caută să cântăreşti foarte bine decizia pe care o iei. Caută, dacă se poate, să găseşti un mediu în care să ajungi, spre care să mergi, pentru că o asemenea decizie îţi poate uşura mult bătălia. Deci, mediul este unul dintre lucrurile care trebuie schimbate şi costă foarte mult să schimbi mediul, dar este un lucru posibil. Iar în momentul în care viaţa îţi este pusă în pericol, când rişti să te afunzi în păcat tot mai tare, să mori de anumite boli, nimic nu este prea mult. Atunci trebuie pur şi simplu să iei decizii radicale cu privire la viaţa ta.

Deci, ieşi din mediu şi intră într-un mediu mai sănătos. De regulă, împrejurul bisericilor sunt comunităţi de oameni care ţi-ar prinde foarte bine. Da, este reticenţă când aud despre bărbaţi care se confruntă cu homosexualitatea, şi ştim lucrul acesta, pentru că am încercat să integrăm astfel de oameni în diferite comunităţi religioase. Dar dacă Dumnezeu te ajută şi găseşti un mediu bun, aceasta contribuie la sănătatea ta.

Evită mediul feminin. Dacă eşti învăţat să stai mai mult cu mama, ia o măsură cu privire la aceasta. Dacă te simţi foarte bine în preajma colegelor, la şcoală sau la serviciu, fă ceva. Schimbă mediul. S-ar putea să râdă unii de tine că ai vocea nu ştiu cum, că te mişti mai nu ştiu cum. Este preţul pe care trebuie să-l plăteşti. Cum vrei, să renunţi la bătălie din cauza unor vorbe? Nu sta într-un mediu feminin decât strictul necesar! Îţi prinde bine să stai într-un mediu masculin.

Încă un aspect la calupul acesta „de evitat”. Ieşi! Du-te! Dacă spuneam că este nevoie să ieşi dintr-un mediu care favorizează homosexualitatea, să te muţi într-un alt mediu, acest „ieşi” pe care îl spunem acum este: ieşi afară, ieşi în relaţii, ieşi la efort, ieşi la joacă. Da, la joacă. Du-te şi integrează-te într-o echipă de fotbal de cartier, de unde stai tu. Nu rata niciun meci. Du-te la meciuri, du-te în anturajul bărbaţilor sănătoşi care aleargă, fug, fac efort. Dacă ai un serviciu sedentar, care îţi permite să stai la computer multă vreme, ia în considerare să-l schimbi pe unul care este plătit mai puţin, dar în care faci efort fizic. Ai nevoie să te simţi bărbat. Stând pe scaun la un birou şi lucrând pe computer, nu-ţi simţi masculinitatea din tine. Nu simţi împlinită menirea ta de bărbat, ci, într-un anumit mod, intră în mintea ta informaţia că faci o slujbă feminină, iar aceasta nu te ajută absolut deloc. Ai nevoie de o slujbă masculină, bărbătească.

Care dintre prietenii tăi îşi construieşte casă? Du-te să-l ajuţi să construiască la casă. Sau du-te să lucrezi pe şantier. Cum adică, tu, care eşti poate bolnav, să munceşti pe şantier? Da, du-te şi munceşte pe şantier! De la muncă nu a murit nimeni, şi nu spunem lucrul aceasta cu vreo răutate sau dorinţă de răzbunare. Îl spunem pentru că noi, bărbaţii, avem nevoie să simţim bărbăţia, masculinitatea din noi, care ne este inhibată. Societatea modernă parcă complotează împotriva identităţii noastre sexuale, pe femei le masculinizează, iar pe bărbaţi îi feminizează.

De aceea trebuie să ieşi. Ai părinţi, du-te la ţară, sapă grădina, ajută-i pe acolo, bate o scândură la locul ei, construieşte, repară la acoperiş, repară gardul! Fă ceva bărbătesc neapărat. Ai o echipă, ai nişte prieteni care joacă fotbal, caută în cartier o sală de sport. Vezi cine se joacă pe acolo, încearcă să te integrezi într-o echipă de fotbal, de baschet, de orice sport. Du-te la ceva la care se face sport şi mişcare, şi este specific bărbătesc. Pentru că te va ajuta extraordinar de mult să redescoperi bărbatul din tine. Sau să-l descoperi, dacă încă nu l-ai descoperit. Să vezi că eşti bărbat. Să-ţi stabileşti, să-ţi delimitezi bine identitatea pe care o ai.

Deci, ieşi la muncă fizică, ieşi dintr-un mediu preponderent feminin într-un mediu masculin, implică-te în tot felul de proiecte. Uită-te în localitatea ta, în jurul tău, se desfăşoară anumite activităţi sportive, competiţii, întâlniri. Uită-te în ziarele locale. De regulă acolo găseşti că se anunţă un maraton, o competiţie, un concurs de săniuş, o acţiune a unei asociaţii voluntare de igienizare a unui parc. Du-te în astfel de locuri, pentru că îţi prinde extraordinar de bine.

Teofil Gavril – Copilul meu este de altă orientare sexuală (2016)

Pentru a asculta sau downloada, clic aici.

[Teofil Gavril este consilier creştin şi trainer la Asociaţia Consilierilor Creştini din România, al cărei Preşedinte a fost între anii 2011-2014. În prezent este prezbiter la Biserica Baptistă Agârbiciu. Locuieşte în Mediaş, este căsătorit şi tatăl a doi copii. Poate fi contactat prin e-mail la adresa ajutor@consiliere. org sau telefonic la numărul 0740432898.]

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 148
Opțiuni