Privește la Isus și vei fi salvat
Autor: Cornel B.  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de Vremea_Trezirii in 27/11/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Privește la El ca să fi salvat

Ioan 3:14-15 „Și, după cum a înălțat Moise șarpele în pustiu, tot așa trebuie să fie înălțat și Fiul omului, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.”

 

Poporul Israel, călătorind spre țara promisă, s-au încumetat de-atâtea ori să cârtească și să se răzvrătescă înaintea lui Dumnezeu și a lui Moise. S-a întâmplat într-o împrejurare că în urma răzvrătirii lor, Dumnezeu a trimis niște șerpi agresivi și foarte veninoși care i-au mușcat pe unii din popor și i-au omorât. Atunci, ei au strigat către Dumnezeu și El le-a pregătit prin Moise o salvare: „Moise a făcut un șarpe de aramă și l-a pus într-o prăjina; și oricine era mușcat de un șarpe și privea spre șarpele de aramă trăia” Num. 21:9. Acum era o șansă de salvare, un antidot, un antivenin pentru oricine era mușcat de șarpe. Tot ce trebuia să facă omul era să iasă din cortul lui și să privească spre șarpele de aramă. Atât, să privească. Apoi era vindecat.

Prin analogie, Domnul Isus ne învață că această întâmplare reală este o imagine a ceea ce înseamnă El pentru noi, oamenii. Păcatul domnește în lumea în care trăim, el se târăște prin casele oamenilor bogați și ale celor săraci deopotrivă, și mușcă oameni de diferite vârste și naționalități. El este șarpele șiret și viclean care distruge omenirea. Mușcătura lui e mortală, omoară trupul și sufletul, și astfel omul prin veninul adus de păcat ajunge în iad. Destinul omului era negru, sumbru și îngrozitor, și nu avea nici o speranță. Până când, Dumnezeu a înălțat, ca în pustiu odinioară, pe crucea din dealul Golgotei pe Însuși Fiul Său. Pentru ca oricine care a fost mușcat de păcat să privească spre El și să trăiască - să trăiască veșnic.

Vestea aceasta străbate generațiile și peste două mii de ani ajunge la noi. La Golgota, Isus a stat crucificat: cu mâinile bătute în cuie, cu coasta străpunsă de sulița romană, coroana de spini pe cap și trupul plin de sânge, pentru noi. Privind la El, la această imagine îngrozitoare, prin credință fiecare om este vindecat. Tot ceea ce omul trebuie să facă este să privească la El. Oricine poate privi la cruce. Un tânăr poate privi, chiar și un om în vârstă care e bolnav de mult și miroase greu, o soție, un soț, chiar și bețivul satului poate privi la El și  va primi viața veșnică. Pentru că: „…atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” In. 3:16.

Ce ușor lucru…, doar să privești. Cum? ? ? Să nu faci nimic? ? ? Doar să privești? Da, doar să privești prin credință și ești vindecat. Dar pentru aceasta, trebuie să ieși din cortul faptelor tale și să încetezi să crezi că tu te poți trata singur de boala păcatului. Nu vei putea niciodată să te vindeci de veninul lui. Caută-L pe Isus, privește la El prin credință și vei vedea minunea. El va schimba total viața ta.

Acest lucru este o comoară de preț pentru cei sinceri și un lucru fără valoare pentru cei ce vor să trăiască mai departe în păcat. Dumnezeu a iubit lumea și doar cei ce-L vor iubi vor moșteni cununa vieții veșnice (Ic. 1:12). Harul lui Dumnezeu să se reverse peste fiecare inimă. Amin! Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 244
Opțiuni