Să-I fiți plăcuți în orice lucru
Autor: Cornel B.  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de Vremea_Trezirii in 20/11/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
 

20 noiembrie 2022

 

 

SĂ-I FIȚI PLĂCUȚI

„…să vă purtați într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiți plăcuți în orice lucru…” Col. 1:10

 

Aici apostolul Pavel pune accentul pe comportament. Comportamentul unui om născut din nou nu poate fi la fel ca înainte de întâlnirea cu Hristos. Acesta se schimbă radical. Nu poate fi vorba de aceleași lucruri slabe ci de altele total noi: „Căci dacă este cineva în Hristos este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi” 2 Cor. 5:17. Cele vechi au plecat, comportamentul noului om este total diferit acum. Cel vechi aducea ocară lui Dumnezeu, cel nou îi aduce cinste. Cel vechi se împotrivea lui Dumnezeu și era răvrătit, cel nou face din Dumnezeu desfătarea sa și cele mai minunate lucrări ies din această nouă realitate a lucrurilor.

Nu poți culege pere dintr-un brad, dacă vei avea pretenția aceasta de la un brad, nu ști cum funcționează lucrurile. Plantează un păr și vei avea pere. Dumnezeu nu este absurd să caute roadă în noi când suntem pe calea rătăcirii, pe când suntem ca brazii, nefolositori nimănui. Însă, după ce ne-a născut din nou, El pe drept se așteaptă să avem roadă plăcută Lui un comportament care-I face cinste. După ce ne-a schimbat mintea, inima, destinul și ne-a înfiat să fim pe veci ai Lui, se așteptă să aducem roadă, să-I fim plăcuți în orice lucru.

În ce privește comportamentul creștinului contemporan este adevărat că diferă, mai mult sau mai puțin, față de comportamentul generațiilor trecute. Generații de oameni la care a ajuns Cuvântul pe la începutul secolului trecut, aici pe meleagurile noastre. Am considerat că diferența constă în următoarele două aspecte:

1. Frică - aceștia se temeau de Dumnezeu și astfel se comportau ca atare. Se fereau de orice li se părea că e rău și nu își permiteau compromisuri în ce privește voia lui Dumnezeu. Generația noastră nu comportă o prea mare frică în ce privește lucrurile sfinte și voia lui Dumnezeu. Totul este interpretabil într-o oarecare măsură și multele compromisuri sunt puse pe seama încredințărilor.

2. Ascultarea - aceștia iubeau părtășia din Biserică și cercurile de rugăciune erau dese și înflăcărate. Rugăciunile nu se opreau să curgă ca râurile îmbelșugate ce străbat câmpiile. Harul revărsat a Duhului Sfânt le însoțea viața generând mireasma lui Hristos în comportamentul lor. Cântările se scăldau în lacrimi și nu de puține ori îi auzeai cântând în alte limbi. Aceste trăiri conduceau la un mod de viață în ascultare totală de Dumnezeu. Generația noastră trăiește o democrație ca pe vremea judecătorilor în Israel când fiecare făcea ce-i plăcea. Din cauza păcatului ascuns rugăciunile au devenit din ce în ce mai monotone și cântările deși frumos cântate sunt de multe ori fără bucuria Duhului Sfânt. Unii dintre noi au ajuns să fie secătuiți de lumea acesta și râul îmbelșugat al harului lipsește printre mulți care se consideră creștini.

Să nu uităm de faptul că Dumnezeu dorește ca în TOATE lucrurile să-I fim plăcuți, nu doar în unele. Un elev va trebui să fie admis la toate probele să treacă clasa, nu doar una sau două. Un copil va trebui să asculte în fiecare zi de părinții săi să fie considerat ascultător, nu din când în când. Un student va trebui să rezolve toate exercițiile de la examen ca să ia nota zece, nu doar unele mai ușoare. Un credincios trebuie să fie plăcut lui Dumnezeu în orice lucru, nu doar în unele. Comportamentul lui trebuie să facă cinste lui Dumnezeu tot timpul, nu doar din când în când. Să nu uităm de responsabilitatea pe care o avem de a ne purta într-un chip vrednic de Domnul. Un ambasador va face cinste țării pe care o reprezintă. Un cântăreț devotat va căuta să facă cinste celui ce l-a instruit. Un meseriaș va căuta să lucreze în așa fel încât să placă celui căruia îi plătește. Un credincios va căuta să facă cinste lui Dumnezeu și își va da interesul să placă Celui ce l-a mântuit.

Oare îi suntem plăcuți lui Dumnezeu în fiecare lucru? Oare îi facem cinste Dumnezeului nostru în fiecare zi? Oare avem privirile îndreptate către acest aspect la fiecare pas? Nu cumva ne-am obișnuit să-I fim plăcuți doar în câteva lucruri, apoi în celelalte să ne plăcem nouă? Uităm, și nu mă exclud pe mine, uităm că suntem sub privirile unui Dumnezeu sfânt și drept, și mai mult de cât atât „Dumnezeul nostru este un foc mistuitor” Evr. 12:29. În toate lucrurile din viața noastră Dumnezeu să fie înălțat și El să privească cu plăcere la noi.

Harul și pacea să vă însoțească pe calea spre cer, prin bucurii și prin dureri, prin biruinți și prin înfrângeri, și plini de Duhul celui Sfânt să fim o mireasmă a cunoștinței lui Hristos în fiecare zi din viața noastră pentru ceilalți spre slava lui Dumnezeu. AMIN

cu multă prețuire C. B.

Frumos
Adăugat în 21/11/2022 de MihailCiprianMuresan
Da, accentul este pus pe nota de la purtare și nu pe cea de la teorie.
Deoarece: /Teoretic știm prea bine, /Însă practic pe teren,/ Avem numai corigențe,/În probleme, fel de fel - spune versul cântării.
Așa că prin „purtarea” noastră bună arătăm faptele făcute cu înțelepciune.
Frumos și adevărat. Fii binecuvântat de Tatăl Ceresc!


Adăugat în 27/11/2022 de lorena97
Statistici
  • Vizualizări: 267
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni