Cum să avem o trezire personală
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viața răstignită  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 09/11/2021
    12345678910 0/10 X
Cum să avem o trezire personală

   Pentru a vedea o revărsare proaspătă a Duhului Sfânt în viața noastră trebuie puse în ordine patru lucruri. Lucrarea Duhului Sfânt nu este capricioasă, ci există reguli spirituale bine definite care Îi guvernează lucrarea în viața noastră.

   FACEȚI-VĂ FAȚA CA O CREMENE

   Mai întîi, dacă vreți să aveți o trezire personală, trebuie să vă faceți FAȚA CA O CREMENE (ISAIA 50.7). Plugul care urmează a fi folosit în țărână trebuie să aibă vârful ascuțit. Tot așa dacă vreți să aveți o trezire personală, trebuie să fiți neînduplecați din pricina tuturor urzelilor și trucurilor lumii. Trebuie să vă faceți fața ca o cremene și să ziceți:

   Merg prin harul lui Dumnezeu. Vreau tot ce are Noul Testament pentru mine!

   FIXAȚI-VĂ INIMA ASUPRA LUI ISUS

   În al doilea rând, trebuie să vă fixați inima asupra lui Isus Hristos. Oriunde vă duceți, duceți-vă cu El. De la orice lucru vă ia, ascultați-L și respectați ce vă spune. Depărtați-vă de orice om pe care trebuie să-l ignorați. Dacă vreți să fiți orice vrea Dumnezeu să fiți, faceți-vă fața ca o cremene și mergeți drept la Isus.

   Întotdeauna Îi voi mulțumi lui Dumnezeu că Biblia include pasajul în care orbul a zis: ISUSE, FIUL LUI DAVID, AI MILĂ DE MINE! (Mc. 10.47). Ucenicii Lui s-au dus și i-au zis: TACI DIN GURĂ. NU SE FACE AȘA CEVA ÎN BISERICĂ. LINIȘTE! În loc ca vorbele lor să-l descurajeze, l-au făcut să strige și mai tare până ce Isus S-a întors și a spus: CE VREI?

   -Vreau să fiu vindecat!

   Și Isus a spus: BINE, UITE-ȚI VINDECAREA! Omul și-a primit vederea pentru că nu a acordat nicio atenție cronometrolilor și arbitrilor care nu erau buni decât să-i țină pe oameni departe de Isus.

   De curând, am luat din nou cartea lui John Bunyan, Călătoria pelerinului și am citit vreo două pagini, mai mult de dragul stilului decât pentru altceva. Dar nu-l poți citi bine pe Bunyan doar de dragul stilului, povestea Creștinului și a buclucurilor în care a intrat pe drum fiind așa de fascinantă.

   La început, Creștinul spune:

   Din cartea asta (Biblia) am aflat că sunt la mare ananghie. Trebuie să-mi părăsesc orașul meu natal, Distrugere, și să purced spre o casă cerească.

   Așa că plănuiește să pornească spre patria cerească. Înainte să plece la drum e îngrozitor de stresat și în final se prăbușește în fața copiilor săi zicând:

   Oh, scumpa mea soție, dragii mei copii, am ajuns într-o stare groaznică, Pur și simplu groaznică.

   Familia îi răspunde cam așa:

   Știm care e problema ta. Ești obosit, atâta tot.

   Așa că, îl pun la culcare iar a doua zi de dimineață, la sculare, ei îl întreabă:

   Cum te simți tată?

   N-am pus geană pe geană. N-am putut uita că locuim în orașul Distrugerii.

   Bunyan spune că atunci când familia Creștinului a văzut că nu-l poate consola și liniști, că nu-l poate bate pe spate zicându-i: Du-te și te culcă iar până îți trece starea asta, a început să fie aspră cu el și să-l ia în derâdere. Apoi, văzând că el nu renunță în urma batjocurilor lor, l-au ignorat. În timp ce citeam mă gândeam:

   La început te liniștesc, apoi te bat pe spate și trag nădejde că te vei liniști. După aceea trec la cuvinte aspre acuzîndu-te că te crezi mai bun ca alții. Când nu merge nici așa, te iau în derâdere și încep să-și bată joc de tine. Și când nu merge nici așa, te ignoră.

   Exact așa se întâmplă când îți fixezi inima asupra lui Isus și cauți trezire personală. Dacă te hotărăști să cauți o relație mai profundă cu Dumnezeu, să te întâlnești cu El pe cont propriu și să fii înviorat de El pentru a te descotorosi de vechii scaieți, de vechile greutăți și piedici și să recapeți un duh nou în tine, vei descoperi că unii vor zice: Ei, ești entuziasmat, asta-i tot. L-ai lăsat pe Tozer acela să te incite. Bunyan zice că atunci când Creștinul era tratat așa se ducea undeva ca să fie singur și să se roage.

   PREGĂTIȚI-VĂ PENTRU EXAMINARE

   Al treilea lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a trăi o trezeire personală este să vă expuneți viața examinării lui Dumnezeu. Necazul este că noi ne ferim și ne acoperim inima. Scriptura zice:

   Cine își ascunde fărădelegile nu propășește, dar cine le mărturisește și se lasă de ele capătă îndurare.

   Din obișnuință, noi ne acoperim și încercăm să ne ascundem păcatele. Dacă vreți o trezire, trebuie să lăsați Scripturile să fie Scripturi în viața voastră.

   Expuneți-vă toată viața înaintea lui Isus Hristos. Expuneți-vă în rugăciune. Expuneți-vă în Scripturi. Expuneți-vă inima la ascultare. Expuneți-o prin mărturisire și prin despăgubire. DESPĂGUBIREA este un cuvânt uitat azi pe care nu-l mai folosește nimeni. Dar el ESTE ÎN BIBLIE!

   STABILIȚI PENTRU VOI AFIRMAȚII SFINTE

   Al patrulea lucru care trebuie făcut pentru o trezire personală este să faceți niște afirmații sfinte. Câteva afirmații pe care a trebuit să le fac în fața lui Dumnezeu mi-au schimbat semnificativ umblarea de creștin. Îngăduiți-mi să le împărtășesc cu voi și după aceea voi mergeți mai departe.

   DECLARAȚI ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU CĂ NICIODATĂ NU VEȚI DEȚINE NIMIC!

   Nu spun  să vă descotorosiți de orice lucru pe care îl puteți folosi. Spun că ar trebui să vă descotorosiți de acea grămadă de gunoi ce o aveți în viața voastră. Prea mulți creștini adună orice, umblă și aduc acasă tot ce pot. Dacă ați găsi un cuib de coțofană, acolo ați vedea tot felul de lucruri: o oglindă, un umeraș, o bucată de sticlă, poate și un bănuț. Coțofana nu le poate folosi doar că îi plac, așa că le adună. Tot așa, din pricina unui duh care râvnește, mulți creștini adună tot felul de lucruri pe care nu le pot folosi.

   Țineți minte că, dacă simțiți că dețineți ceva, asta de fapt vă trage în jos, Dezlegați-vă de dreptul de proprietate asupra acelui lucru și atunci Dumnezeu vă va lăsa să-l aveți. Dezlegați-vă în interiorul vostru și Dumnezeu vă va lăsa să aveți acel lucru în afara voastră. Aici sunt incluse automobilele voastre, proprietăți, îmbrăcăminte și tot ce ați strâns de-a lungul vieții. Luați-le pe toate și declarați că sunt ale lui Dumnezeu. Dacă dețineți ceva pe care Dumnezeu nu-l poate avea, nu Îl puteți avea pe Dumnezeu.

   O altă afirmație importantă pentru mine este SĂ NU MĂ APĂR NICIODATĂ. De-a lungul timpului, am îndrumat multe persoane spre capitolul 23 din Exodul pentru a-i învăța cum să se încreadă în Dumnezeu și să nu-și facă griji în legătură cu dușmanii. Dacă încercați să luptați cu oamenii nu vă veți alege decât cu sânge și vânătăi și vă veți simți jalnic. Veți rămâne creștini imaturi și nu veți avea niciodată o trezire. Însă dacă Îl lăsați pe Dumnezeu să ducă lupta în locul vostru veți ieși de acolo teferi.

   O altă afirmație importantă pentru mine ESTE SĂ NU DEFĂIMEZ NICIODATĂ VREUN FRATE CREȘTIN.

   Prin asta eu înțeleg ca niciodată să nu cred ceva rău despre el și să nu spun ceva rău despre el. Amintiți-vă de trecutul vostru și de propria tendință de a ceda în fața ispitei. Cred că uneori Duhul lui Dumnezeu Se închide și nu poate veni peste noi pentru că am defăimat un frate sau o soră în Hristos. Astfel de cuvinte devin o armă în mâna diavolului.

   O altă afirmație importantă ESTE SĂ NU PRIMESC ȘI SĂ NU ACCEPT NICIODATĂ SĂ FIU RIDICAT ÎN SLĂVI.

   Oooo, ce ne mai place slava! Nu vrem decât să luăm puțin pentru noi înșine. Cântăm cântece care Îi atribuie slava lui Dumnezeu și Îi dau Lui toată slava dar uneori NU SUNTEM SINCERI. Vrem ca Dumnezeu să primească cea mai mare parte a slavei, dar ne-ar plăcea să păstrăm un pic și pentru noi. (În definitiv, suntem de părere că o merităm... )

   

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 411
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni