Să-și dorească bucuria Domnului
Autor: Stormie Ormatian  |  Album: Rugăciunea unui părinte  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 15/04/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Să-și dorească bucuria Domnului

   Într-o zi, a venit la mine o tânără cu ochii foarte triști, fruntea încruntată și fața posomorâtă. Timp de o oră mi-a vorbit despre durerea vieții ei, plângând tot timpul. Era copleșită de toate sentimentele negative pe care ți le-ai putea imagina, inclusiv de gânduri de sinucidere. M-am rugat împreună cu ea pentru fiecare problemă despre care mi-a vorbit, și apoi L-am rugat pe Dumnezeu să-i dea O CUNUNĂ ÎMPĂRĂTEASCĂ ÎN LOC DE CENUȘĂ, UN UNTDELEMN DE BUCURIE ÎN LOCUL PLÂNSULUI, O HAINĂ DE LAUDĂ ÎN LOCUL UNUI DUH MÂHNIT. (Isaia 61.3)

   După ce ne-am rugat, am rămas uimită când am văzut schimbarea produsă pe chipul ei. Expresia chinuită și lipsită de bucurie fusese înlocuită de o frumusețe radioasă și liniștită. Duhul bucuriei începuse deja să-i umple inima, și arăta acum cu totul altfel. De atunci, am mai văzut-o de câteva ori pe tânăra aceea. Era frumoasă și încrezătoare, și toți cei din jurul ei o îndrăgesc.

   În zilele noastre, din nefericire, mulți tineri suferă de depresie. Partea cea mai rea a acestei stări de lucruri este că ei poartă această depresie cu ei și după ce devin adulți. Depresia lasă urme în viața lor, le afectează capacitatea de muncă, le distruge relațiile, sănătatea și le afectează chiar imaginea pe care o au despre Dumnezeu.

   Așa ceva însă nu trebuie să se întâmple. Indiferent de experiențele pe care le-a avut o persoană, aceasta nu trebuie să trăiască în depresie sau să poarte în inimă alte sentimente negative.

   NU lăsa ca fiul sau fiica ta să devină o persoană tristă, depresivă, mânioasă, dificilă. Roagă-te pentru copilul tău în acest sens!

   Este ușor să-ți dai seama cine este dominat de sentimente negative și cine are un spirit de bucurie. Lucrul acesta se vede în mod special la copii, deoarece ei nu știu să-și ascundă sentimentele așa cum învățăm noi să o facem atunci când suntem adulți.

   Uită-te bine la copilul tău! Exprimă fața lui pace, fericire, bucurie?

   Sau... exprimă suferință, frustare, insatisfacție, mânie, depresie, tristețe? Are cumva copilul tău o atitudine negativă fără vreun motiv? Se simte trist sau indispus și nu știe de ce? Ocupă-te de această problemă până nu devine un mod al lui de a fi. Sentimentele negative ale copiilor noștri pot deveni o obișnuință dacă nu căutăm să le îndepărtăm rugându-ne pentru ei să fie cuprinși de un duh de bucurie.

   Să nu te gândești nici un moment că prin faptul că te rogi ca bucuria Domnului să umple inima copilului tău vei face din el o persoană superficială și fără compasiune pentru suferințele altora. Așa ceva nu se va întâmpla niciodată. Bucuria Domnului este mare și minunată și face pe oricine umblă în ea să fie la fel. Și asta pentru că acest fel de bucurie nu are de-a face cu circumstanțele. Are de-a face cu faptul că privim la fața lui Dumnezeu și știm că numai de El avem și vom avea vreodată nevoie.

   Nu spun că fiul sau fiica ta nu trebuie să aibă nici un sentiment negativ sau că nu trebuie să-și arate niciodată vreo durere emoțională. Spun că sentimentele negative nu trebuie să devină un mod de viață. Spun că trebuie să privim la Domnul pentru că El SCOATE PE POPORUL SĂU CU VESELIE, PE ALEȘII SĂI ÎN MIJLOCUL STRIGĂTELOR DE BUCURIE. (Psalmul 105.43)

   EL ȘI PE COPIII NOȘTRI ÎI VA SCOATE LA FEL, DACĂ I-O VOM CERE!

   RUGĂCIUNE:

Domnul meu, Te rog să-i dai copilului meu darul bucuriei. Fă ca duhul bucuriei Tale să răsară azi în inima lui pentru ca el să cunoască plinătatea bucurieie care poate fi găsită numai în prezența Ta. Ajută-l să înțeleagă că adevărata fericire și bucurie le poate găsi doar la Tine.

~&,"&,"&~

   ARME DE LUPTĂ:

   Ioan 5.10-11, Psalmul 16.11, Romani 15.13, Psalmul 30.5, Isaia 61.10

Minunată și pilduitoare această rugăciune!
Adăugat în 06/05/2021 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 437
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni