Să se bucure de o viață plină de sănătate și vindecare
Autor: Stormie Omartian  |  Album: Puterea rugăciunii unui părinte  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 09/10/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Să se bucure de o viață plină de sănătate și vindecare

   Când fiica mea avea patru ani, i s-a depistat o afecțiune la ochi. Medicul a spus că va trebui să fie operată și că după aceea va trebui să poarte ochelari cu lentile groase toată viața.

   Doamne! -m-am rugat eu - asta vrei pentru fiica mea? Arată-mi dacă vrei asta, pentru că nu mai am pace în suflet.

   Nici soțul meu nu mai avea pace, așa că ne-am rugat ca ochii Amandei să fie vindecați. Ne-am mai rugat și ca, dacă va fi nevoie, să găsim alt medic care să o trateze. A doua zi, pe neașteptate, m-a sunat cineva care nu știa despre situația Amandei, dar care cunoștea un foarte bun specialis oftalmolog, care lucra la spitalul de copii din Los Angeles. Am dus-o pe Amanda la medicul acela, care, după investigații minuțioase, ne-a dat vești încurajatoare. Părerea lui era că lentilele de contact vor rezolva problema și că nu va mai fi nevoie de operație. Imediat după ce ne-a spus acestea, am simțit pace în sufletele noastre și am decis ca Amanda să fie tratată de acel medic, însă nu am încetat să ne rugăm pentru vindecarea ei.

   Timp de opt ani, Amanda a purtat lentile de contact sub stricta supravegehe a medicului. Era obositor să-i tot punem lentilele în fiecare dimineață și să i le scoatem seara, și ori de câte ori își pierdea o lentilă pe terenul de sport să dau fuga la școală să rezolv problema. Dar am perseverat. Și într-o zi, când avea doisprezece ani, a mers la consultația periodică și medicul i-a spus:

   Nu mai ai nevoie de lentile, ochelari sau operație! Ochii tăi sunt sănătoși!

   Am fost nespus de bucuroși și I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru îndrumare și răspunsul la rugăciunile noastre.

   Noi ne-am rugat pentru copiii noștri ori de câte ori erau răciți, aveau gripă, febră sau vreo rană și Domnul a răspuns de fiecare dată. Desigur, nu ezităm niciodată să-i ducem la medic atunci când este nevoie, deoarece știm că Dumnezeu vindecă și prin medici. Biblia însă spune:

   Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe presbiterii bisericii; și să se roage pentru el, după care-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va însănătoși. Iacov 5.14-15

   Ceea ce trebuie să facem este ca mai întâi să ne rugăm și să mergem la medic ori de câte ori este nevoie. După aceea, când suntem vindecați, să nu punem la îndoială faptul că Dumnezeu ne-a vindecat.

   După accidentul pe care l-a suferit și despre care am relatat la începutul cărții, pe fiul meu îl durea spatele și genunchii. Bineînțeles, ne-am rugat pentru vindecarea lui și i-am făcut toate investigațiile necesare pentru a ne asigura că nu sunt probleme grave. Am continuat să ne rugăm pentru vindecarea completă a lui, deoarece nu am vrut să rămână cu vreo consecință postraumatică, aceasta putând să fie o problemă pentru restul vieții lui. Când ne-au sunat de la firma de asigurări la care șoferul din cauza căruia se produsese accidentul era asigurat, și ne-au întrebat ce pretenții avem, am fost puternic mișcată de versetul din Ieremia 30.17 care spune astfel:

   Dar te voi vindeca și îți voi lega rănile, zice Domnul.

   Eram sigură că fiul meu fusese vindecat și că trebuia să renunțăm la orice pretenție sau compensație. A fost ca și cum L-aș fi auzit pe Dumnezeu spunându-mi:

   -Vrei banii sau vrei vindecarea?

   -Domnul meu, vreau vindecarea și Îți mulțumesc pentru ea!

(I-am răspuns fără ezitare).

   Nu spun că dacă primești banii de asigurare arăți că nu ai credință. Nu cred deloc așa ceva. Dar în situația aceea refuzarea compensației a fost alegerea corectă. Când ne rugăm pentru vindecare, și Dumnezeu vindecă, nu trebuie să ne purtăm de parcă vindecarea nu s-ar fi produs.

   Biblia este plină de promisiuni de vindecare. David spune:

   Binecuvintează, suflete, pe Domnul, și nu uita nici una din binefacerile Lui. El îți iartă toate fărădelegile tale, El îți vindecă toate bolile tale. Psalmul 103.2-3

   Printre multele lucruri pe care Isus le vrea pentru noi, se află iertarea păcatelor și vindecarea noastră. Să apucăm, prin rugăciunile noastre, sănătatea și vindecarea pe care El le oferă copiilor noștri.

   Să ne rugăm pentru aceste nevoi CHIAR ÎNAINTE CA ELE SĂ APARĂ.

   RUGĂCIUNE:

   Domnul meu, Întrucât ne înveți în Cuvântul Tău să ne rugăm unii pentru alții pentru vindecare, mă rog pentru vindecare și sănătate pentru: ~&,"&,"&~Mă rog ca boala și neputința să nu existe sau să nu aibă putere în viața lui (a ei... ). Mă rog pentru ocrotirea de orice boală care ar putea veni peste el-peste ea... Cuvântul Tău spune că:

   El a trimis cuvântul Său și i-a tămăduit, și i-a scăpat de groapă (Psalmul 107.20)

   Oriunde există boală, neputință în corpul lui - al ei... mă rog ca Tu, Doamne, să îl - să o atingi cu puterea Ta tămăduitoare și să-i redai sănătatea.

   Izbăvește-l (izbăvește-o) de orice nimicire sau necaz ce ar putea veni asupra lui - asupra ei... . Te rog să îl vindeci - să o vindeci... de: ~&,"&,"&~. (numește boala, problema de sănătate).

   Dacă trebuie să mergem la medic pentru aceasta, mă rog ca Tu, o, Doamne, să ne arăți la cine să mergem. Dă-i acelui medic înțelepciune și pricepere ca să îl trateze - să o trateze cât mai bine!

   Îți mulțumesc, o, Domnul meu pentru că ai suferit și ai murit pentru noi astfel încât și noi să putem fi vindecați. Îți cer vindecarea pe care Tu ai promis-o în Cuvântul Tău și pe care o dai celor ce cred. Mă încred în Tine pentru o viață plină de sănătate și vindecare pentru copilul meu.

   ARME DE LUPTĂ:

   Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți. Isaia 53.5

   Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții ca să fiți vindecați. . Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5.16

   Dar pentru voi, care vă temeți de Numele Meu, va răsări soarele neprihănirii, și tămăduirea va fi sub aripile Lui. Maleahi 4.2

  El n-a făcut păcat, și în gura Lui nu s-a găsit vicleșug. Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri; și, când era chinuit, nu amenința, ci Se supunea dreptului Judecător. El a purtat păcatele noastre în Trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morți față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui ați fost vindecați. 1 Petru 2.22-24

   Atunci lumina ta va răsări ca zorile, și vindecarea ta va încolți repede; neprihănirea ta îți va merge înainte, și slava Domnului te va însoți. Isaia 58.8

 

   

   

 

 

 

 

 

 

Așa e! Ca medic, care lucrez de 29 ani, pot spune că Domnul este Adevăratul Vindecător!
Adăugat în 29/11/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 637
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni