Mintea lui
Autor: Stormie Omartian  |  Album: Puterea rugăciunii unei soţii  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/04/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Mintea lui

   Obişnuiam să pun luptele din mintea soţului meu pe seama geniului lui muzical; ştiţi cum sunt cei cu temperament de artist - entuziaşti şi sclipitori pe de o parte, întunecaţi şi melancolici pe de altă parte. Când era demoralizat, începea să-şi spună că nu va reuşi, că nu valora nimic, că era incapabil să facă ce trebuia. Gândurile acestea însă nu aveau nici o bază reală, pentru că ele veneau în mintea lui chiar şi când obţinea rezultate foarte bune. Mult timp nu mi-am dat seama că luptele care se dădeau în mintea lui nu trebuiau ignorate spunând 'Aşa e el n-am ce-i face!" Şi nici nu trebuia să le facă faţă singur. Dacă el şi cu mine eram una, atunci un asalt asupra minţii lui era un asalt şi asupra mea. Şi eu puteam sta alături de el în luptă declarând "Aceasta nu e vocea lui Dumnezeu care vorbeşte în viaţa soţului meu, ci vocea duşmanului. Nu am de gând să stau deoparte şi să privesc jocurile aceastea mortale cu mintea soţului meu şi cu viaţa noastră".

   Am decis să mă implic şi eu în luptă şi să ţin piept uneltirilor diavolului în numele lui. La urma urmei, Biblia spune:

   'Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri; vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa şi rugăciune pentru toţi sfinţii.'

   În mod sigur -sfinţii- la care se face referire aici reprezintă o categorie de credincioşi chiar dacă cuvântul folosit nu redă întru totul realitatea, si soţul meu se includea aici. În următoarele câteva luni am perseverat în rugăciune pentru el şi pot să vă spun că am fost uimită să văd rezultatele. Nu numai că îşi controla mai bine gândurile care îi treceau prin minte, dar eu puteam vedea atacul ce se îndrepta asupra minţii lui şi îl putea dejuca înainte ca acesta să-şi atingă scopul. Cu cât vedea mai mult răspunsurile pe care le primeam la rugăciune cu atât Michel înţelegea mai clar de unde vin minciunile şi cu atât mai puţin dispus să le creadă.

   Participând la multe conferinţe în calitate de vorbitoare şi discutând cu femei de diferite categorii sociale, am fost uimită să constat cât de des întâlnită e această problemă. Părea să nu conteze ce temperament sau ce formaţie aveau soţii lor; mintea tuturor era asaltată de aceleaşi minciuni. Am înţeles că toţi bărbaţii au un duşman ce vrea să le submineze ceea ce dorea Dumnezeu să facă în viaţa lor. Şi femeile au acelaşi duşman dar în anumite domenii, bărbaţii par mai vulnerabili; chiar şi cel mai puternic bărbat poate ajunge extenuat, copleşit, disperat, prins în lucruri ce-l ţin departe de prezenţa lui Dumnezeu. El nu vedea întotdeauna capcanele duşmanului ce dorea a-l face să creadă că problema cu care se confruntă e de nerezolvat. Mintea i se umplea de cuvinte şi expresii ca: 'Degeaba!", 'N-are nici un rost!', Imposibil!".. O soţie se poate ruga ca soţul ei să înţelegă că aceste cuvinte sunt minciuni.

   Cele mai puternice două arme cu care poţi para atacul minciunilor sunt Cuvântul lui Dumnezeu şi lauda.

   Vorbind Cuvântul lui Dumnezeu poţi arăta că o anumită gândire e greşită şi astfel aceasta îşi va pierde puterea Dacă soţul tău nu vrea să faca aceasta, poţi rosti tu Cuvântul lui Dumnezeu pentru el, în prezenţa lui sau singură, în rugăciune, şi vei vedea rezultate pozitive. Eu am făcut aceasta pentru soţul meu de nenumărate ori şi el poate mărturisi că a avut efect. Îi reamintesc că Dumnezeu nu i-a dat un duh de frică ci unul de putere, de dragoste, de chibzuinţă.

   Lauda e de asemeni o armă puternică pentru că prezenţa Lui Dumnezeu vine să locuiască în mijlocul nostru când ne închinăm Lui. Adu-I laude lui Dumnezeu pentru mintea sănătoasă a soţului tău, şi el va putea discerne cu claritate între ce să lase să intre în ea şi ce să nu lase.

   Depresia, amărăciunea, mânia, teama, respingerea, lipsa de speranţă, singurătatea, răzvrătirea, ispita, răul de orice natură şi multe boli încep în minte.

   Lucrurile acestea încep să-ţi controleze mintea dacă nu ţi-o controlezi tu. Acesta e motivul pentru care Dumnezeu ne spune să nu luăm adevărat orice gând ce ne trece prin cap. Să ne rugăm ca soţii noştri să aibă gândul lui Hristos şi să aducă orice gând la ascultarea de Dumnezeu.

   RUGĂCIUNE:

   'DOAMNE, MĂ ROG SĂ PĂZEŞTI MINTEA SOŢULUI MEU; APĂRĂ-L DE MINCIUNILE VRĂJMAŞULUI. AJUTĂ-L SĂ DISCEARNĂ CLAR ÎNTRE VOCEA TA ŞI ORICARE ALTĂ VOCE ŞI ARATĂ-I CUM SĂ FACĂ ORICE GÂND ROB ASCULTĂRII DE TINE, AŞA CUM NE-AI ÎNVĂŢAT SĂ FACEM. FIE SĂ ÎNSETEZE DUPĂ CUVÂNTUL TĂU ŞI SĂ-I FIE FOAME DUPĂ ADEVĂRUL TĂU ASTFEL CA EL SĂ POATA RECUNOAŞTE CE NU E DE LA TINE. ... ... FIE SĂ GÂNDEASCĂ NUMAI LA CE E ADEVĂRAT, VREDNIC DE CINSTE, DREPT, CURAT, VREDNIC DE IUBIT, VREDNIC DE PRIMIT, LA ORICE FAPTĂ BUNĂ ŞI ORICE LAUDĂ.'

    

Minunata rugaciune a unei sotii crestine pentru sotul ei...dar si pt fiii ei poate fi folositoare...si pentru noi toti!
Adăugat în 10/04/2016 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1247
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni