Temelii zdruncinate !
Autor: Traian Suciu  |  Album: DEVC -Dicționar Explicativ al Vieții Creștine  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de TraianSuciu71 in 19/06/2020
    12345678910 0/10 X

M-am trezit intr-o zi cu noaptea in cap... nu, nu era prea de dimineata, ci mult prea târziu  sa mai poți saluta, , Neatza”! Dar. . curios, ca încă întunericul era stăpân peste lume. M-am mirat! ? Ce oare poate sa însemne aceasta și uluit am aflat din zvonurile stârnite de noua realitate, ca Soarele hotărâse sa își reconfigureze traseul! Ca o sa răsară de azi  începând, de unde vrea si când vrea, pentru ca a observat ca lumea s-a întors cu susul in jos! Am ieșit pipăind și obecaind pina pe veranda și am ramas perplex de galagie din ograda! Caii nechezau in buiestru, câinii urlau, boii mugeau, măgarii rageau și porci guițau ca de Ignat! Din nou, cineva mi-a șopotit la ureche in vacarm, ca acest inedit fond muzical ne va fi familial in viitor, deoarece păsările au renunțat sa mai cânte din motive obscure și nedefinite! La poarta, ajungând la lumina unui lămpaș, am observat pârâul ce urca vertiginos in aval ducând in vârf de munte aluviuni din prundisul de veacuri așternut! Voiam sa ma  mir prin cuvinte, dar nici ele numai erau la locul lor și am tăcut blocat! Mi-am dat dintr-o data seama... ca am batut aleea pina la poarta in mâini și acolo unde cautam cuvintele era urechea nu gura!

 

Ce lume nebuna am zice... . dacă aceasta realitate ne-ar lovi cumplit dintr-o data! Ce socant ar fi dacă: mădularele, animalele, relieful sau cosmosul ar face abstracție de chemarea, menirea și coordonatele trasate de la început și ar gândi ca o mica schimbare nu ar strica in peisaj! Ce lume guvernata de haos s-ar naște și ce neprielnică pentru viata ar fi! In mod constant, la un alt nivel și noi zilnic, deconstruim aceasta minune care este ființa umană trasandu-i alte principii de viata, urcând -o pe pe platformele altor valorii și dădu-i sinergia altor imbolduri și visuri! Oameni ultimilor decenii, au falsa impresie  ca au descoperit noi pârghii nemanuite pina acum, pentru a aduce sens și libertate individului, încorsetand societatea intr-o multitudine de blamuri și epitete!

Ce Șocant ar fi sa studiem diagrama principilor fundamentale ale omeniri in ultimii 200 de anii! Emanciparea societăți, nu a fost decât o paganizare constanta și alerta in aceste doua veacuri trecute! Oameni au încercat tot mai mult sa se depărteze de sistemul care i-a născut și le-a întreținut existența, trecând la un sistem in care Omul ca punct central sa își fie suficient siesi ca origine și destin! Pe planul acesta, activismul promovat de societatea multiculturală și seculara vrea sa regleze concepțiile omenești după indicatori ei, ce conțin ateism, relativitate și drepturi fără responsabilități! Dacă ne întrebam lumea încotro? ... . ar trebui sa ne răspundem și la acea utopica ipoteza in care soarele ar refuza sa răsară? ! Traim in lumea, care încearcă sa-și mute temeliile ei existențiale pe alta piatra decât Dumnezeu! Mi teama ca o vor lua și o vor scapa printre degete in neant, pentru ca El e singurul punct de atârnare dintr-un univers prea vast sa îl îl cuprindem sau sa îl înțelegem! Domnul sa ne dea cunoștiința nealterata, voința nestrămutată și  dragostea de El, nemăsurata, pentru a sta tari când toate in jur se clatină! Zbaterile acestea de a face ilogicul, logic și nonsensul acceptabil este teza celor care necunoscând pe Dumnezeu, nu se cunosc pe sine! Pendularea între fracțiile de gândire rațional-umanista  și irațional-abstractă sunt domeniul pe care aluneca atât omul de rand cât și cel de știință! Daniel spunea in cartea sa, ca:

, , Acei din popor care vor cunoaste pe Dumnezeu lor, vor rămânea tari și vor săvârși mari isprăvi. “

Traim oare vremea cand a ramanea voluntar lipsit de convergenta curentului e o mare isprava? Timpul urmator ne v-a da cu siguranta raspunsul! ! !

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 489
Opțiuni