Crestinul si banii
Autor: Nilas Marius  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nilasmarius in 03/05/2020
    12345678910 0/10 X

           Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt, sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt. Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona.

                                                                                                                             Mat. 6:24

           Statisticile au dovedit ca banii sunt principala cauza a divorturilor si din pacate lipsa banilor este principala cauza a certurilor din familiile crestinilor.

           Cred ca banii sunt o imitatie pe care satan o foloseste ca sa-l inlocuiasca pe Dumnezeu in inimile multora. Daca esti crestin acum este timpul sa te cercetezi si sa vezi ce relatie ai stabilit cu banii. Petreci mai mult timp meditand cum sa faci bani sau meditand la cuvantul lui Dumnezeu?

          Este adevarat, banii au capacitatea de a face multe lucruri sa se intample, dar nu trebuie sa puna stapanire asupra noastra. Intreaga noastra viata poate fi raportata la prezenta sau absenta banilor: ce masina avem? ce haine imbracam? etc, toate au de a face cu banii. Daca vrem aer conditionat sau caldura, apa la robinet sau benzina in rezervor trebuie sa platim pentru toate.

         Cand ne gandim la un om incatusat de pofta banilor, ne imaginam pe cineva care a jucat la jocurile de noroc si a pierdut totul: casa, familie cu excepia camasii de pe el, cum se spune, si acesti oameni nu sunt putini de cativa ani incoace de cand cu pacanelele, sau ne gandim la un om de afaceri lacomcare vrea sa adune cat mai mult si nu se da in laturi de la nimic, este in stare sa isi vanda si mama pentru bani, cate nu se aud in zilele noastre.

         Sunt descrieri corecte a celor impatimiti de bani, dar eu vreau sa ma refer la forma mai subtire in care ne-am putea gasi fiecare dintre noi. Intrebati-va sincer fiecare: cat de departe as merge pentru a castiga bani? ce as face pentru ei?

         Majoritatea am plecat in strainatate din lipsa banilor, am venit sa oferim copiilor nostri un viitor mai bun, dar Dumnezeu ne-a adus aici cu un alt scop, multi dintre noi L-am cunoscut aici si ne-a  dat o nadejde nespus mai buna.

         Eu personal cunosc frati de ai nostri pe care nu vorbesc altceva decat de bani: Pace, ce faci? unde lucrezi? cat castigi pe luna? Ca sa nu mai vorbim de ce sant in stare conationalii nostrii pentru bani. Dar nu putem decat sa ne rugam pentru ei, daca vrei sa le vorbesti despre Isus iti raspund urat.

         Vedeti cat de jos se poate ajunge din lipsa banilor, altii o fac din disperare, altii din a face bani cat mai usor si repede posibil, nu-i intereseaza ca arunca o pata mare si urata asupra tuturor romanilor, si toti avem de suferit din cauza lor. Dar cum am spus, sa ne rugam pentru ei ca Domnul Dumnezeu sa sa-i lumineze.

        Porunca: sa nu  furi: cred ca a fost scrisa pentru romani.

        As vrea sa vorbim un pic de zeciuiala. Zeciuiala este un subiect pe care pastorii si predicatorii il abordeaza greu pentru a nu supara pe nimeni. Nici eu nu vreau sa supar sau sa conving pe nimeni.

        Am inteles dupa Noul Testament ca zeciuiala nu este obligatorie, dar Dumnezeu ne-a poruncit sa platim zeciuiala pentru ca este un mod sigur de a nu permite banului de a  pune stapanire pe noi, este lucrarea prin care declaram ca proviziile noastre vin de la Dumnezeu si nu din lume. Este singurul mijloc prin care avem acces in sectorul ceresc al aprovizionarii.

       Tot ce a facut Dumnezeu la noi in biserica a facut printr-o mana de oameni, eu stiu mai bine decat toti ca este mana lui Dumnezeu in finantele bisericii noastre, ori de cate ori am avut scadente El a facut in asa fel ca sa nu lipseasca banii necesari. Dumnezeu nu face de rusine numele copiilor Sai niciodata, o spun cu toata responsabilitatea, depinde numai de fiecare daca vrea sa primeasca binecuvantarea sau nu. Cum exista legi in domeniul fizicii, de pilda legea gravitatiei, tot asa exista legi in domeniul spiritual. Daca sari de pe o cladire vei cadea cu siguranta pe pamant indifernt cine esti, ce meserie ai, sau ce culoare de par ai. Asa sunt si legile spirituale indiferent cine le manipuleaza. De aceea evaghelistii renumiti, si nu numai, pot face vindecari si minuni in cadrul serviciilor divine, ei inteleg bine despre cum functioneaza lucrurile in domeniul  spiritual, si anume cand credinta este pusa in actiune minunile se intampla. Dumnezeu cand spune un lucru acela se intampla.

     Singura modalitate  sa ne asezam finantele in domeniul ceresc este printr-un act al credintei si acasta este zeciuiala. Stiti ca acasta este singurul domeniu in scriptura unde Dumnezeu ne da voie  Sa-L   punem la incercare. : aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile ca  sa fie hrana in Casa mea, puneti-Ma asfel la incercare, zice Domnul Ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile si nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare:

                                                                                                          Maleahi 3:10

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 835
  • Export PDF: 3
Opțiuni