Zadarnicia goanei dupa fericire
Autor: Nilas Marius  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nilasmarius in 17/04/2020
    12345678910 0/10 X

   Fericirea este o stare mentalā de bine fiind caracterizatā de emotii pozitive sau placute, de la multumire la bucurie intensa. Filozofii si gânditorii definesc fericirea în termeni de a trāi o viata mai buna sau înfloritoare, mai degrabā decât pur si simplu o emotie.

   Toti oamenii din lumea aceasta vor sa fie fericiti. Pentru unii fericirea înseamna o sotie sau un sot bogat si frumos, pentru altii fericirea înseamna o stare materialå foarte buna, apoi mai sânt acei care cauta sa evadeze din cotidian facând consum de droguri, pentru ei drogul înseamna fericire.

   In România avem sau mai bine zis au un preafericit patriarh Daniel. Pâna acum nu m-am întrebat niciodata de ce este preafericit. Dupā DEX (dictionarul explicativ al limbii române)  preafericitul patriarh înseamna: foarte fericit, vrednic de toata cinstea, lauda, slava, preaslāvit, preamārit. Când noi stim ca numai Domnului i se cuvine cinstea, slava si gloria.

   Pentru cei ce cauta averea cuvântul spune cā se strāpung cu o multime de sageti  

   "Un om este singur singurel, n-are nici fiu nici frate si totusi munca lui nu se sfârseste niciodata, ochii nu i se saturā de bogatii.

   Toata truda omului este pentru gura lui si totusi poftele nu i se împlinesc niciodata, când reuseste sā îsi cumpere un lucru apare altul mai frumos si o ia de la capāt, asa ca mai bine bucurā-te de ce ai decât o framântare de pofte neâmplinite, cāci: " Cine iubeste banul nu se satura niciodata de el. Chiar dacā un om ar avea o suta de copii si ar trāi multi ani, dar daca nu i se saturā sufletul de bunātātile agonisite de el, nici de înmormântare n-are parte eu zic ca o stârpitura este mai fericitā decât el, caci aceasta vine si piere odata cu venirea ei"  

   Daca cuvântul spune ca o stârpiturā este mai fericita vā dati seama ce este în inima omului aceluia   

  Cuvântul ne învata sā fim multumiti cu ceea ce avem "Nu este altā fericire pentru om decât sā mānânce si sa bea si sā-si înveseleasca sufletul cu ce este bun din agoniseala lui " Dar si aceasta vine din mâna lui Dumnezeu 
   Cine poate sa se bucure farà El, faptul ca un om duce un trai bun în mijlocul muncii lui este un dar de la Dumnezeu    
   Asa ca in concluzie, noi nu trebuie sa alergam dupa fericire pentru ca: Fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu si au frica de El!

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 690
  • Export PDF: 3
Opțiuni