Ce va căuta Cristos -3-
Autor: Erwin W. Lutzer  |  Album: Răsplătirea ta eternă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 07/02/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Ce va căuta Cristos -3-

   Investiția în oameni

   Numai oamenii pot umple golul dintre timp și eternitate. Pavel scrie:

   Căci cine este, în adevăr, nădejdea sau bucuria sau cununa noastră de slavă Nu sunteți voi, înaintea Domnului nostru Isus Cristos, la venirea Lui? 1 Tes. 2.19

   Poporul lui Dumnezeu este posesiunea Sa cea mai prețioasă. A-i iubi pe ai Lui, a investi în bunăstarea lor spirituală înseamnă să-ți atragi o considerație specială. Exercitarea darurilor noastre spre beneficiul trupului atrage după sine o răsplată veșnică.

   Investiția noastră în viețile celorlalți variază în conformitate cu darurile și oportunitățile noastre. Unii vor semăna, alții vor uda și iarăși alții vor secera; cu toate aceastea, fiecare își va primi în mod corespunzător răsplata. Următoarele cuvinte, citate mai înainte, merită să fie repetate:

   Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească; așa că nici cel ce sădește, nici cel ce udă nu sunt nimic; ci  Dumnezeu, care face să crească. Cel ce sădește și cel ce udă sunt totuna; și fiecare își va lua răsplata după osteneala lui. 1 Corinteni 3.6-8

   Vă rog să nu ignorați ultimul rând: FIECARE ÎȘI VA LUA RĂSPLATA DUPĂ OSTENEALA LUI. Există o conexiune specifică între oportunitățile pe care le fructific eu și răsplata pe care o voi primi.

   Așteptarea întoarcerii lui Cristos

   Cristos a insistat totdeauna ca slujitorii înțelepți să aștepte venirea stăpânului lor. El a spus:

   Mijlocul să vă fie încins și făcliile aprinse. Și să fiți ca niște oameni care așteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, să-i deschidă îndată, când va veni și va bate la ușă. Ferice de robii aceia pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui! Adevărat vă spun, că el se va încinge, îi va pune să șadă la masă, și se va apropia să le slujească. Fie că vine la a doua strajă din noapte, fie că vine la a treia stajă, ferice de robii aceia, dacă-i va găsi veghind! Luca 12.35-38

    Noi îl admirăm pe apostolul Pavel pentru răbdarea cu care a predicat Evanghelia. Ne dorim să fi avut și noi descoperirile și oprtunitățile lui. Cu toate acestea, avem și noi oprtunitatea de a fi răsplătiți ca el. Când era pe punctul de a muri, el a privit înapoi și a putut să spună:

   M-am luptat luptat cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința.

   El aștepta CUNUNA NEPRIHĂNIRII PE CARE MI-O VA DA, ÎN ZIUA ACEEA, DOMNUL, JUDECĂTORUL CEL DREPT. ȘI NU NUMAI MIE, CI ȘI TUTUROR CELOR CE VOR FI IUBIT VENIREA LUI.

   Indiferent cum am interpreta CUNUNA NEPRIHĂNIRII, și noi o putem avea! A iubi venirea lui Cristos înseamnă să fim întâmpinați într-un mod special în cer.

   Să fim cu toții gata să-L lăudăm pe Miel când Se va întoarce!

Ajută-ne, Doamne, să luptăm și noi lupta cea bună până la capăt!
Adăugat în 10/03/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 445
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni