Ce putem câștiga
Autor: Erwin W. Lutzer  |  Album: Răsplătirea ta eternă  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 03/01/2020
    12345678910 0/10 X
Ce putem câștiga

   Aruncă o privire peste umărul meu și citește următoarea scrisoare pe care am găsit-o în cutia poștală.

   Cunosc pe cineva care a jucat în câteva filme pentru adulți. După aceea, această femeie s-a convertit. Însă își face probleme deoarece aceste filme nu pot fi retrase de pe piață și au fost distribuite în toată lumea și astfel răul care se face prin ele ar continua chiar și după ce ea nu va mai fi.

   Va interfera oare acest lucru cu mântuirea ei? Cu alte cuvinte, cum va putea ea avea parte de bucuria din cer în timp ce, ca un rezultat direct al faptelor ei de pe pământ, alții continuă să păcătuiască? Ea simte că lasă în urmă o moștenire malefică. Îi puteți oferi consolare?

   DA, datorită promisiunilor Scripturii eu cred că pot să-i ofer consolare. În primul rând, viața ei din trecut nu va interfera cu mântuirea ei. Cristos a murit pentru păcătoși, chiar și pentru cei mai josnici, da, chiar și pentru cei ce se ocupă cu pornografia, pentru criminali. Strămoșul nostru Adam a lăsat în urmă o moștenire malefică mult mai serioasă decât această femeie însă Dumnezeu l-a îmbrăcat cu piei de animale pentru a-i acoperi rușinea. Aceste piei simbolizau venirea lui Cristos Care urma să fie ucis pentru ca noi să putem fi îmbrăcați cu neprihănirea Lui. Mulți oameni au parte de consecințele păcatelor pe care le-au făcut înainte de convertire. Cu toate acestea noi putem fi siguri de iertarea lui Dumnezeu chiar dacă aceste consecințe continuă să existe. IERTAREA ESTE UN DAR GRATUIT celor care își admit păcătoșenia și se încred numai în Cristos în vederea mântuirii lor.

   În al doilea rând, da, această doamnă poate aștepta cu nerăbdare bucuria de care va avea parte în cer căci înaintea scaunului de judecată al lui Cristos ea va fi judecată doar pentru ceea ce a făcut de când a fost mântuită nu și pentru ce a făcut înainte. Fiindu-i iertate multe, ea poate iubi mult și de aceea poate primi o mare răsplată. De fapt, e foarte posibil ca ea să șadă alături de Cristos și să domnească împreună cu El pe veci.

   Darul mântuirii nu este o răsplată pentru FAPTELE noaste ci o răsplată pentru CREDINȚĂ pe care ne-a dat-o de fapt Dumnezeu! Însă atunci când vom fi răsplătiți la BEMA lucrul acesta se va face pe baza faptelor noastre, a loialității noastre. Nu vreau să spun că vom primi ce merităm ci noi vom primi mult mai mult decât merităm căci Dumnezeu abundă în dragoste plină de bunătate. Noi nu vom fi răsplătiți în sensul că vom primi plata cuvenită pentru munca noastră ci vom fi răsplătiți în sensul că Dumnezeu ne va da de o sută de ori mai mult decât merităm.

   RĂSPALTA ESTE O RETRIBUȚIE BAZATĂ PE HAR. (WOODROW KROLL)

   Dacă un angajat ți-ar da un cec vineri după-masă târziu și ți-ar spune: Acesta e un dar! - s-ar putea să nu te amuzi deloc. Implicația ar fi că nu-l meriți deloc; acel cec e pur și simplu expresia compasiunii cuiva față de tine. Însă dacă ai primi un certificat pentru o vacanță de două săptămâni în Hawai pentru că ai fost agentul lui de vânzări al lunii, ar însemna că ai câștigat acea călătorie, chiar dacă răsplata e mult mai mare decât eforturile tale. Cristos așa cum am aflat deja, nu a ezitat să spună ce cel credincios va fi răsplătit de Tatăl.

   Ceea ce Cristos primește prin drept divin El este dispus să împartă cu noi prin îndurarea Sa divină! Astăzi noi suntem invitați să aruncăm o privire asupra cinstei speciale de a putea sta pe tronul lui Cristos și a putea participa împreună cu El la conducerea universului.

   Acolo nu va ma fi noapte. Și nu vor mai avea trebuință nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Și vor împărăți în vecii vecilor.

   Călătoria de aici până acolo e o poveste de dragoste care începe în trecut și se va încheia într-un viitor acoperit de cea mai mare glorie.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 500
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni