Numai trei săptămâni de trăit!
Autor: Sămânța Bună 2020  |  Album: Sămânța Bună  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 31/01/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Numai trei săptămâni de trăit!

   Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăși sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ci apa pe care i-o voi da Eu, se va face în el un izvor de apă, țîșnind în viață veșnică. Ioan 4.13,14

   În urmă cu câțiva ani am avut ocazia să vizitez o localitate din California, unde urma să susțin seara câteva teme biblice. Duminică am avut ca subiect aceste versete din Ioan 4.

   Pe una din băncile din față ședea o tânără. Arăta jalnic. Mă privea cu ochi mari și plini de încordare și asculta cu atenție. După strângere m-am interesat cine era cea care arăta așa de bolnavă.

   -Este sudentă, a fost răspunsul. Provine dintr-o familie de credincioși, însă în urmă cu un an a renunțat la tot ce are de-a face cu credința, căutându-și satisfacție în lume. De șase luni suferă de o boală incurabilă. Nu va mai trăi mult. Medicul nu-i mai dă nicio speranță de însănătoșire. Este acum profund nefericită și deznădăjduită.

   Mă rugam pentru ea și în fiecare seară mă uitam sperând să o mai văd odată. Dar nu a mai venit la nicio strângere. După câteva săptămâni am fost rugat să o vizitez pe acea tânără. Când am intrat în salonul unde era internată, i-am spus:

   -Sunt bucuros că m-ați chemat! Ce pot face pentru dumneavoastră?

   -O, domnul meu (a spus ea), medicul mi-a spus că voi mai avea de trăit trei săptămâni, și eu nu sunt salvată! Aș dori tare mult să-L cunosc pe Isus Hristos! Dar cum pot să știu dacă mai există vreo speranță pentru mine? Când eram sănătoasă, I-am întors spatele. Aveam succes în lume și eram bine văzută de oameni. Dar acum... Numai trei săptămâni, și mă voi întâlni cu Dumnezeu, înaintea Căruia va trebui să dau socoteală de viața mea pe acest pământ!

   Cine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a și fost judecat, pentru că n-a crezut ăn Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Ioan 3.18

   I-am arătat harul nespus de mare al Domnului Isus și calea pe care El a mers din slava cerească până la crucea de la Golgota pentru a o salva și pe ea.

   I-am spus să-I predea Lui inima și să recunoască înaintea Lui vina ei; atunci toate păcatele îi vor fi iertate. Ceea ce scrie în IOAN 3.18 este valabil și pentru ea. Apoi am întrebat-o:

   -Credeți că Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu?

   -Da, cred! - a răspuns fata.

   -Credeți că Dumnezeu tatăl L-a trimis pe acest pământ pentru a muri pentru păcătoși?

   -Deoarece așa scrie în Biblie, da, cred! Credeți că cel ce vine la Domnul nu va fi izgonit? Se referă și la mine?

   -Da, desigur, FIINDCĂ ATÂT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, CĂ A DAT PE SINGURUL SĂU FIU, PENTRU CA ORICINE CREDE ÎN EL SĂ NU PIARĂ, CI SĂ AIBĂ VIAȚĂ VEȘNICĂ. Faceți și dumneavoastră paret din acest oricine!

   -Da? ! (a răspuns ea).

   -Atunci mai aruncați o privire asupra versetului 18. Acolo sunt numite două categorii de oameni: Cine crede în El NU ESTE JUDECAT, dar cine nu crede A ȘI FOST JUDECAT.

   L-AM RUGAT PE DUMNEZEU SĂ-I DESCHIDĂ INIMA ȘI APOI AM ÎNTREBAT-O CĂRUI GRUP CREDE CĂ-I APARȚINE.

   După un timp de liniște m-a privit cu ochii în lacrimi și mi-a spus:

   -Aparțin primului grup!

   -De unde știți aceasta?

   -Știu, deoarece cred în Isus! El m-a primit și nu sunt judecată.

   Am mai întrebat-o:

   - Ajunge aceasta pentru a vă întâlni cu Dumnezeu?

   -Da, este îndeajuns! Nu sunt judecată!

   Aceasta s-a întâmplat înainte cu trei săptămâni ca ea să plece în pace în veșnicie.

   

   

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 537
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni