Siguranța pe care NĂDEJDEA o oferă creștinului... -2-
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 14/11/2019
    12345678910 0/10 X
Siguranța pe care NĂDEJDEA o oferă creștinului... -2-

   Nădejdea asigură sufletul că atunci când Dumnezeu vine, El va răsplăti din belșug întârzierea Sa

   Omul păcătos nu obține nimic din faptul că Dumnezeu renunță la împlinirea amenințărilor Sale, ci își adună mai multă mânie. Iar cei credincioși nu pierd nimic când făgăduința nu este împlinită imediat, ci mai degrabă prin așteptarea lor îndelungată, ei strâng mai multă bucurie pentru ziua când se va împlini făgăduința.

   Și anume, va da viața veșnică celor ce, prin stăruința în bine, caută slava, cinstea și nemurirea. Rom. 2.7

   Nu este suficient să faci bine, ci să CONTINUI ȘI SĂ FII RĂBDĂTOR în timp ce Dumnezeu îmtârzie.

   Aratul este o muncă de pe urma căreia nu beneficiezi imediat de roade, dar pentru că există speranța unei recolte abundente, fermierul nu renunță. Nădejdea spune:

   Cu toate că tu vrei să-ți iei prânzul acuma, așteaptă puțin și atunci când se va însera, vei servi prânzul și cina împreună!

   Și, odată ce creștinul se așează pentru a se bucura de ospăț, el va uita toată durerea și slăbiciunea pe care le-a suportat pe ogorul Evangheliei:

   O nădejde amânată îmbolnăvește inima; dar o dorință împlinită este un pom de viață. Pv. 13.12

   După cum există un timp pe care Dumnezeu l-a fixat pentru a culege roadele pământului, tot așa există o vreme hotărâtă de El pentru lucrurile bune ale făgăduinței, pe care trebuie să o așteptăm și să nu culegem într-o vreme nepotrivită ca și cum am lua mere verzi din pom.

   Mulți oameni care nu au credință sau nădejde pentru a liniști duhurile lor, se reped să smulgă ceea ce, la vremea lui Dumnezeu, ar fi adus mult rod în inimile lor. Dar ce obțin astfel de oameni impulsivi? Recolta lor este mică și slabă ca spicele de grâu culese înainte de a ajunge la maturitate.

   Fiți dar îndelung răbdători, fraților, până la venirea Domnului. Iac. 5.7

   Așteaptă-L pe Dumnezeu atât cât trebuie până va veni conform făgăduinței Lui și-ți va îndepărta suferința!

   Nu te grăbi să ieși singur din necaz!

   Iată că plugarul așteaptă roada scumpă apământului, și o așteaptă cu răbdare până primește ploaie timpurie și târzie. Fiți și voi îndelung răbdători, căci venirea Domnului este aproape. Iac. 5.7-8

   Deși fermierul ar dori ca grânele lui să fi fost deja în hambar, el așteaptă să se coacă în timpul stabilit de Dumnezeu. El este bucuros când vine ploaia timpurie, dar el dorește și ploaia târzie, și o așteaptă, deși ea întârzie.

   Oare n-am observat noi că ploaia care cade aproape de vremea secerișului desăvârșește coacerea spicelor? Cele mai mari îndurări sunt acelea pentru care noi așteptăm mai mult. Isus nu a dat vin mesenilor la nunta din Cana atunci când L-a rugat mama Lui, ci ei au avut un vin mai bun după ce au așteptat un pic.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 557
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni