Umblând în puterea unei vieți umplute de Duhul Sfânt -3-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viu în Duhul  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 29/08/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Umblând în puterea unei vieți umplute de Duhul Sfânt -3-

   Trebuie să ne împotrivim anumitor lucruri și nu doar atunci când este convenabil pentru noi sau atunci când s-ar putea să ieșim în evidență. Nu trebuie să zâmbim la alterele lui Baal. Dumnezeu mi-a dat acum 30 de ani un verset care vorbește despre acest lucru:

   Să nu te închini înaintea dumnezeilor lor și să nu le slujești, să nu te iei după popoarele acestea, în purtarea lor, ci să le nimicești cu desăvârșire și lă dărâmi capiștile

   -Exod 23.24-

   S-ar putea ca cineva care s-a nchinat timp de patruzeci de ani unui idol, să ia în nume de rău gestul altcuiva care dărâmă și nimicește idolul din viața să și să spună: Uite cum stau lucrurile, m-ai dezamăgit complet. Dar nu este bine să fii dezamăgit acum, când încă mai poți schimba ceva, decât să aștepți până se va auzi sunetul trâmbiței?

   Lucrurile cărora ne împotrivim nu constituie crezul nostru. Slava noastră nu stă în dărâmarea idolilor, slava noastră nu stă în opoziția față de anumite lucruri. Scriptura spune:

   Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi și-Mi veți fi martori...

   -Faptele apostolilor 1.8-

   Această putere constă în abilitatea de a construi, nu de a distruge.

   PUTERE - este un cuvânt pozitiv, nu negativ. Când Isus a promis bisericii Lui că va avea putere, desigur că asta însemna și că ei vor avea putere să se împotrivească răului dar acest lucru nu era scopul principal. Scopul principal era ca ei să aibă puterea de a face binele.

   Bărbatul care spune adevărul implicit se opune unei minciuni dar nu este neapărat conștient că se împotrivește minciunii. El este conștient doar de faptul că spune adevărul. Femeia care este cinstită în afacerea ei desigur că stă împotriva necinstei, dar nu este conștientă că face acest lucru. Ea e conștientă de faptul că este cinstită. Adolescentul care este moral trebuie să fie împotriva indecenței dar nu se felicită pe sine însuși că se împotrivește indecenței. El umblă în curăție și asta este puterea lui.

   Biblia ne dă puterea de a face și de a mărturisi. Trebuie să spunem ce am văzut, ce am auzit, ce am simțit și experimentat. Totul se concentrează pe persoana lui Hristos: ÎMI VEȚI FI MARTORI...

   Un martor este acela care a fost de față și apoi spune ce a văzut. La un proces martorul este chemat în boxa martorilor ca să depună mărturie. El este întrebat ce a văzut. Dacă spune: Eu nu am văzut nimic, dar soacra mi-a spus că... este destituit îndată. Ei nu sunt interesați să știe ce i-a spus soacra.

   CE AI VĂZUT TU? CE AI AUZIT TU ÎN ACEA NOAPTE?

   Creștinul nu are niciun drept să distrugă idolul cuiva. S-ar putea să fiu greștit înțeles când spun așa dar aș prefera să mă închin lui Baal decât să dărâm idolii falși ai cuiva și totuși să nu mă închin cu adevărat lui Iehova. Un profet fals care nu-L cunoaște pe Iehova nu are niciun drept să cheme pe cineva pe munele Carmel. Ilie a fost acela care a putut să le ofere ceva mai bun și amintiți-vă că acest lucru s-a întâmplat când cei 400 de profeți ai lui Baal au rămas fără răspuns și toți au spus:

   DOMNUL (IEHOVA) ESTE ADEVĂRATUL DUMNEZEU! DOMNUL ESTE ADEVĂRATUL DUMNEZEU!

   

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 743
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni