Fiţi oameni! -5-
Autor: Iosif Țon  |  Album: Predici  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/05/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Fiţi oameni! -5-

   A patra trăsătură este că omul adevărat este dintr-o bucată. Omul Isus enunţă principiul: NU PUTEŢI SLUJI LA DOI STĂPÂNI. Şi referitor la Sine El spune:

   'VINE ACUM STĂPÂNITORUL LUMII ACESTEIA. DAR EL N-ARE NIMIC AICI ÎN MINE' -Ioan 14.30

   'Voi îi mai daţi câte o cămăruţă şi mai are el ceva în voi dar aflaţi că aici în Mine el nu are nimic. Eu sunt doar al lui Dumnezeu bucăţică cu bucăţică, toată fiinţa Mea! Totul e numai al lui Dumnezeu. Aici n-are diavolul nimic! '

   Vreau să vă spun definitia fericirii. Un mare psihiatru care a văzut că nefericirea se datora faptului că oamenii sunt cu inima împărţită şi nu fac niciodată nimic cu toată inima, a dat următoarea definiţie:

   'A fi fericit înseamnă a te dărui unei idei, unei cauze sau unei persoane cu toată fiinţa, fără rezerve şi fără regrete. '

   A te dărui cu toată fiinţa fără reezerve şi fără regrete! Iată ce spune si Billy Graham când vorbea despre tragedia pocăinţei care e pe jumătate:

   'Sunt oameni care au destulă pocăinţă în ei ca lumea să nu le mai dea bucurie, dar n-au atâta pocăinţă în ei încât să-şi găsească acum bucuriile în cadrul credinţei. '

   Acum aceasta vreau să o explic. Dacă te-ai pocăit pe jumătate şi tu tot te mai duci la un pahar de bere şi tu tot te mai duci la un bufet şi tu tot te mai duci pe la lucruri urâte cu colegii, când eşti acolo te mustră conştiinţa. Iar când te duci acasă eşti aşa de nefericit şi spui 'Măi, eu sunt un  ticălos. Dacă mă văd fraţii... ' Şi nu mai ai bucurie în lume. Tare eşti prăpădit si ticălos atunci, fiindcă nu mai ai bucurie în viaţă. Vii atunci la Casa Domnului dar tu nu vii cu toată inima ta. Nici aici nu ai bucurie că îţi aduci aminte ce ai făcut, si când vrei să te rogi îţi aduci aminte ce ai făcut acolo. Acolo nu ai bucurie pentru că nu eşti cu toată inima acolo iar aici nu ai bucurie pentru că nu eşti cu toată inima aici.

   Cei mai mizerabili oameni din lumea aceasta sunt pocăiţii pe jumătate. Înţelegi?

   Eu am auzit odată caeva ce m-a înspăimântat; s-a petrecut departe de aici... Am auzit despre nişte copii de ai fraţilor care au ajuns în locuri înalte: medici, ingineri, profesori. Ei nu mai vin la adunare ca să nu îşi piardă poziţia dar câteodată, duminica se duc undeva la ţară la casa unuia dintre ei. Iar acolo încep cu un pahar de vin. Şi beau unul, şi beau două... apoi incep să cânte cântări din adunare şi încep să plângă.   Ai auzit vreodată o întâmplare mai sinistră? Eu m-am cutremurat, să  bei, să cânţi cântări din adunare şi să plângi? Nefericiţi si într-o parte şi în alta... Oameni cu inima împărţită! Nu-s oameni!

   A fi om înseamnă a te angaja cu toată inima până acolo încât Domnul Isus spunea: 'As vrea să fiţi ori rece, ori în clocot. Nu-mi plac cei caldicei care sunt şi cu una şi cu alta. Pe aceia îi vărs din gura Mea'.

  Un tânăr a venit odată la mine şi-mi mărturisea că mai merge si pe la baruri. Eu i-am spus: 'Ascultă, du-te numai la baruri! Măcar du-te acolo şi petrece şi trăieşte viaţa; tu nu vezi cât e de mizerabilă viaţa ta? ' Îti venea sa plângi când îl vedeai cât de prăpădit şi necăjit era...

   ÎNVAŢĂ-TE SĂ TRĂIEŞTI VIAŢA CU TOATĂ FIINŢA TA! ORI RECE, ORI ÎN CLOCOT! DAR FII OM!

   Înţelegi acum ce înseamnă a fi om?

   OM e unul care se dăruie total, unul care se angajează total, unul care merge total într-un loc. 'Până când vreţi să şchiopătaţi de ambele picioare? Dacă Dumnezeu e Dumnezeu, atunci daruiţi-vă lui Dumnezeu!

   Dacă Baal e dumnezeu, atunci mergeţi după el. Dar, nu mai încercaţi şi cu unul şi cu altul, că e nenorocire!

   Iată dar dragii mei că suntem chemaţi să fim oameni. Omul care e adevărat, omul care e în Isus Cristos e omul care, mai întâi de toate zice:

   'Aici în mine se face ce vrea Măria Sa, Împăratul împăraţilor şi Regele regilor. Aici El este Stapân! '

   Este omul care se dăruie pentru alţii, care abandonează egoismul mârşav şi meschin şi iese să îmbogăţească pe alţii, care se revarsă în dragoste spre alţii.

   Omul adevărat e omul care ţine la principii, care e sever cu el însuşi care nu calcă niciodată adevărul, corectitudinea, cinstea. Dar toate acestea le face manierat, cu blândeţe, cu gingăşie, cu dragoste. El este tare! El este ferm, duios, gingaş. Simţi dincolo de gingăşia şi manierele lui, fermitatea, tăria, caracterul.

   Omul adevărat se dăruie total. El spune:

   'Doamne, eu nu mai umblu cu jumătăţi de măsură! M-am hotărât să mă dau Ţie! Acum iata-mă: şi relaţiile mele, şi prieteniile mele, şi obiceiurile mele, şi casa mea, soţia mea, soţul meu, copiii mei... Doamne, eu Îţi dau TOTUL ŢIE! Doamne, stapâneste-mă Tu, călăuzeşte-mă Tu şi foloseşte-mă Tu cu toată fiinţa mea şi toată personalitatea mea! '

   FIŢI OAMENI! AMIN!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 620
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni