Cum să-ţi înteimeiezi gândirea pe adevăr
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/03/2019
    12345678910 0/10 X
Cum să-ţi înteimeiezi gândirea pe adevăr

   ÎMBRĂŢIŞEAZĂ ADEVĂRUL CU SINCERITATE

   Dacă gheaţa produce apă si invers, la fel stau lucrurile cu o inimă neascultătoare şi  gândire greşită. Gândirea unor oameni este insensibilă, deoarece inimile sunt pline de viclenie. Rareori se întâlnesc o gândire stabilă şi o inimă împărţită:

   'Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun şi o credinţă neprefăcută. '

   Când dragostea primeşte un adevăr, acesta este ţinut în siguranţă, dar pofta după plăcerile lumeşti poate provoca dărâmarea acestuia. Amnon s-a îmbolnăvit curând din cauza Tamarei, ca şi cum ar fi fost întotdeuna bolnav după ea. Şi o persoană poate ignora adevăruri preţioase cu acelaşi dispreţ pe care Amnon l-a manifestat faţă de Tamar. O inimă greu de stăpânit poate mitui cu uşurinţă gândirea să voteze de partea ei. Aceasta ne face să ne întrebăm dacă o astfel de persoană a fost îndrăgostită cu adevărat de aceste adevăruri.

   URMĂREŞTE LUCRAREA CUVÂNTULUI

   Unul dintre marile scopuri ale Scripturii este să ne înteimeieze în adevăr:

   'El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători pentru desăvârşirea sfinţilor'

   De ce?

   'Ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo'

   Cum primesti Cuvântul, ia aminte la partea de învăţătură a slujirii la fel d ebine ca şi la aplicaţia acestuia. Una este necesară pentru a te face un creştin STABIL, cealaltă pentru a te face un creştin ÎNFLĂCĂRAT. Leviţii 'lămureau poporului Legea, ... şi-i făceau să înţeleagă ce citiseră".  

   Plantatul trebuie să preceadă udatul şi învăţarea trebuie să preceadă îndemnarea.

   EVITĂ LIMITAREA GÂNDIRII TALE LA VREO PERSOANĂ SAU VREUN GRUP

   Tu trebuie să trăieşti prin propria-ţi credinţă, nu prin a altuia. Pentru a vedea adevărul cu proprii ochi, uită-te atât de mult şi de insistent cât este nevoie. O casă sprijinită de cea a vecinului nu va rezista. Deci, nu lăsa autoritatea omului să decidă gândirea ta, ci mai degrabă mărturia Cuvântului. Concluziile oamenilor nu sunt mai puternice decât o bucăţică de lemn ce consolidează clădirea, dar adevărul stă pe temelia eternă a stâncii solide -CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU!

   Citează Scriptura în locul omului. Totuşi, pentru aceasta, ai grijă să nu înclini prea mult în această direcţie pentru a nu pierde controlul balanţei. Nu trebuie sa condamnăm gândirea unui batrân ale cărui înţelepciun e şi cunoastere pretind respect. Cu siguranţă, Dumnezeu a trasat corect adevăratul drum pentru aceasta, între sfidarea oamenilor şi venerarea lor.

   Adorarea oamenilor dă naştere trădătorului de adevăr care determină mulţimea să strige 'OSANA! ' minciunii şi 'RĂSTIGNEŞTE-L! ' adevărului.

   Argintul lui Irod a orbit auditoriul, în timp ce susţinea un discurs elocvent, dar când linguşitorii au strigat: 'ESTE GLAS DE DUMNEZEU, NU DE OM! ', el a fost mâncat imediat de viermi. Spoiala strălucitoare pe care o folosesc unii vorbitori orbeste gândirea admiratorilor până acolo încât aceştia conchid că vorbirea celor dintâi este de origine divină. Aşadar, este greu să preţuieşti şi să iubeşti omul ca om, să-l respecţi şi să nu fii în pericol de a-i trece cu vederea greşelile. Iată de ce Dumnezeu le recomandă copiilor Săi să nu numească pe nimeni tată pe pământ - să nu dispreţuiască pe nimeni şi să nu adore pe nimeni.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 525
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni