Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Temelie pentru veșnicie
Autor: Simion Felix Marţian  |  Album: Eseuri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Felix in 20/02/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Temelie pentru veșnicie

„De ce-Mi ziceți:< < Doamne, Doamne! > > , și nu faceți ce spun Eu?”(Luca 6:6)

 

  Când Isus vorbea mulțimilor despre modul diferit în care doi oameni abordau lucrarea de construcție a unei case, nu ținea un curs de ingineria construcțiilor. Nici nu se adresa unor specialiști. Și totuși vorbea despre lucruri cunoscute.

  Ce om matur, de atunci sau de astăzi, nu știe că o casă trebuie zidită pe o fundație solidă? Pe un teren stabil. Ce om chibzuit (având „temelie” mintală) nu știe că doar temelia asigură stabilitate în calea furtunii? Și totuși...

  Dacă nevoia unei fundații solide este cunoscută,   de ce s-ar renunța la ea? Cel mai adesea din superficialitate. Sau din grabă. Din grandomanie? Posibil, căci resursele pentru zidirea fundației pot fi folosite la ridicarea unui etaj. Sau două. Și, poate, într-un timp mai scurt.

  O astfel de casă ar putea părea mai falnică, dându-i un aer de semeție proprietarului, dar asta doar până în ziua furtunii. Și aceasta nu e probabilă. E sigură, mai devreme sau mai târziu. Așa ne asigură Isus.

  Totul pare atât de simplu, de ușor de înțeles, încât am putea spune:„Pe astea le știam și noi.” Dar lucrurile se schimbă când privim celălalt element al comparației. Cu cine „se aseamănă”? Care este aplicația spirituală?

  Și Isus ne spune „oricine aude aceste  cuvinte ale Mele și le face...” și „oricine aude aceste cuvinte ale Mele și nu le face...” Acum cântărim altfel lucrurile. Da, cu fundația casei lucrurile păreau simple. Dar cu „a face” și „a nu face” ceea ce ne-a învățat Isus...

  O casă poate fi reconstruită după o experiență dureroasă, dar în plan spiritual nu există o a doua șansă. Și acum, când avem atâtea cunoștințe din Cuvânt, este necesar să analizăm cu atenție:constituie ele material de fundație prin ÎMPLINIRE? Căci furtuna este aproape.

  Construim, construim, construim. Dar să nu uităm că zidirile noastre sunt folosite doar ca element de comparație ca să putem înțelege:Există o temelie pentru eternitate și acesta este A FACE ceea ce ne învață Scriptura!

 

Simion Felix Marțian                                                       

Vulcan, 13 februarie 2018

„ O casă poate fi reconstruită după o experiență dureroasă, dar în plan spiritual nu există o a doua șansă. ”Cum adică nu există a doua șansă în plan spiritual? Pentru restul eseului-toată stima.
Adăugat în 01/03/2018 de loredanam
Poate că, zgârcit fiind în detalii, nu m-am făcut înţeles, dar prin ,,furtuna este aproape", mă refeream la cea finală. De aceea vedeam fundaţia ca fiind pentru eternitate, ceea ce exclude o a doua şansă, o REconstrucţie.
Adăugat în 12/03/2018 de Felix
Statistici
  • Vizualizări: 377
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni