Ai văzut fluturii?
Autor: Simion Felix Marţian  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Felix in 12/07/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Ai văzut fluturii?

Un nou val de scumpiri pare inevitabil în urma noii creşteri a preţului la combustibil. Efectul de seră apărut în urma poluării fără precedent se face tot mai simţit şi se măsoară în… dezastre. Teatrele de război ale lumii par să nu cunoască relaşul şi “succesul” lor se măsoară în… victime.                                                                                

Arunci iritat ziarul din mână şi privirea îţi rămâne pironită în zaţul întunecat, rămas în ceaşca de cafea pe care tocmai ai băut-o.Voiai să te relaxezi răsfoind ziarele de dimineaţă şi această avalanşă de ştiri alarmante te-a dat peste cap. Te întuneci ca zaţul pe care îl fixezi în continuare cu privirea, simţind cum toate astea se suprapun peste propriile tale probleme. Un telefon primit de la spital ţi-a adus la cunoştinţă că glicemia soţiei tale a crescut. Şeful ţi-a refuzat creşterea salarială solicitată. Întâlnirea cu dirigintele băiatului a fost plăcută dar ai aflat că “Einstein”, cum îi spun colegii puştiului tău, a lipsit de la ora de sport.

Zaţul care se usucă încet în ceaşcă te invadează, prin contact vizual, cu întuneric şi amărăciune. Nu poţi să localizezi durerea care te sfâşie, dar o auzi ţipând: Doamne, în ce lume trăim?

Hai, redresează-te! Este adevărat că pământul este apăsat de blestemul păcatului, dar lumea nu este nicidecum monocromă. Noi nu vedem decât lucrurile spre care privim, aşa că roteşte-ţi privirea în jur şi vei fi uimit de bogata paletă coloristică a lumii înconjurătoare.Şi încă ceva: până şi negrul cel mai întunecat este tivit cu culoarea speranţei, atunci când îţi pui încrederea în Domnul. Apostolul Pavel îi îndemna pe credincioşii din Roma: ”Bucuraţi-vă în nădejde. Fiti răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune.” (Rom.12:12)    

Încearcă să reevaluezi situaţia. Starea sănătăţii soţiei tale nu este tocmai cea pe care i-o doreşti, dar aminteşte-ţi de modul absolut miraculos în care a scăpat cu viaţă din accidentul de anul trecut. Şeful ţi-a refuzat, deocamdată, cererea de mărire a salariului, dar ai, totuşi, cel mai mare salariu din departament. Băiatul a chiulit, se pare, de la sport, dar cu câtă mândrie te-ai fotografiat alături de el când a câştigat la olimpiada de fizică. Până şi zaţul din ceaşca pe care nu încetezi să o priveşti, nu e altceva decât restul de la o cafea pe care ai băut-o cu plăcere.    

Credincioşii din Tesalonic erau îndemnaţi: ”Bucuraţi-vă întotdeauna” (1Tes.5:16),  “Rugaţi-vă neîncetat” (v17) şi ”Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile” (v18).   

Îndreaptă-ţi privirea spre binecuvântările lui Dumnezeu. Ai observat că s-au împrăştiat norii? Priveşte la frumuseţile care te înconjoară: arbori, păsări, flori, fluturi. Apropo: ai văzut fluturii anul ăsta???

..stiai caci, fluturii nu se aseaza niciodata pe zatul de cafea?Ei indragostesc florile, le poarta dragostea din dulcele si praful polenului...florilor parfumate, sus...spre ceruri,pina nu se mai vad cu ochiul liber...
Adăugat în 05/02/2013 de sanda_tulics
frumoase si incurajatoare ganduri. expunerea este pe masura.
Domnul sa va foloseasca in continuare!
harul sa va insotesca mereu!
Adăugat în 22/06/2014 de bneli07
Statistici
  • Vizualizări: 3931
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni