Centrul planului veşnic al lui Dumnezeu
Autor: Witness Lee  |  Album: Witness Lee  |  Tematica: Minunile creatiei
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 16/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Centrul planului veşnic al lui Dumnezeu

   Aş dori să vă pun o întrebare. Poate nu vi s-a întâmplat niciodată aşa ceva. S-ar putea să vă fie foarte clar faptul că Cristos este hrana voastră, Cristos este apa voastră, Cristos este apa vie, Cristos este lumina voastră şi Cristos este viaţa voastră. Permiteţi-mi să vă întreb dacă aţi conştientizat vreodată căci Cristos este chiar ţara în care trăiţi? Cristos este ţara, pământul. S-ar putea să simţiţi că zi de zi trăiţi pe acest pământ, în acest colţ de ţară, dar trebuie să conştientizaţi faptul că acest pământ nu este ţara voastră reală. Acest pământ nu e altceva decât o ilustraţie care arată înspre Cristos. Cristos este ţara reală pentru noi! Hrana este o ilustraţie, apa este o ilustraţie, viaţa noastră este o ilustraţie, ţara este şi ea o ilustraţie. Cristos e ţara reală pentru noi.

   Înainte ca Domnul să-mi arate că El este pentru noi ţara, El mi-a arătat mai întâi că El este locuinţa noastră; am văzut aceasta în Psalmul 90. În primul verset Moise spunea 'Doamne, Tu eşti locuinţa noastră din generaţie în generaţier'. După un timp, Domnul mi-a deschis ochii şi am văzut că El este pentru mine nu numai locuinţă ci şi ţară. De atunci am înţeles de ce în Vechiul Testament Domnul se referea mereu la un colţ de Ţară. Domnul l-a chemat afara pe Avraam spunându-i că-l va duce într-o anumită ţară, Ţara Canaanului. Domnul punea mereu accentul pe ţară... ţara ... ţara pe care am promis-o... Vă voi duce într-o ţară...

   Centrul Vechiului Testament este templul dinlăuntrul cetăţii. Acest templu era construit în acel colţ de ţară, iar acel colţ de ţară împreună cu templul şi oraşul construite în el constituie însuşi centrul Scripturilor Vechiului Testament. De asemenea e centrul minţii lui Dumnezeu. În mintea lui Dumnezeu există acest colţ de ţară împreună cu templul şi oraşul ei. Dacă cunoaştem Scripturile şi avem lumina de la Dumnezeu, ne vom da seama că centrul planului veşnic al lui Dumnezeu, simbolic vorbind, este ţara împreună cu templul şi oraşul ei. În primul capitol din Geneza există ceva foarte important, ceva ce se ascunde sub suprafaţă. ESTE ŢARA! Vă rog, gândiţi-vă! Conform celor consemnate în primul capitol din Geneza, care este scopul şi ţinta creaţiei lui Dumnezeu? Nu e nimic altceva decât recuperarea ţării. Dumnezeu a vrut să recupereze ţara şi să facă ceva în ea. 'La început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul' Ce se spune despre pământ? Pe pământ era haos. Pământul era pustiu si gol, şi pe el erau ape adânci. El era îngropat sub adânc. Deci Dumnezeu, a intervenit pentru a lucar, Dumnezeu a început sa recupereze pământul. A despărţit lumina de întuneric şi apele de deasupra de cele de dedesubt. El a despărţit apa de pământ şi pământul a ieşit din apă în a treia zi. Tot în a treia zi Domnul Isus Cristos a ieşit din adâncimile morţii. Deci, vedeţi că acesta este tot un simbol! Cu ajutorul acestui simbol puteţi înţelege ce este pământul. Pământul sau ţara este un simbol al lui Cristos!

   Apoi, după ce pământul a ieşit din apă, ce s-a întâmplat? O, au venit în fiinţă tot felul de forme de viaţă; verdeaţă, ierburi ce produc sămânţă, pomi fructiferi. După învierea lui Cristos, după ce El a fost scos din moarte, a produs o ABUNDENŢĂ DE VIAŢĂ! Apoi, pe pământul plin de viaţă, omul a fost creat conform imaginii lui Dumnezeu având ceva din asemănarea lui Dumnezeu şi acestui om i-a fost încredinţată din autoritatea lui Dumnezeu. După ce Domnul a ieşit din moarte, a produs o abundenţă a vieţii, iar în mijlocul acestei plinătăţi a vieţii a fost creat un om care era reprezentantul lui Dumnezeu, având imaginea lui Dumnezeu; toate aceste lucruri au avut loc în Cristos ca şi colţ de ţară.

   Ţara nu este nimic altceva, deci, decât o ilustraţie a lui Cristos ca fiind totul pentru noi. Tot ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru om e concentrat în ţară. Omul a fost creat pentru a trăi în ţară unde să savureze întreaga provizie a lui Dumnezeu. Toate lucrurile pregatite pentru om sunt concentrate în Cristos.

   Ce sunt oraşul şi templul? Oraşul este centrul autorităţii lui Dumnezeu, al Împărăţiei lui Dumnezeu, iar templul este centrul casei lui Dumnezeu, al locuinţei lui Dumnezeu. Împărăţia lui Dumnezeu şi casa lui Dumnezeu sunt rezultatul savurării ţării. Atunci când poporul lui Dumnezeu savurează această ţară într-o anumită măsură, ceva intră în existenţă - autoritatea lui Dumnezeu şi prezenţa lui Dumnezeu sau cu alte cuvinte, împărăţia lui Dumnezeu şi casa lui Dumnezeu. Dacă Îl stăpânim pe Cristos ca şi ţară şi savurăm toate bogăţiile Sale, după o anumita perioadă de timp va rezulta ceva -  BISERICA împreună cu ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU, templul din oraş!

   Acum, puteţi aplica toate aceste lucruri la Scripturile Vechiului Testament şi ale Noului Testament. În principiu, tot ce este consemnat în Vechiul Testament este exact la fel ca şi în Noul, nu există nici o diferenţă. Intenţia lui Dumnezeu relevată atât în Vechiul Testament cât şi în Noul Testament, este acesta căci Cristos ar trebui să fie ţara pentru noi. Noi avem terenul de a savura toate bogăţiile lui Cristos. Dumnezeu ne-a dat acest teren! Prin savurarea bogăţiilor Sale într-o anumită măsură, va rezulta ceva ; Împărăţia lui Dumnezeu şi casa lui Dumnezeu, Biserica împreună cu Împărăţia lui Dumnezeu. Acesta este gândul central din planul veşnic al lui Dumnezeu.

Intersantă viziunea lui W. Lee!
Da, țara este foarte bogată daca El -Domnuleste locul nașterii sufletului din nou.
Mă duc cu gândul ca un crestin predat lui Dumnezeu poate trăi chiar pe o stâncă!EL este 'cetățuie, stâncă, barca de salvare și orice loc de adăpost ce poate fi asemănat metaforic cu o formă de relief
Fii înnoita în har sora Florica!
Adăugat în 16/08/2017 de sanda_tulics
Mulţumiri sora Sanda.
Mulţumiri tuturor cititorilor pentru oprirea în dreptul acestei resurse.
Adăugat în 16/08/2017 de floridinmaracineni
Ce extraordinar ! Să trăiască Domnul în tine și tu în Cristos! e un gând așa de consolator pentru toate greutățile vieții! Deci, nu trăiești oriunde decât în Cristos, dacă ești cu adevărat al Lui!
Adăugat în 27/12/2017 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1053
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni