Inima, zestrea oricărei fete creștine
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de Roberta.Patricia in 02/07/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Inima, zestrea oricărei fete creștine
     Visele sunt importante. Ele te țin în viață, ele se nasc în inimă, așa că păzește-ți inima mai mult ca orice (Proverbe 4:23). Ai grijă de inima ta, nu lăsa ca lucrurile stricate, din lume, să se infiltreze ușor și pe nesimțite înăuntru, nu accepta să îți faci visele după standardele și modelul lumii. Inima ta e o comoară prețioasă și sacră înaintea Domnului.
   Scumpa mea prietenă, ai grijă ce strângi în inima ta căci aceea e zestrea pe care o vei duce ca și un dar în căsnicia ta, pentru viitorul tău soț. Inima să-ți fie curată, pură și inocentă (Psalmul 51:10). Roagă-te Domnului să te ajute să te păstrezi curată pentru viitorul ce-ți stă înainte, dar nu o fă doar pentru viitorul soț sau că așa trebuie ca să poți primi binecuvântarea, ci fă-o pentru Dumnezeul inimii tale, pentru Iubitul inimii tale, El să fie Canaan-ul tău, ploaia aceea binecuvântată care să se reverse peste ființa ta în fiecare moment din viață, nu doar o dată pe an sau la stăruință. 
      Viața ta să fie un cântec sfânt ce se înalță zi de zi la Tronul Harului și al Milei, iubirea, pacea și bucuria să îți împodobească sufletul. Nu spune nimănui taina inimii tale pentru că la un moment dat în viață vei fi dezamăgită cumplit de persoanele de la care te-ai așteptat cel mai puțin. Taina spune-I-o lui Dumnezeu. Dumnezeu e cel mai bun ascultător, nu va spune nimic la nimeni din "secretele" tale. Tot ceea ce faci să faci în ascuns, nimeni nu trebuie să știe că ții post, faci milostenie, te rogi, cât te rogi etc. Dumnezeu cere să facem toate lucrurile astea în ascuns și El ne va răsplăti (Matei 6:1-6; 16-18). 
      Scumpa mea, ține-ți inima încuiată, iar cheia ușii sale să fie la Isus. Cine te va vrea ca soție, acel bărbat dacă va fi vrednic de ea, Isus i-o va da cu drag. Ești prețioasă șu valoroasă înaintea Domnului. Nu îți coborî standardele pentru un băiat ci roagă-te cu sinceritate :
   " Tată, nu vreau să îmi alipesc inima de acest băiat dacă nu e din partea Ta. Rezolvă Tu aceste sentimente și dă-mi pace. Eu am venit la Tine cu problema mea și de acum nu mă mai gândesc la ea. E treaba Ta ce faci în continuare, Domnul meu. Eu vreau să Te cinstesc pe Tine și pe viitorul meu soț. În Numele lui Isus, Amin!" 
      Inima ta să fie legată de a lui Hristos, să bată odată cu a Sa, să simtă și să cunoască bătăile inimii lui Hristos. Funia în trei e de nedespărțit Isus, (soțul, soția). 
      Nu-ți lăsa inima deschisă pentru murdăriile lumii acesteia, ci păstreaz-o în curăție și sfințenie ( 1 Tesaloniceni 4:7 ). Ai grijă ce vise ai, toate visele au o sursă. Dacă te alimentezi cu plăcerile lumii, visele (dorințele) tale nu vor fi plăcute Domnului, iar dacă te alimentezi cu cuvintele Domnului și cu prezența Sa, îți va inunda viața întreagă și inima, iar acest lucru va reflecta în dorințele tale. 
      Cunoaște-L pe Dumnezeu, iubește-L cu toată inima și vei găsi fericirea adevărată! 
    
                                                        
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1409
  • Export PDF: 6
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni