Poarta de aur din Ierusalim
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Călătorie în Israel  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de loredanam in 05/12/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Poarta de aur din Ierusalim

Noi știm că Ierusalimul ceresc are străzi de aur și porți de mărgăritare. Așa scrie în Biblie și noi credem și ne dorim să ajungem acolo. Dar, dacă s-ar putea, să mai trăim, să mai muncim și să mai călătorim și pe pământ.

Ierusalimul pământesc are, însă, ziduri de piatră ce datează din timpul lui Suleyman Magnificul (celebrul sultan care a avut cel mai întins Imperiu Otoman), și care le-a reconstruit parțial pe locurile celor originale în secolul XVI după Cristos.

Și da, am fost acolo și am intrat și ieșit pe Poarta Damascului. Acolo am ajuns după o tragedie: o polițistă israelită fusese omorâtă de palestinieni (au fost cel puțin două atentate în cele șase zile cât am călătorit în Israel).

 Și pe Poarta Oilor ne-am plimbat. Însă m-a impresionat Poarta de Aur. Se vede în poză, alături de o parte din cupola aurită a Domului Stâncii (care e pe locul Templului zidit de Solomon și rezidit de Zorobabel și distrus de romanii lui Titus).

Poarta de aur e zidită și se va deschide, conform tradiției, când va veni Mesia. Dar Cristos a venit, nu L-au recunoscut, L-au răstignit, a înviat, S-a înălțat la cer iar musulmanii au rezidit Poarta de Aur.

Și totuși, când va reveni Domnul Isus Cristos stă scris: „Picioarele Lui vor sta în ziua aceea pe Muntele Măslinilor”. El va reveni în Ierusalim. Și atunci, va reintra pe Poarta de Aur?

Ce scrie în Psalmul 24? „Porți, ridicați-vă capetele (pragurile)! Ridicați-le porți veșnice, ca să intre Împăratul Slavei!”

Dacă ai cumva, în Ierusalimul sufletului tău, o ușă închisă, nu pot să te îndemn decât: „Deschide poarta de aur a credinței, ca să intre Împăratul Slavei!”

„Cine este acest Împărat al slavei? -Domnul Oștirilor: El este Împăratul Slavei!”

Parcă Îl văd, cu ochii sufletului, intrând în Ierusalim călare pe un cal alb, urmat de oștile cerești, cum scrie în Apocalipsa:

  • Apoi* am văzut cerul deschis şi iată că s-a arătat un** cal alb! Cel ce sta pe el se cheamă „Cel credincios” şi „Cel adevărat” şi El judecㆆ şi Se luptă cu dreptate.
  • Oştile* din cer Îl urmau călare pe cai albi, îmbrăcate** cu in subţire, alb şi curat.
  • 6 Pe haină şi pe coapsă avea* scris numele acesta: „Împăratul** împăraţilor şi Domnul domnilor”.
Minunat si emotionant eseu despre poarta de aur simbol al transcendentei, a trecerii noastre din geografie si istorie spre Imparatia eterna pe care Domnului o pregateste si a promis-o celor il urmeaza. Sincere felicitari, har si multa inspiratie de la Duhul Sfant.
Adăugat în 06/12/2016 de marin2016
Multumesc pt comentariu si trebuie sa precizez ca poarta de aur a fost zidita din ordinul lui Soleyman „Magnificul”, ca nu cumva sa intre pe ea ...Mesia creștin!
Adăugat în 12/07/2019 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2371
  • Export PDF: 10
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni