Nu ne putem baza numai pe lege pentru protecție
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 19/06/2016
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Nu ne putem baza numai pe lege pentru protecție

de Jimmy Hinton, cofondator și Director Executiv la Church Protect, Inc.

Locuiesc în Pennsylvania, la mai puțin de două ore distanță de locul unde s-a desfășurat în 2012 procesul infamului Jerry Sandusky. [1] Mi-l amintesc destul de bine, fiindcă a avut loc în aceeași săptămână cu condamnarea tatălui meu pentru delicte sexuale împotriva copiilor. Ca răspuns la verdictul „vinovat” primit de Sandusky, Adunarea Generală a Pennsylvaniei a numit o comisie pentru a forma Grupul Operativ pentru Protecția Copilului. Acum ne lăudăm cu legi mult mai stricte decât alte state, inclusiv cu instrucțiuni mai stricte de raportare, cu instruire obligatorie pentru raportorii mandatați și se cer verificări mai multe și mai frecvente ale contextului.

Deși legile mai stricte sunt bine-intenționate pentru combaterea abuzului, statisticile de până acum sunt, în opinia mea, neîndurătoare. Iată câteva fapte demne de atenție:

• Ca rezultat al scandalului Sandusky, Pennsylvania a votat o serie de legi pentru a-i instrui pe îngrijitorii copiilor, mărind pedepsele pentru neraportarea abuzului și cerând mult mai multe verificări ale contextului. În 2014, Pennsylvania a avut cel mai ridicat număr de abuzuri suspectate raportate (29273 de raportări), dar, în mod ironic, a avut cel mai mic număr de raporturi confirmate oficial (numai 3340 pentru întregul stat).

• Noi, la Church Protect, am prezis că noile legi vor suprasolicita Linia Copilului din Pennsylvania, făcând raportarea ineficientă și mărind de fapt probabilitatea ca abuzatorii să rămână nedepistați. Din nefericire, rapoartele ne confirmă prezicerile. În perioada de 32 de săptămâni de la sfârșitul lui 2014 până în februarie 2015, cei 33 de angajați ai Liniei Copilului din Pennsylvania au lucrat 12000 de ore suplimentare, un angajat raportând 67 de ore suplimentare într-o perioadă de timp plătită. Numărul total de ore suplimentare pentru angajații Liniei Copilului în acea perioadă de 32 de săptămâni a fost de 20500, costând statul 500000 de dolari pentru plata orelor suplimentare.

• Condiția necesară pentru raportarea abuzului este să existe o suspiciune rezonabilă că abuzul a avut deja loc, ceea ce înseamnă că oamenii fac rapoarte după ce abuzul s-a întâmplat deja. Mai mult, deoarece agențiile sunt împovărate, iar raportarea devine ineficientă, există și mai puțină focusare pe prevenirea abuzului.

Deoarece interacționez cu biserici din toată națiunea, observ o motiv de alarmare printre creștini. Biserica, în cea mai mare parte, continuă să ignore abuzul și speră că legiuitorii „vor avea grijă de problemă”. A-i lăsa pe legislatori să aibă grijă de problema abuzului copilului este la fel de eficient ca a fi martor la rezultatele faimosului Război al Drogurilor al Președintelui Nixon, care a început în 1971. Vedeți, a face (sau a menține) ceva ilegal nu este un inhibitor pentru cineva pus pe a comite delicte. Sunt legile bine-intenționate și necesare? Da! Dar legile singure nu sunt suficiente pentru a opri răspândirea abuzului, de orice fel ar fi el. Fără îndoială, abuzul de droguri în țara noastră este acum epidemic. Drogurile rămân ilegale în toate cele cincizeci de state americane, dar în 2009, 23, 5 milioane de americani cu vârsta de 12 ani sau mai mult au avut nevoie de tratament pentru probleme cauzate de abuzul de droguri ilicite sau de alcool, conform Administrației Serviciilor pentru Sănătate Mentală și Abuz de Substanțe (SAMHSA).

Diavolul nu este stupid. Așa cum dependenții de droguri au găsit căi mai accesibile pentru a-și hrăni adicțiile – și anume, prescrierea drogurilor – la fel, pedofilii au găsit căi mai ușoare pentru a abuza copiii. Din nefericire, biserica este acea cale. Este uimitor cât de obișnuit este abuzul în biserică și cât de multe biserici adoptă o atitudine pasivă față de abuzatori. În timp ce copiii noștri plâng, Diavolul râde.

Iacov 4: 7 spune: „Împotriviţi-vă Diavolului, şi el va fugi de la voi. ” Dar unde nu există împotrivire, Diavolul va veni spre tine. Chiar săptămâna aceasta a apărut o relatare despre un pastor din Florida și soția lui, care forțau fete adolescente și prepubere să vizioneze pornografie și să întrețină relații sexuale cu pastorul. În 1999, pastorul, în care oamenii aveau încredere, și soția lui au format chiar o organizație nonprofit numită Habitat Pozitiv pentru Adolescenți Plini de Aspirații (P. H. A. T. ), pe care au folosit-o în ultimii șaisprezece ani pentru a ademeni copii și a-i abuza. Articolul de la știri raportează că biserica lui James Jackson este șocată. Eu nu sunt. În mod curent aud despre cazuri mult mai rele decât ce a făcut domnul Jackson, iar 100% dintre cazurile cu care lucrează Church Protect se întâmplă în biserici. Cel mai adesea (în peste 80% dintre cazuri în momentul de față) făptașii sunt lideri de biserici – predicatori, conducători, diaconi, pastori de tineret și voluntari.

Dorim cu disperare să-i ajutăm pe supraviețuitorii traumatizați de asemenea oameni răi. Dar eu doresc cu și mai multă disperare să chem bisericile să se împotrivească Diavolului și să prevină abuzul de la bun început. Ceea ce nu se va întâmpla făcând abuzul și mai ilegal. Ci se va întâmpla doar împotrivindu-ne Diavolului. Noi, la Church Protect, am conceput materiale și vom concepe și mai multe anul acesta, pentru a ajuta bisericile să recunoască și să contracareze tacticile pe care le folosesc abuzatorii pentru a dobândi acces la copii. Fiindcă am trăit cu un tatăl pedofil, acum știu cât de ușor este pentru pedofili să îi înșele pe toți cei din jurul lor. Știu de ce pedofilii râvnesc după biserici așa cum dependenții de droguri râvnesc după doctori cărora le place să scrie rețete. Învăț bisericile tehnicile lor, pentru a le recunoaște și contracara. Nu ne putem permite să stăm liniștiți și să așteptăm să aibă loc un incident, pe care să-l raportăm doar, sperând că va ajunge la tribunal. Nu, trebuie să fim conștienți când intră Diavolul în spațiul nostru și trebuie să ne împotrivim lui!

Recent am adăugat pe site-ul nostru servicii de suport pentru supraviețuitori, pentru ca bisericile să aibă un loc viabil unde să îi trimită pe supraviețuitori abuzului. Multe biserici sunt prost echipate pentru a-i ajuta pe supraviețuitori să găsească resursele de care au nevoie pentru ca vindecarea să înceapă. Multe victime ale abuzului nu-și pot permite financiar consilierea sau au dificultăți în găsirea unui terapeut de încredere. Serviciile noastre de suport sunt 100% gratuite și confidențiale.

De asemenea, oferim consultanță online video bisericilor care au nevoie de ajutor pentru a gestiona suspiciunile sau acuzațiile de abuz. Iar cel mai nou produs al nostru va apărea foarte curând. Este vorba despre o serie video în cinci părți, cu un ghid de studiu care însoțește fiecare lecție. Este înregistrată pentru a fi folosită în studiile biblice pentru adulți, dar poate fi folosită de oricine. Există material suficient pentru zece săptămâni, dar poate fi folosit cu ușurință într-un trimestru de treisprezece săptămâni. Este o modalitate foarte bună pentru biserici de a întreține discuțiile despre abuz. În sfârșit, în curând va apărea setul nostru despre starea de bine fizică și psihică. Este un set creat specific pentru cei care se luptă cu un nivel ridicat de anxietate. Este o resursă bună pentru vindecare și de-abia așteptăm să apară. Continuați să vizitați site-ul nostru ca să rămâneți la curent și urmăriți-ne pe Facebook.

Notă

[1] Jerry Sandusky a fost antrenor de fotbal la Pennsylvania State University. Acuzat de abuzarea sexuală a 52 de băieți timp de cincisprezece ani, în 2012 a fost condamnat la 30-60 de ani de închisoare. [N. trad. ]

[Jimmy Hinton, We cannot count on law alone for protection. Copyright © 2016 Jimmy Hinton. Tradus și publicat cu permisiune. Articolul în limba engleză a fost publicat inițial pe site-ul www. churchprotect. org. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 803
Opțiuni