Copii exploatați în biserici și modul în care negarea noastră alimentează abuzul
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 19/06/2016
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Copii exploatați în biserici și modul în care negarea noastră alimentează abuzul

de Jimmy Hinton

În mod surprinzător, nu auzisem niciodată de teevanghelistul de senzație Todd Bentley, până ce un prieten de-al meu mi-a arătat un video revoltător pe You Tube. (Mulțumesc, John! ) Cunoscut ca vindecătorul prin credință „O, da! O, da! O, da! ” și având sute de mii de oameni care îl urmăresc, [1] Todd este cunoscut pentru afirmațiile lui revoltătoare și pentru violența lui pe scenă. [2]

Deși cred că Todd este o rușine pentru creștinism și pentru tot ce susține Isus, scopul blogului meu nu este să-i ridiculizeze pe penticostali. Există o mulțime de credincioși penticostali/carismatici autentici, care se distanțează în mod deschis de Todd și de alții ca el. Totuși, scopul meu este să demonstrez cât de ușor este în general ca oamenii să fie orbiți, manipulați și seduși, pentru a crede ce este de necrezut, în timp ce neagă realitatea abuzului sexual.

Recunosc că eu, ca alte milioane de privitori, sunt intrigat de Todd Bentley. Este ușor să fii atras de videourile lui, datorită distracției și șocului pe care le transmit. Dar eu am tendința de a schița profilul aproape oricui și, cu cât l-am privit mai mult pe domnul Bentley, cu atât am început să sesizez mai mult semnalele de avertizare majore, obișnuite pentru narcisismul pedofililor, abilitatea de a seduce rapid o mulțime și a câștiga încredere, încălcând intenționat granițele și fără a cere scuze (există un video cu Todd în care el îl lovește în intestine pe un bărbat cu cancer de colon în stadiul 4, iar bărbatul cade de durere), oferind recompense nedorite, prea îndatoritor, prea dornic să se afle în jurul copiilor, prea agresiv când este confruntat, prea bun ca să fie adevărat etc.

Nu a fost nevoie decât de câteva minute ca să aflu că Todd are un trecut întunecat și că a petrecut timp în închisoare pe când era adolescent pentru agresarea sexuală a unui băiat în vârstă de șapte ani. „Au existat delicte sexuale”, admite Bentley. „Am fost implicat într-o rețea care agresa sexual. Am făcut ce mi s-a făcut mie. Și eu am fost abuzat. ” „Mie nu-mi place să vorbesc despre asta în public, fiindcă ar face rău [misiunii mele]”, recunoaște el. „Nu vorbesc despre asta în ziare sau la televiziune fără să fiu întrebat, pentru că oamenii ar spune: «Ceee? » Spun: «Am fost în închisoare, punct. Să trecem mai departe. »” Este subtil și cei mai mulți nu-și dau seama, dar narcisiștii încep cele mai multe afirmații cu «Eu». Nu numai atât, dar când Todd vorbește, focusarea este numai asupra lui Todd. „Mie” nu-mi place să vorbesc despre asta. Ar face rău misiunii „mele”. Vorbește ca un păcătos pocăit… Chiar așa? Comparați-l cu regele David, un păcătos cu adevărat plin de căință: „Căci sunt aproape să cad, şi durerea mea este totdeauna înaintea mea. Îmi mărturisesc fărădelegea, mă doare de păcatul meu. ” (Psamul 38: 17-18) Nu contează totuși că un băiat care avea șapte ani este nevoit să trăiască tot restul vieții sale cu rușinea și vina pe care „tu” le-ai pus asupra lui, domnule Bentley. Nu am vrea ca asta să stea în calea misiunii tale.

Faptul că Todd recunoaște: „Am făcut ce mi s-a făcut mie” este semnificativ pentru orice psiholog profesionist care lucrează cu pedofilii și ar trebui să fie și pentru liderii de biserici. Faptul este vital pentru demascarea publică, deoarece pedofilii adulți care au fost molestați în copilărie de mai mult de 50 de ori, încep să agreseze sexual pe alții de la o vârstă mult mai mică (Todd Bentley avea paisprezece ani când l-a agresat sexual pe băiatul de șapte ani) și comit mai mult de 100 de acte de abuz în plus față de molestatorii neabuzați (Gene Abel, The Stop Child Molestation Book, p. 321). [3] Todd admite că făcea parte dintr-o rețea de abuzatori sexuali, ceea ce implică faptul că molestarea lui nu a fost un eveniment unic. Dacă Todd a fost abuzat mai mult de 50 de ori, dacă ar fi fost testat obiectiv de un terapeut specializat în probleme sexuale și s-ar fi găsit că este atras sexual de copii, conform definițiilor clinice, este o potențială armă letală pentru copii. Dar el nu se va supune niciodată unei testări, nici nu va cere vreo biserică să fie testat. Domnul Bentley, care a divorțat de soția sa în anul 2008, ca urmare a unei relații nepotrivite cu soția sa din prezent, afirmă că subiectul agresiunilor sale sexuale din trecut asupra copiilor este „mort și îngropat pentru mine”. [4]

Cu siguranță, este un punct de vedere inacceptabil pentru cei care au multă considerație față de Todd, așa-i? Când pastorul Denny Cline din Albany, Oregon, care se consideră un „fiu spiritual” al lui Todd Bentley, a fost întrebat despre abuzarea din trecut a copiilor de către Todd, a replicat: „Nu cred că mi-a spus asta, dar oricum nu ar fi contat. Nu ar fi contat în ceea ce privește ce face el acum și în ceea ce privește omul care este el acum… Dacă și-a plătit datoria față de societate, iar Dumnezeu l-a iertat pe deplin, cine sunt eu ca să nu iert? ”

Oricum nu ar fi contat? Pentru cine? Pentru numeroșii băieți pe care i-am văzut pe You Tube în videourile cu Bentley, care îi cuprindea pe scenă cu brațele lui murdare, ca și cum le mângâia cu nonșalanță umerii? Ar conta pentru părinții lor, care fie sunt orbi, precum pastorul Cline și God TV, fie ignoră că Bentley are un trecut cu agresiuni sexuale asupra unui băiat mic, fie nu știu asta din cauză că Bentley insistă să ascundă?

Noi, părinții și liderii bisericilor exploatăm și mai mult copiii, negând că abuzul are loc în biserici. Copiii sunt extrem de susceptibili la sugestie, sunt vulnerabili și maleabili. Înainte de a ne încredința copiii în mâinile liderilor de biserici, pe care îi considerăm de încredere, ar trebui să punem întrebări foarte dure și să cerem transparență.

Închei cu un clip tulburător al lui Chris Harvey, un prieten al lui Todd Bentley, care a făcut un spectacol destul de impresionant când l-a vizitat pe Bentley la o trezire în Florida, explorând susceptibilitatea copiilor foarte mici. Rușine nouă, când oameni ca aceștia fac lucrare fără să fie luați la întrebări!

Note

[1]Thomas Lake, Todd Bentley’s revival in Lakeland draws 400, 000 and counting, www. enjoyingthejourney. blogspot. ro/2008/07/todd-bentleys-revival-in-lakeland-draws. html? m=0.

[2]Todd Bentley Lakeland Florida – anointed to kick the poor, www. youtube. com/watch? v=RL6muB_FGEE.

[3] Nora Harlow, Gene G. Abel M. D. , The Stop Child Molestation Book: What Ordinary People Can Do In Their Everyday Lives To Save 3 Million Children, carte disponibilă pentru comenzi pe site-ul www. amazon. com.

[4] Brian Hutchinson, Bentley bends, www. abbotsfordtoday. ca/wp-content/uploads/2010/08/Bently-Bends. pdf.

[Jimmy Hinton, Exploited Children in Churches and How Our Denial Fuels Abuse. Copyright © 2013 Jimmy Hinton. Tradus și publicat cu permisiune. Articolul în limba engleză este publicat pe site-ul www. jimmyhinton. org. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 779
  • Export PDF: 1
Opțiuni