Plan de protecție împotriva pedofililor
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 19/06/2016
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Plan de protecție împotriva pedofililor

Protect este un plan simplu, construit pe baza cercetărilor cele mai complexe și semnificative. Vizităm cu regularitate biserici care folosesc cele mai bune planuri de protecție disponibile la fața locului. În câteva minute suntem capabili să recunoaștem punctele slabe, prin care abuzatorii pot să obțină cu ușurință acces la copii. Cele mai multe planuri sunt foarte complexe, încărcate cu jargon legal și se bazează pe cercetări defectuoase. Protect este unic în multe privințe. Mai întâi de toate, este construit intenționat pe șapte principii ușor de amintit. De asemenea, este construit pe o combinație din mai mult de 9000 de ore clinice pe care Jon Uhler le-a petrecut cu infractorii sexuali și mai mult de douăzeci de ani cât Jimmy Hinton a locuit în aceeași casă cu tatăl lui. Este singurul plan de protecție construit de cineva care are o experiență de viață reală și care a făcut observații știind cum interacționează abuzatorii în lumea reală, în timp real, cu victime reale.

Scopul Protect (Pregătește, Întărește, Obiectează, Gândește ca un pedofil, Stabilește granițe, Cheamă autoritățile, Instruiește adulții și copiii) este să folosească principiile bunului simț, care lucrează de fapt pentru a proteja copiii de prădători. Adulții și copiii sunt instruiți, iar bisericile sunt învățate cum să le comunice aceasta celor care vor să abuzeze. Credem că situația ar trebui să se schimbe, pentru ca bisericile să nu mai fie sigure pentru abuzatori, dar să fie sigure pentru copii.

Pregătește-i pe toți!

Fii pregătit să previi abuzul, să menții un loc sigur pentru copii și să fii un spital pentru răniți. Se duce un război spiritual: „Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. ” (Efeseni 6: 10-12) Unii vor fi soldați în luptă, alții vor avea grijă de răniți. Indiferent de rolurile noastre pe câmpul de luptă, să fii în mod intenționat nepregătit în timp ce „speri ce e mai bine” este incompetență spirituală, este neetic și imoral.

Consolidează frecvent instruirea!

„Eu deci alerg, dar nu ca şi cum n-aş şti încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveşte în vânt. Ci mă port aspru cu trupul meu şi-l ţin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat. ” (1 Corinteni 9: 26-27) „Cei mai mulți nu știu nimic despre asta. ” – din scrisoarea din închisoare a unui abuzator care a abuzat cu succes zeci de victime aproape cincizeci de ani din viață. A fost pastor de tineret și predicator. Cele mai multe organizații recunosc valoarea educației și instruirii continue. Foarte puține afaceri mai există unde angajații nu au parte de consolidarea instruirii. Pedofilii sunt cea mai sofisticată clasă de infractori, în timp ce bisericile rămân cel mai puțin instruite, aceasta făcându-le cele mai sigure locuri și locuri ideale pentru ca făptașii să abuzeze.

Obiectează la orice încercare a pedofililor de a se afla în apropierea copiilor!

Deoarece pedofilii sunt foarte competenți, manipulatori, se bazează pe discreție și mint pentru a avea succes, riscul reabuzării este foarte ridicat. În multe state americane este ilegal ca infractorii sexuali înregistrați să meargă în locuri unde există un număr mare de copii, inclusiv în biserici. După cum spune renumitul Dr. Gene Abel: „Prima condiție a tratamentului: pacientul trebuie să păstreze distanța dintre el (sau ea) și copii. Este de departe cea mai importantă condiție a tratamentului… Regulile au un singur scop: să-l separe pe pacientul molestator de copii și de orice imagini ale copiilor care l-ar putea ajuta să-și mențină tendința față de copii… A-l separa de copii înseamnă, de asemenea, că trebuie să evite locurile unde se adună copiii. ” (Abel & Harlow, The Stop Child Molestation Book) … „Le scapără ochii de preacurvie şi nu se satură de păcătuit. Momesc sufletele nestatornice, au inima deprinsă la lăcomie, sunt nişte blestemaţi! ” (2 Petru 2: 14) Conform experienței noastre, nu am văzut încă terminându-se bine, pentru abuzator și pentru copii, un scenariu în care o biserică invită un pedofil cunoscut în adunarea sa. Un pedofil pocăit va saluta ideea unei alternative de închinare numai cu adulții. O biserică dedicată protejării copiilor lui Dumnezeu va face la fel.

Gândește ca un abuzator!

„Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii. ” (Matei 10: 16) Credem că elementul vital al protejării celor inocenți este să privim prin ochii unui pedofil. Am putea vorbi despre indicatorii de risc și despre comportamente „alarmante”, dar realitatea este că ele creează lacune masive. Nu iau în considerare cât de carismatici sunt abuzatorii și care sunt tacticile lor progresive din viața reală. Pentru a proteja cu adevărat împotriva abuzatorilor, trebuie să îi instruim pe oameni să se pună în locul pedofililor – să gândească așa cum gândesc ei, să facă manevre cum fac ei, să cunoască atât cum, cât și de ce dobândesc ei acces la copii cu atâta ușurință. Instruirea pe teren include o plimbare prin clădirea bisericii, unde trainerii noștri intră în rol și îl joacă rolul abuzatorului. Este o demonstrație live, care ilustrează cât de ușor este pentru abuzatori să dobândească acces la copii chiar și în cele mai restricționate zone. Evaluarea pentru Recunoașterea Prădătorului a Organizației Church Protect[1] este o evaluare în 20 de puncte, concepută de fiul și soția unui pedofil. A fost proiectată folosind peste cincizeci de ani combinați de observare a interacțiunii în viața reală a unui pedofil și este folosită pentru a-i instrui pe oameni, ca să afle cum dobândesc prădătorii atât de ușor acces la copii, seducându-i pe cei mai apropiați ai acelor copii.

Stabilește granițe foarte stricte, restricționând accesul la copii!

Aceasta este o altă precauție pentru protejarea copiilor. Niciun părinte sau nicio biserică nu ar trebui să se scuze sau să explice de ce are granițe care îi opresc pe adulți sau pe copiii mai mari să-i izoleze pe cei mici. Multe locuri au reguli „prea complicate”, dar tot eșuează în restricționarea accesului la copii. Adulții tot dobândesc în mod regulat acces la copii, propunând ca alți copii să doarmă la ei acasă, oferind studii biblice private, făcând babysitting, și pot găsi cu ușurință coridoare și/sau încăperi deschise în clădirile bisericii unde copiii pot fi cu ușurință izolați. Noi instruim bisericile să restricționeze accesul la copii la fiecare nivel, nu doar în sala de clasă. Zonele cu risc ridicat din clădiri sunt evaluate și dezvoltăm soluții inteligente și de bun simț.

Cheamă autoritățile!

„Nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le… Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală. ” (Efeseni 5: 11, 13) Indiferent că sunt raportori mandatați sau facultativi, noi îi instruim pe toți oamenii să raporteze suspiciunile de abuz. Abuzul copilului nu este doar imoral, este ilegal. De asemenea, este ilegal pentru raportorii mandatați să aibă cunoștință despre suspiciuni ale abuzului și să nu-l raporteze. Cele mai multe incidente nu sunt raportate fiindcă sunt atât de ușor explicate. Aici este crucială o instruire cât mai bună. Credem că pentru a-i descuraja pe potențialii abuzatori să gândească că vor putea să ne distrugă copiii, trebuie să transmitem un mesaj clar că oricine ne molestează copiii va fi prins și va merge la închisoare.

Instruiește-i și pe adulți, și pe copii!

Cele mai multe programe îi instruiesc pe adulți, dar eșuează în instruirea copiilor. Chiar dacă sunt instruiți copiii, instruirea „atingere bună/atingere rea” nu este suficientă. Credem în a avea adulți și copii foarte bine instruiți. Copiii sunt împuterniciți, pentru a cunoaște dacă și când are loc o încercare de abuzare, cum să răspundă în siguranță și cum să raporteze incidentul unui adult. Credem că dacă vom comunica bisericilor că adulții și copiii noștri sunt bine instruiți, riscul abuzatorului de a fi prins va crește brusc. După cum spunea un abuzator sexual încarcerat: „Cel mai înspăimântător lucru este un copil care spune: «Nu! » Chiar și mai înspăimântător este un copil care zice: «O să spun! » Cu un astfel de copil nu m-aș încurca. ”

Notă

[1]Child & Youth Protection Policy, www. somersetchurchofchrist. com/resources/church-policy.

[PROTECT Plan. Copyright © Church Protect, Inc. Tradus și publicat cu permisiune. Organizația poate fi contactată la adresa: Church Protect, Inc. , 248 Stadium Drive, Somerset, Pennsylvania 15501, USA, site: www. churchprotect. org. Articolul în limba engleză a fost publicat inițial pe site-ul www. churchprotect. org. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 831
Opțiuni