Mituri despre abuzul sexual al copilului
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 19/06/2016
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Mituri despre abuzul sexual al copilului

de Jimmy Hinton

Mitul # 1 – Dacă îi spun copilului meu să nu discute cu străinii, va fi în siguranță.

Realitatea este că majoritatea copiilor molestați sunt abuzați de cineva pe care îl cunosc bine. Numai aproximativ 10% dintre victimele abuzului sexual al copilului sunt abuzate de un străin. Să-i înveți pe copiii tăi să nu discute cu străinii este un mod jalnic de a-l păzi pe copilul tău să fie abuzat sexual.

Mitul # 2 – Dacă copilul meu este abuzat, îmi va da de știre.

Absolut fals. Aproximativ 5% dintre victime spun vreodată cuiva, inclusiv părinților, despre abuz. Pedofilii sunt excepțional de buni în seducerea copilului, făcându-l să creadă că el a inițiat contactul sau că, dacă va spune vreodată, el sau familia lui vor fi vătămați într-un fel. Mulți abuzatori sunt tații sau tații vitregi ai copiilor și le spun că, dacă vor spune vreodată, ei vor fi responsabili pentru destrămarea familiei. Nu este obișnuit pentru acei supraviețuitori ai abuzului care dezvăluie abuzul, să o facă la ani de zile după ce a avut loc abuzul. Printre cei mai remarcabili sunt bărbații care au dezvăluit abuzarea lor de către Jerry Sandusky, la ani de zile după ce a avut loc abuzul. Publicul pune asta la îndoială. Consilierii profesioniști înțeleg. Există o mulțime de motive pentru care copiii nu dezvăluie abuzul și întotdeauna trebuie să îi validăm pe supraviețuitorii care spun despre abuz.

Mitul # 3 – Dacă copilul meu este abuzat, îi va spune abuzatorului să se oprească.

Din nefericire, parte a procesului de seducere este clădirea încrederii și suportului față de pedofil. Copiii nu îi vor spune abuzatorului să se oprească aproape niciodată, afară numai dacă nu sunt instruiți să o facă.

Mitul # 4 – Voi observa cu ușurință dacă copilul meu este abuzat.

Realitatea este că părinții nu vor observa niciodată când copilul este abuzat. De fapt, mulți pedofili vor abuza un copil îmbrăcat, direct în fața părinților. Ei fac asta din câteva motive: testează copilul ca să vadă dacă va încerca să spună, testează cât de bine au sedus părinții (vor observa? /cu ce anume pot scăpa neprins? ) și își dovedesc lor înșiși că sunt pricepuți pentru a agresa în mod ostentativ. Cei mai mulți părinți nu vor observa o mână sau un deget în locul greșit pentru că nu se așteaptă la așa ceva, în special de la un prieten de încredere al familiei.

Mitul # 5 – Pedofilii sunt ușor de identificat într-o mulțime.

Din nefericire, Hollywood-ul este diferit de realitate. Pedofilii de succes au succes tocmai fiindcă nu au fost identificați într-o mulțime – de nimeni! Sunt medici, avocați, predicatori, judecători, tați, mame, bogați și săraci. Pedofilii pot fi literalmente oricine. Cei mai mulți pedofili, deși sunt atrași de copii, sunt membri productivi ai societății care au slujbe cu program întreg, sunt căsătoriți și au proprii lor copii. Nu aș fi bănuit nici într-un milion de ani că tatăl meu este pedofil. Era predicator și cineva pe care îl cunoșteam bine și nu am suspectat niciodată că agresa sexual copii.

Mitul # 6 – Bisericile sunt un loc sigur, iar pedofilii nu s-ar gândi să abuzeze acolo.

Realitatea este că bisericile sunt sigure… pentru abuzator. Peste 90% dintre pedofili merg regulat la biserică. Câmpurile abuzului sunt coapte pentru seceriș din cauză că cei care frecventează biserica au încredere în mod natural în alții, cred ce este mai bine despre alți creștini și cred că nimeni nu ar avea îndrăzneala să abuzeze într-un loc de închinare. Multe biserici nu au politici de protejare a copiilor și le permit altora să rămână singuri cu copiii lor, oferindu-le acces deplin pentru a-i abuza.

Mitul # 7 – Toți abuzatorii sexuali sunt bărbați.

Deși vasta majoritate a abuzatorilor sexuali sunt bărbați, femeile pot, de asemenea, abuza copii. Niciodată să nu presupui că, deoarece o femeie rămâne singură cu copilul tău, copilul tău nu poate fi abuzat sexual.

Mitul # 8 – Molestatorii de copii și pedofilii sunt același lucru.

Un pedofil este cineva care este în mod obișnuit atras de copii. Pedofilia este o tulburare parafilică recunoscută, deși nu fără dezbateri printre profesioniști. Definiția medicală afirmă că, pentru a fi pedofil, cineva trebuie să aibă cel puțin șaisprezece ani, să fie cu cel puțin cinci ani mai în vârstă decât copilul și să fie atras de copii o perioadă de cel puțin șase luni. Un pedofil devine molestator când abuzează sexual un copil. Poți fi pedofil (atras în mod obișnuit de copii) și să nu fii molestator, deși nu cunosc ca până în prezent să existe cercetări care să dovedească faptul că există pedofili adulți care nu au abuzat sexual copii.

Un molestator este oricine are contact sexual cu un copil. Un molestator poate să nu fie în mod obișnuit atras de copii. De exemplu, unii copii vor experimenta sexual cu copii mai mici o dată din curiozitate, fără să aibă atracție pentru copii. Prin urmare, este posibil ca un molestator de copii să nu fie pedofil.

[Jimmy Hinton, Myths About Abuse. Copyright © Jimmy Hinton. Tradus și publicat cu permisiune. Articolul în limba engleză a fost publicat inițial pe site-ul www. churchprotect. org. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 864
Opțiuni